Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που συμβαίνουν (αυτή την ώρα  από τις 19:00 -22:00, 13 Νοεμβρίου 2008)  στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Η παράνομη και γνωστή για την χυδαία αθυροστομία της η οποία βαρύνεται  με σοβαρότητες καταγγελίες εις βάρος της κ. Ελισάβετ Τζουμάκα συνεκάλεσε(!) αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει καμία απολύτως  αρμοδιότητα ή εξουσιοδότηση από κάποιον να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, σε σώμα  την εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Ν.Ράλλη – Ν. Διαμαντίδη! Το περίεργο είναι ότι όταν έφτασαν όλοι στο Σταθάκειο κέντρο (στην Αστόρια της ΝΥ) βρήκαν εκεί  και τον κ. Ν. Διαμαντίδη…(η κ. Τζουμάκα ήρθε εν συνεχεία)

Τελικά η επιτροπή δεν συνεκλήθη μετά τις ενστάσεις  που έγιναν  και υποβλήθηκαν προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας  κ. Δ. Καλαμαρά. Οι ενστάσεις κατατέθηκαν  από τους κ. Πέτρο Γαλάτουλα, κ.Διονύση Πιλαρυνό, και  την δικηγόρο κ.Έλλη Μελέμη, κατά μελών της εξεταστικής  επιτροπής που ήταν όμως  μέλη και του προηγούμενου  Δ.Σ.( δηλ. τους Γ. Παράλαιμο, Χ. Βουρνά, και  Α. Σκοτίδα)! και άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμετάσχουν σε  μια τέτοια επιτροπή αφού οφείλουν να εξεταστούν ως βασικοί μάρτυρες!

ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ!

Έξαλλος ο Γενικός Γραμματέας , Πέτρος Γαλάτουλας, ειδοποίησε τηλεφωνικά  τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Καλαμαρα να παρέμβει και να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των όσων διαδραματίζονται.  Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή  ώρα(19:20)  περίπου τρέχουν όλοι  άρον άρον να προλάβουν  την αιφινιαδιστική πραξικοπηματική και καθοδηγούμενη ενέργεια  της κ. Τζουμάκα, η οποία στόχο έχει κατ' αρχήν να εκλέξει προεδρείο -ώστε να ελέγχει την κατάσταση, όπως έκανε και κατά την διάρκεια της συμμετοχής της  στην εξελεκτική επιτροπή με τον έτερο σύμμαχο της κ. Δημήτρη Βεκιαρέλη- και εν συνεχεία με την γνωστή τακτική που ακολούθησε και στην εξελεγκτική επιτροπή στην οποία επίσης συμμετείχε παράνομα- να βγάλει λάδι τους κ. Ν.Διαμαντίδη και Ν.Ράλλη. Ακολούθησε  μεγάλη ένταση και καυγάδες μεταξύ του προέδρου και μελών της επιτροπής .
 
Η κ. Τζουμάκα, για την οποία  ως γνωστόν βοά η ομογένεια ότι, εξυπηρετεί τα  οικονομικά και άλλα μικρά και μεγάλα  συμφέροντα των  κ. Ντίνου Ράλλη και  κ. Νικολάου Διαμαντίδη, αφού ο μεν πρώτος με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής παρελάσεως, την είχε προσλάβει επίσης παράνομα -χωρίς να κατατεθούν προσφορές- και ενώ τότε η γραμματεία  της ομοσπονδίας είχε έμμισθη υπάλληλο- ως "διευθύντρια" στην επιτροπή παρελάσεως το 2007,  και αντίστοιχα ο δεύτερος(Νικόλαος Διαμαντίδης) την προσέλαβε  πάλι  το 2008, επίσης ως εργαζόμενη, αυτή την φορά στην γραμματεία για το διάστημα της διοργάνωσης της παρελάσεως.  Και για τις δυο "συνεργασίες" της  με την Ομοσπονδία η κ. Τζουμάκα εισέπραξε -και καλά έκανε-  μόνο από το ταμείο της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων, περισσότερα από 40.000 -τα νόμιμα -και για τα δυο έτη!
Ως εκ τούτου η κ. Τζουμάκα έχει νομικό και ηθικό κώλυμα -αυτό το τελευταίο για την κ. Τζουμάκα είναι μάλλον κάτι άγνωστο ως λέξη η ΗΘΙΚΗ-  δεν μπορεί να μετέχει αφού ως εργαζόμενη και μάλιστα ως γραμματέας, και διευθύντρια στην επιτροπή παρελάσεως και "εκτελεστική διευθύντρια" της Ομοσπονδίας-έτσι  ανέφερε η διαφημιστική καταχώριση στην New York Post  της παρελάσεως του 2008- θα πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας!
 
