ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, σε συνεργασία με την Συνέλευση των Γάλλων Αποδήμων (κάτι αντίστοιχο με το Ελληνικό ΣΑΕ), οργάνωσε στις 30/9/2008 στο Παρίσι την πρώτη επίσημη συνάντηση εκπροσώπων των αποδήμων Ευρωπαίων πολιτών. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν Ευρωπαίους πολίτες που ζουν σε μια άλλη χώρα από την δικιά τους, είτε εντός της ΕΕ είτε σε κάποια τρίτη χώρα. Ο αριθμός αυτών των πολιτών υπολογίζεται στα περίπου 45 εκατομμύρια (μια 26η Ευρωπαϊκή χώρα). Η διακήρυξη των Παρισίων θέτει για πρώτη φορά μια σειρά θεμάτων και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυσή τους. Στην συνάντηση ήταν επίσης ομιλήτρια η Ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Ρόδι Κρατσά- Τσαγκαροπούλου, και συμμετείχαν το ΣΑΕ με τον πρόεδρό του Στέφανο Ταμβάκη καθώς και o Πασχάλης Παπαχριστόπουλος αντιπρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Ευρωπαίοι του Κόσμου"

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται τέτοια συνάντηση στα πλαίσια της προεδρίας ατή Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια παρόμοια ανεπίσημη και μικρότερης κλίμακας συνάντηση είχε οργανωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και την μη κυβερνητική οργάνωση "Ευρωπαίοι του Κόσμου" το 2001 στην Θεσσαλονίκη.  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.sae.gr/?id=15059&tag=1η%20Συνάντηση%20Ευρωπαίων%20Αποδήμων%20στο%20Παρίσι

http://www.assemblee-afe.fr/article.php3?id_article=78

ΣΧΟΛΙΟ: Να δούμε πότε επιτέλους θα σοβαρευτούν οι αυτοτιτλοφορούμενες ως "μεγάλες" ιστορικές   Ομογενειακές οργανώσεις των ΗΠΑ  για να προχωρείσουν επιτέλους  με σοβαρή οργάνωση, δομή, σχέδιο και στρατηγική σε μια αντίστοιχη ενέργεια αυτο-οργάνωσης του Ελληνισμού της Αμερικής.  Δομή που θα βασίζεται στην Συμμετοχική  Δημοκρατία και όχι στην "ολιγαρχική δημοκρατία" των ολίγων. Την "δημοκρατία" των   ίδιων αντιπροσώπων  "φίλων" στις μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις επί 10, 15, 20, και 30 χρόνια(!)  που νομίζουν ότι με 91 και 84 ψήφους αντίστοιχα (όλοι μαζί είναι δεν είναι 180) αντιπρόσωποι εθνικοτοπικών συλλόγων, υπαρκτών και ανύπαρκτων, ενεργών και ανενεργών(κοινώς σφραγίδες)  μπορούν να αντιπροσωπεύουν τους  χιλιάδες Έλληνες της μείζονος Νέας Υόρκης. Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσει αυτός ο γίγαντας που λέγεται Ελληνισμός της Μείζονος Περιοχής της Νέας Υόρκης για να ανάψει τη φλόγα και από εδώ -όπως πάντα από εδώ ξεκινούν όλα τα καλά, και όχι τα κακά όπως θρασύτατα διατείνεται ο Μέγας Βεζύρης Θεόδωρος Σπυρόπουλος με τους περί αυτών αυλικούς να καπελώνουν και  να διχάζουν τον Ελληνισμό-και  να κάνουν το μεγάλο βήμα επιβολής  για κάθαρση, νομιμότητα και διαφάνεια,  στον ιστορικό οργανισμό της Ομογένειας την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ(αυτοί τουλάχιστον είναι υπαρκτοί) για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και υποκείμενα που πάνε πίσω  όλο το όχημα του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.