Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη στη Χιλή, τρίτη κατά σειρά χώρα στην περιοδεία που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική. Ο κ. Κασσίμης βρέθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας Σαντιάγο, όπου κήρυξε την έναρξη της Περιφερειακής Συνέλευσης Κεντρικής και Νότιας Αμερικής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί με την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε το 2006, το ΣΑΕ έχει γίνει πιο λειτουργικό και  αποτελεσματικό. Τόνισε δε ότι η κύρια στόχευσή του πρέπει να είναι η νεολαία, ιδιαίτερα μετά και την ίδρυση φέτος των Δικτύων Νεολαίας σε όλες τις Περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Χιλή ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και το κτίριο της Ελληνικής κοινότητας Σαντιάγο, το σχολείο που φέρει το όνομα «Δημοκρατία της Ελλάδος» στην πόλη Puente Alto και στο οποίο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και σε παιδιά μη ελληνικής καταγωγής και το κέντρο Ελληνικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σαντιάγο.

syanntisi_kassimi_me_omologo_toy_stin_latiniki_ameriki.jpgΟ κ. Κασσίμης είχε επίσης συναντήσεις με τον ομόλογό του Υφυπουργό κ. Alberto Van Klaveren και με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Χιλής – Ελλάδος του Χιλιανού Κοινοβουλίου κ. Enrique Accorsi Opazo.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Υφυπουργού Εξωτερικών είναι το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους των Ελληνικών κοινοτήτων της χώρας, ενώ θα υπογράψει Συμφωνία Επιστημονικής και Τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αργεντινής με τον ομόλογό του κ. Victorio Taccetti.