Το ίδιο ισχύει ειδικά για τον  κ. Χρήστο Βουρνά, ο οποίος ήταν ταμίας, και άρα είναι από τους πρώτους που θα πρέπει να κληθεί ως βασικός μάρτυρας για να καταθέσει έστω ότι δεν ξέρει τίποτα και αυτός είναι πολύ καλός CPA, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει κατά το διήμερο εκλογικό συνέδριο την 1η Ιουνίου (08) εν εξάλλω καταστάση όταν από τότε κάποιοι είδαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα οικονομικά του ταμείου και όχι με του συνεδρίου  της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ  για τον "Ελληνισμό της Αμερικής τον 21ο αιώνα"όπως ήθελαν και έτσι  διέρρεαν η κ. Τζουμάκα και ο κ. Βεκιαρέλης, οι οποίοι μαζί με τους κ.  Ντίνο Ράλλη, Νίκο Διαμαντίδη και τα άλλα "καλά παιδιά" τα ονόματα των οποίων πολύ σύντομα θα δώσουμε στην δημοσιότητα εν όψει και της πολύκροτης δίκης -εντός του 2009- της Ελευθεροτυπίας και του  δημοσιογράφου Θανάση Τσίτσα στον οποίο έχουν υποβάλει μήνυση οι κ. Δημήτριος Δημητρίου, Μιχάλης Τραχανής, Νικόλαος Γεωργαντζάς, Απόστολος Σκοτίδας και Γεώργιος Ρουσάκης. 

 

Ως εκ τούτου σύμφωνα με το καταστατικό, άρθρο 30ο σχετικό με τις οικονομικές αποζημιώσεις η κ. Τζουμάκα δεν είχε το δικαίωμα να συμμετέχει ούτε καν στις εκλογές! Ωστόσο, -κάτι που κάποιοι επιμένουν να ξεχνούν επιμελώς- όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής κ. Γιάννης Σερέτης κατά την διάρκεια της παράδοσης παραλαβής (26 Ιουνίου 08) "χρέος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι να εξετάσει όλες τις καταγγελίες που τους έχουν παραδοθεί " Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την καταγγελία του καθηγητή Νικόλαο Γεωργαντζά που είχε επισήμως καταγγείλει την κ. Τζουμάκα  στις 3 Ιουνίου επανήλθε με άλλη νέα καταγγελία εις βάρος της κ. Τζουμάκα για την παράνομη συμμετοχή της στην Εξελεκτική επιτροπή ο τότε πρόεδρος της κ. Ανδρέας Σάββα!

Όλες τις καταγγελίες αυτές είχε χρέος και καθήκον από το καταστατικό να τις εξατάσει από τις πρώτες του συνεδριάσεις του νέο Δ.Σ. Αντίστοιχα υπενθυμίζουμε ότι ακόμα εκρεμούν να παραδοθούν και να κατατεθούν προς το φάκελο της εφορευτικής επιτροπής σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο 7 παράγραφος (5)  του καταστατρικού  σύμφωνα με το οποίο όσοι έχουν καταδικαστεί ή έχουν ανοιχτές υποθέσεις με την Ελληνική ή Αμερικάνικη δικαιοσύνη δεν έχουν δικαίωμα  συμμετοχής στις εκλογές. Αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις όλων όσων εξελέγησαν δεν έχουν παραδοθεί στην εφορευτική επιτροπή ή έστω στο πρόεδρο του Δ.Σ. όπως είχε ρητώς συμφωνηθεί προκελογικά και επαναβεβαιώθηκε η συμφωνία  κατά την παράδοση-παραλαβή!  
boyrnas.jpgΤο ίδιο ισχύει-ότι δεν μπορεί να μετέχει αυτής της  εξεταστικής επιτροπής-  ειδικά για τον  κ. Χρήστο Βουρνά, ο οποίος ήταν ταμίας, και άρα  συνυπεύθυνος και  από τους πρώτους που θα πρέπει να κληθεί ως βασικός μάρτυρας για να καταθέσει έστω ότι δεν ξέρει τίποτα και αυτός είναι πολύ καλός CPA όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει κατά το διήμερο εκλογικό συνέδριο την 1η Ιουνίου εν εξάλλω καταστάση όταν από τότε κάποιοι είδα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα οικονομικά του ταμείου και όχι με του συνεδρίου όπως ήθελαν να διαρρέουν η κ. Τζουμάκα και ο κ. Βεκιαρέλης!

Για τον κ. Χ. Βουρνά όμως υπάρχει και άλλο νομικής φύσεως  κώλυμα αφού είναι υπόδικος  και κατηγορούμενος μαζί με άλλα μέλη-του νυν Δ.Σ.- του συλλόγου του "Γέρου του Μωριά" για σειρά άλλων διοικητικών  και οικονομικών ατασθαλιών και διεξαγωγή παράνομων εκλογών στον ιστορικό σύλλογο. Την μήνυση έχει υποβάλει ο Γεώργιος Παρασκευόπουλος-από τα ιστορικά και ιδρυτικά μέλη του συλλόγου- ο οποίος τον έχει καταγγείλει στην Γ.Σ. και στο Δ.Σ. επανειλλημένα ώσπου στο τέλος   υπέβαλε  μήνυση προς το  τωρινό Δ.Σ. του Γέρου του Μωριά. Οι δίκες έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2008 και συνεχίζονται στο εφετείο τις προσεχείς ημέρες. Τον κ. Βουρνά όμως έχει καταγγείλει προς την εφορευτική επιτροπή επίσης ο κ. Γ. Παρασκευόπουλος και για άλλα ζητήματα τα οποία θα δούμε εν συνεχεία.  Την  υπόθεση με τα όσα διαδραματίζονται στον σύλλογο  Γέρος του Μωριά είχαμε αποκαλύψει από τον Δεκέμβριο του 2007  δημοσιεύοντας μάλιστα μια αποκλειστική συνέντευξη του κ. Χρήστου Βουρνά στην οποία έξαλλος είχε καταγγείλει με βαρείς χαρακτηρισμούς τους κ. Γεώργιο Τουμπέκη και Γιώργο Παρασκευόπουλο.  Μια συνέντευξη η οποία έμελλε να είναι λυδία λίθος για μια σειρά εξελίξεων εις βάρος του κ. Βουρνά.  Περισσότερα για αυτό το θέμα αυτό-τα τεκταινόμενα στον ιστορικό σύλλογο -Γέρος του Μωριά-  και ειδικότερα για τον κ. Χρήστο Βουρνά σε προσεχή αναλυτικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ…Με μια αποκάλυψη που θα αφήσει άφωνη  την παναρκαδική ομοσπονδία, τον ιστορικό σύλλογο που εξαιτίας του κ. Βουρνά σύρεται στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης-  την  τοπική κοινωνία της Αρκαδίας  και ολόκληρη την Ομογένεια των ΗΠΑ.    

Όμως είναι να απορεί κανείς πως η εξελεκτική επιτροπή των κ. Τζουμάκα  και Βεκιαρέλη  δεν είδε   επί έξι μήνες και πλέον την οικονομική διαρροή των checks προς την ασφάλεια του υιού του κ. Ράλλη όπου διαρκώς  το ποσό ανέβαινε; Ας κοιτάξουν τα checks και ας μας πουν… Και όταν λέμε εξελεκτική επιτροπή σαφώς και δεν εννοούμε τον κ. Ανδρέα  Σάββα ο οποίος εγκαίρως είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις και  όσα "μαγείρευαν" εν όψει εκλογών  οι κ. Ελισάβετ  Τζουμάκα και Δημήτρης  Βεκιαρέλης.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του νυν Δ.Σ.  κ. Πέτρος Γαλάτουλας ήταν αυτός που κατά την διάρκεια του τελευταίου Δ.Σ. (10 11 2008) είχε πει το εξής σημαντικό : "σε αυτή την επιτροπή δεν μπορούν να συμμετέχουν άτομα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται και είναι μέλη του προηγούμενου Δ.Σ.  για αυτό προτείνω κ. Πρόεδρε να απευθυνθούμε στο ευρύτερο σώμα της Γενικής συνέλευσης και να διορίσουμε άτομα εκτός του προηγούμενου Δ.Σ. ώστε να αποφύγουμε τυχόν παρενέργειες ή άλλες καταστατικές η νομικές παρεκτροπές. Προσωπικά-συνέχισε ο κ. Γαλάτουλας- δεν δέχομαι το όνομα μου να γίνεται αντικείμενο αρνητικών σχολιασμών που έχουν να κάνουν με ηθικά ζητήματα. Για αυτό ζητώ να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή σε επόμενη συνεδρίαση"
Η  πρωτοφανής για τα δεδομένα απάντηση του προέδρου κ. Δ. Καλαμαρά-και μάλιστα δικηγόρου (sic) σε αυτή την ουσιαστική  τοποθέτηση του κ. Γαλάτουλα για την τήρηση της νομμότητας -τον οποίο πολλες φορές έχουμε επικρίνει ωστόσο τώρα είναι από τις φορές που εκφράζει την νομιμότητα (ο κ. Γαλάτουλας)- ήταν ότι "καλό είναι αυτή η επιτροπή να δουλέψει αθόρυβα και να μην  βγει τίποτα προς τα έξω. Να βγάλουμε πρώτα άτομα από εδώ μέσα(σ.σ. εννοεί το Δ.Σ.) και μετά να δούμε τι ακριβώς τι θα γίνει" 
Δηλαδή εν ολίγοις ο νομικός και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλ.Σωματείων Μείζονος  ΝΥ, κ. Καλαμαράς πρότεινε ούτε λίγο ούτε πολύ,  να κουκουλωθούν όλα και να πέσει ο κ. Διαμαντίδης με τον κ.Ράλλη  στα μαλακά και όλα όσα έχουν γίνει να καλυφθούν… για το καλό της ομοσπονδίας! Για αυτό και για να είναι σίγουρος ότι δεν θα βγει τίποτα προς τα έξω  επέβαλε και ένα -παράνομο κατά την πολιτεία της ΝΥ και το αμερικάνικο σύνταγμα -embargo σιωπής προς όλα τα μέλη  απειλώντας  πως όποιος δώσει συνέντευξη στα ΜΜΕ και ειδικά στο Greek American News Agency (σ.σ. για την ακρίβεια στον Στεφανόπουλο είπε) θα περάσει από πειθαρχικό! Θα τον στείλω εγώ στο πειθαρχικό! Θα μιλάω μόνον εγώ στον Τύπο! Αυτό το δικαίωμα το έχω μόνον εγώ!" Αυτά και άλλα τέτοια φαιδρά είπε ο δικηγόρος και πρόεδρος  κ. Δημήτρης Καλαμαράς προς τα έκπληκτα νέα μέλη του Δ.Σ. τα οποία τον άκουγαν με απορία στο βλέμμα τους να μιλά έτσι ένας αμερικανός πολίτης στην χώρα της ελευθερίας και της δημοκρατίας… 
ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΔΙΟΛΙΣΘΕΝΕΤΕ  ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ -ΤΙ ΔΙΑΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  ΤΟΥ CORNELL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΚΥΡΙΕ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ (αγγλικά είναι)ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗΓΙΑ ΤΑ ΑΝΡΘΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΤΕ – ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΛΙΣΘΕΝΕΤΕ… ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ ΕΙΤΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ…
 
ΤΕΛΟΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΩΡΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΑΣ- ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ  ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ…
 
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΕ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. 
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ… ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ  ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ Κύριοι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΕΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΝΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΝΤΙΝΟΣ  ΡΑΛΛΗΣ(αυτόν το τελευταίο αν θυμάστε τον είχατε καταγγείλει πολλές φορές για το "καπέλο" που σας φορούσε κάθε φορά που πήγαινε κάπου ως πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως και εσάς όντας τότε αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας σας αγνοούσε παντελώς θυμάστε ή θέλετε να σας το υπενθυμίσουμε με τις ηχογραφημένες δηλώσεις σας…)
 
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
 
ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑ,  ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΛΟΝ  ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ  ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ  ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ  ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ  ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ   "Ι AM SORRY ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ"…
 
ΔΙΟΤΙ  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΥΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2007 ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ… 
 
ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ; ΚΑΙ ΠΩς; ΤΟ GREEK AMERICAN  NEWS AGENCY EIXE ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ, ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΝΤΙΝΟΥ ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
 
Το Greek American News Agency από το 2007 και συστηματικά από το  καλοκαίρι του 2008 -για την ακρίβεια από τις 11 Ιουνίου του 2008- είχε επισημάνει και φωτογραφίσει με έντονο τρόπο -σχεδόν το αρνητικό της φωτογραφίας του σκανδάλου είχαμε προσδιορίσει- το μεγάλο ηθικό σκάνδαλο –ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ-  το οποίο τότε είχαμε δημοσιοποιήσει  μόνο το πρώτο μέρος του φακέλου εμ τα στοιχεία που διαθέτουμε όχι μόνο για αυτή την υπόθεση αλλά και για άλλες πολύ σοβαρές υποθέσεις με σκάνδαλα και παρανομίες τα οποία εν καιρώ θα δουν τος φως της δημοσιότητας. 
Λέγαμε και τονίζαμε από  τότε – από το Καλοκαίρι του 2007 μέχρι  σήμερα το 2008-, ότι έρχονται πολλές και μεγάλες αποκαλύψεις. Προσέξετε καλά  εδώ όλα τα κείμενα και τα ρεπορτάζ ειδικά στο θέμα του κ. Ράλλη όπου εμείς είχαμε στοιχεία που ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια της εφορευτικής επιτροπής όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Γιάννης Σερέτης. Κια τα είχαμε γιατί απλά κάναμε καλά την δουλειά μας ενώ  κάποιοι από το προηγούμενο Δ.Σ.  φρόντισαν να μην έρθουν στα χέρια των μελών της εφορευτικής επιτροπής…

 
Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
 

Η Εξ. Επ. οφείλει για να είναι αξιόπιστη,  θα πρέπει:

Α) να αποτελείται κατά μείζονα λόγο στην πλειοψηφία της από ανεξάρτητα μέλη ειδικούς στο θέμα  και οπωσδήποτε  ένα ή δυο νομικούς, αλλά κυρίως να συμμετέχουν σε αυτήν  άτομα εγνωσμένου κύρους και  υψηλής αξιοπιστίας  και κοινής αποδοχής για το ήθος και την τιμιότητα τους! Εν συνεχεία οφείλουν να εργαστούν  πρωτίστως  σύμφωνα με τους νόμους της ΝΥ και το καταστατικό της Ομοσπονδίας  Ελλ. Σωματείων Μείζονος,
και  Β)  προκειμένου  να διασφαλίσει την διαφάνεια και  το αδιάβλητο της διαδικασίας, υποχρεούται να ακολουθήσει την γνωστή και διεθνώς παραδεκτή νομική οδό σε παρόμοιες περιπτώσεις  και  να πράξει τα ακόλουθα:
 
1. Όταν και όποτε συγκροτηθεί σε σώμα να κάνει κατάλογο μαρτύρων

2. Να καλέσει κάθε μέλος του προηγούμενου Δ.Σ. και πρώτα απ όλα τον κ. Διαμαντίδη ο οποίος βαρύνεται με συγκεκριμένα  πειθαρχικά παράτπωματα στην περίπτωση αυτή

3. Να καλέσει κάθε άλλο εμπλεκόμενο άτομο που ξέρει ή έχει εμπλακεί στην υπόθεση  αυτή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Ειδικότερα πρέπει να κληθούν: α) τα μέλη και οι υπάλληλοι  της ασφαλιστικής  (του υιού Ράλλη) β) οι δικηγόροι του φερόμενου ως θύματος ατυχήματος γ) το φερόμενο ως θύμα δ) πιθανοί μάρτυρες του ατυχήματος , και κυρίως και πρωτίστως ε) να αναζητηθεί η πορεία των χρημάτων της αποζημιώσης…δηλαδή που; πότε; και ποιος; εξαργύρωσε  το περίφημο check…  

4. Να καλέσει κάθε άλλο τρίτο που ξέρει ή έχει στοιχεία για την θολή , σκοτεινή και ύποπτη αυτή υπόθεση…

5. Να κρατά με κάθε τρόπο σε κάθε της συνεδρίαση -είτε εξτάζει μάρτυρα είτε όχι- πρακτικά γραπτά  που θα συνυπογράφουν όλα τα μέλη της επιτροπής  αλλά και ηλεκτρονικά.

6. Όλες οι καταθέσεις να  υπογράφονται παρουσία  δυο ή τριών μελών της Εξ Επιτρ.  από τους μάρτυρες όταν απομαγνητοφωνούνται.

7. Να ανοίξει πρωτόκολο εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας

8. Να εξουσιοδοτηθεί από τον πρόεδρο και τον Γ.Γ. να ανοίξει επίσημη αλληλογραφία την οποία θα κοινοποιούν προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. και θα ενημερώνουν για κάθε τους ενέργεια.

9. Αν χρειαστεί να εξετάσει κατά αντιπαράσταση μάρτυρες οφείλει να το κάνει

10. Να προσλάβει ειδικούς εμπειρογνώμονες  στις ασφάλειες και να ακούσει  επισήμως την γνώμη τους με γραπτή  κατάθεση τους

11. Να ζητήσει ειδικές γνωμοδοτήσεις από άλλες γνωστές και έγκυρες ασφαλιστικές εταιρίες

12. Να ζητήσει την γνώμη και την πραγματογνωμοσύνη της νέας ή άλλης ανεξάρτηης  ασφαλιστικής εταιρίας

13. Να ενημερώσει εγγράφως την κεντρική ασφαλιστική εταιρία της οποίας η εταιρία του υιού Ράλλη είναι broker και να ζητήσει να κληθούν μάρτυρες  στελέχη από αυτή την ασφάλεια

14.Να ελέγξει όλα τα παραστατικά όλου το φακέλου οόταν και αν τον παραλάβει ποτέ- και να αντιπαραβάλλει κάθε στοιχείο της αλληλογραφίας του φακέλου  

15. Αφού ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία και ελέγξει όλα τα παραστατικά και τα έγγραφα του φακέλου που θα σχηματιστεί, θα συντάξει το πόρισμα της και θα το παραδώσει προς το Δ.Σ. 

16. Στο πόρισμα της θα πρέπει να υπάρχει ένα παράρτημα με όλα τα έγγραφα παραστατικά στοιχεία καθώς και με τις καταθέσεις των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν.

17. Να λαμβάνει την έγγραφη  γνώμη νομικών για κάθε της ενέργεια που τίθεται εν αμφιβόλω  και κυρίως να ζητήσει την βοήθεια νομικών στην τελική σύνταξη του πορίσματος της.

18. Το πόρισμα πρέπει να τυπωθεί σε όσα αντίπτυπα είναι τα μέλη του Δ.Σ.  και να φέρει  την υπογραφή όλων των μελών της εξεταστικής  επιτροπής

19. Το πόρισμα πρέπει να επικυρθωθεί ενώπιον των μελών του Δ. Συμβουλίου και να σφραγιστεί με την σφραγίδα της ομοσπονδίας πριν παραδοθεί επίσημα στο Δ.Σ.  και την Γενική Συνέλευση

20. Αν προκύπτουν, πέρα από τις καταστατικές παραβιάσεις που έτσι κι αλλιώς βαρύνουν τον Νικόλαο Διαμαντίδη (ενδεχομένως  και άλλα μέλη του πρώην  Δ.Σ. ) ποινικές ή αστικές ευθύνες οφείλουν τα μέλη της Εξ. Επιτρ.  να παραδόσουν  το πόρισμα τους  και στην εισαγγελία της ΝΥ ώστε να προληφθούν τα χειρότερα πρώτα για τους ίδιους που μετέχουν  εξεταστική επιτροπή και είναι μέλη του παρόντος Δ.Σ. ή αντιπρόσωποι.      
 
Στην διακριτική ευχαίρια της επιτροπής είναι αν θα είναι ανοιχτή προς τα ΜΜΕ ώστε να διασφάλιζεται στιο μέγιστο δυνατό βαθμό το αδιάβλητο και η απόλτυη διαφάνει  του έργου της ή θα λειτουργεί κεκλεισμένων των θυρών. Σε κάθε περίπτωση οφείλει και υποχρεούται  να εκδίδει δελτίο τύπου διότι μοιάζει να διαφεύγει σε όλους εκεί μέσα ότι όλα όσα αφορούν τους nonprofite οργανισμούς που υπάγονται στην κατηγορία του 501 C 3  είναι υποχρεωτικά ανκοινώσιμα ως Public Record!  
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται… Μείνετε εδώ! 
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΠΡΩΤΟΙ! ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΑ!  ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ  ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ  ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!  
"Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ.