Σε βαρύ κλίμα και εν μέσω αντεγκλήσεων  ξεκίνησαν  στην πολιτεία του Σικάγο(σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 23.11.08 ) και επίσημα  οι εργασίες της περιφερειακής συνέλευσης του ΣΑΕ Αμερικής παρουσία του προέδρου της μόνιμης ειδικής διακομματικής επιτροπής κ. Νικόλαου Τσιαρτσώνη(ΝΔ) και του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Άδωνη Γεωργιάδη, του προέδρου  ΣΑΕ κ. Στέφανου Ταμβάκη, του γενικού διευθυντή της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Κυπαρισσίδη, εκπρόσωπων της Ελληνικής πολιτείας  και  του περιφεριάρχη Αμερικής κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου. Στις εργασίες του ΣΑΕ Αμερικής δεν προσήλθε 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ (ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΗ(μέλους του Δ.Σ. του περιφερειακού Συντονιστικού Συμβουλίου Αμερικής, και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ)

Μείνετε εδώ! Για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σας.

 -αν και είχε προσκληθεί-ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος -όπως είχε ανακοινωθεί- θέλοντας προφανώς να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα με την κραυγαλέα απουσία του,  το ίδιο απέφυγε να προσέλθει και ο  τοπικός πολιτειακός Βουλευτής και υπουργός οικονομικών της Πολιτείας κ.Αλέξης Γιαννούλιας (και εκ των στενών συνεργατών του νεοεκλεγέντος προέδρου Barack Obama)όπως επίσης είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές και την ομάδα των "κολητών" του κ. Σπυρόπουλου οι οποίοι έχουν μεταβάλλει τον οργανισμό σε προσωπικό ιδιωτικό club με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων(!) τρώγοντας και πίνοντας χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο και καμία διαφάνεια όπως έχει καταγγελθεί εδώ και δυο χρόνια!   Με την  έναρξη εργασιών  άρχισαν οι καταγγελίες για την νομιμότητα της συνέλευσης και τον τρόπο διοίκησης του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου.   

Με βάση τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους περι Nonprofit οργανισμούς αφού ως γνωστόν, το περιφεριακό συμβούλιο Αμερικής  δεν έχει ακόμα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την νομιμοποίηση του ως Ελληνοαμερικανικού οργανισμού(τα έχουμε γράψει εδώ και δυο χρόνια αυτά αναλυτικά) η παρούσα Γ.Σ. θεωρείται παράνομη όχι μόνο σύμφωνα με τον σχετικό νόμο περί ΣΑΕ στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική(!)  όπως καταγγέληθκε ανοιχτά και δημόσια  από αντιπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.   

Τις καταγγελίες "αντιπαρήλθε" ο κ. Κυπαρισσίδης ο οποίος είπε ότι με βάση το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο-της Ελλάδας- για το ΣΑΕ η συνέλευση είναι νόμιμη(!) αν και το ερώτημα που έχει τεθεί από αρκετούς αντιπροσώπους είναι "αν και κατά πόσο η παρούσα Συνέλευση είναι νόμιμη και με βάση τους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ"; Με την κατάθεση των καταγγελιών  επεκράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα και τελικά η συνέλευση ξεκίνησε με εντάσεις και διαπληκτισμούς. Εν συνεχεία οι Βουλευτές κ. Τσιαρτσώνης, Γεωργιάδης ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Σ. Ταμβάκης και ο κ. Κυπαρισσίδης προσπάθουσαν επί ώρες σε ένα μαραθώνιων συνεδριάσεων και ολονύκτιων  επαφών-μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών- για την εξέυρεση λύσης που θα ενώνει τα διεστώτα μέρη {Σπυρόπουλο και τα οκτώ μέλη του Δ.Σ που τον έχουν καταγγείλει} αλλά τελικά μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου που άρχισε η δεύτερη μέρα των εργασιών δεν είχε βρεθεί κοινή συνισταμένη.   

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ(21:00 – 21.11.08) ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ-από το πρωί στις 12:00-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΑΙΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΩΝΗΣ(ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ), Ο ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ(ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ)  ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΣTΕΦΑΝΟΣ ΤΑΜΒΑΚΗΣ 

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Η ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! ΣΕ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ!

ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ! ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.  

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέλος της ειδικής μόνιμης διακομματικής επιτροπής απόδημου Ελληνισμού : "ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.  ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑ ΔΙΧΑΣΜΟΥ…ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ" 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΗΣ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Αμερικής, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και καταγγέλων: "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ! ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.  ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ Ως ΕΧΕΙ"!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Σ. ΓΑΛΥΦΑΛΗ

 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Περιφέρειας Αμερικής, και νόμιμα εκλεγμένοι  τον Νοέμβριο 2006,

Καταθέτουν ένσταση νομιμότητας της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Αμερικής με ημερομηνίες 20-22 Νοεμβρίου 2008 στο Σικάγο της Πολιτείας Ιλλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών για τους ακόλουθους λόγους:

1.       Η Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε παρανόμως και με παραβίαση του νόμου υπ'αριθμ.3480/2006 Άρθρο 4 ,παρ.6 που αναφέρει οτι «Οι Περιφερειακές Συνελεύσεις συγκαλούνται απο τα Συντονιστικά Συμβούλια ανα διετία στις αντίστοιχες Περιφέρειες,……..Τα Συντονιστικά Συμβούλια αναλαμβάνουν την διοργάνωση των Περιφερειακών Συνελεύσεων των αντίστοιχων Περιφερειών και μεριμνούν για την αναγκαία γραμματειακή υποστήριξη.Καταρτίζουν την Ημερήσια Διάταξη στην οποία δύνανται να συπεριληφθούν θέματα μετά απο πρόταση των μελών της Συνέλευσης…….»

Η Γενική Συνέλευση δεν αποφασίστηκε απο το Συντονιστικό Συμβούλιο και ποτέ δεν ψηφίστηκε σε καμία απο τις τρείς κανονικές συνεδριάσεις του Σ.Σ. Το Συντονιστικό Συμβούλιο δεν πήρε ποτέ απόφαση ούτε ερωτήθηκε για την συμμετοχή των Οργανισμών, τον αριθμό αντιπροσώπων εκάστου οργανισμού και δεν συνέταξε την Ημερήσια Διάταξη όπως προβλέπει ο νόμος.

2.       Η Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε παρανόμως και κατά παραβίαση του νόμου υπ' αριθμ. 3480/2006 Αρθρο 2, παρ.4 που αναφέρει «Το Συντονιστικό Συμβούλιο εκάστης Περιφέρειας εξετάζει εάν πληρούνται οι προυποθέσεις  της παρ. 2(νέου οργανισμού στο ΣΑΕ) και εισηγείται την αποδοχή ή μη του μέλους στο Προεδρείο του ΣΑΕ….»

Το Συντονιστικό Συμβούλιο ουδέποτε εξέτασε και ουδέποτε πήρε οποιαδήποτε απόφαση για την εγγραφή νέου μέλους στο ΣΑΕ Περιφέρειας Αμερικής.

3.       Η Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε παρανόμως και κατά παραβίαση του νόμου 3480/2006

Αρθρο 4  παρ.9 που αναφέρει «Στις Περιφέρειες του ΣΑΕ λειτουργούν Δίκτυα του Ελληνισμού.Τα της οργάνωσης και λειτουργίας των Δικτύων καθορίζονται με απόφαση της Περιφερειακής Συνέλευσης και συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό λειτουργίας της.»

 

Το Συντονιστικό Συμβούλιο έχει καθορίσει υπεύθυνους δικτύων. Στη Γενική Συνέλευση έχουν προσκληθεί και παρευρίσκονται  «μέλη Δικτύων» χωρίς να προυπάρχει η διαδικασία  που ορίζει ο προαναφερθείς νόμος.

Τα Μέλη του Συντονιστικού

 Gus Karalekas – Κώστας Καραλέκας

Efthalia Katos  -Ευθαλία Καττός

Constantine Economidis -Κωνσταντίνος Οικονομίδης

Peter Karavitis, Ph.D -Πέτρος Καραβίτης

Aliki Andrews -Αλίκη Ανδρέου

Spiros Garyfallis -Σπύρος Γαρυφάλης

Fr. Nick Kyritsis – Πάτερ Νικόλαςο Κυρίτσης

Michael Galanakis -Μιχάλης Γαλανάκης

 

ΟΚΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ (ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ!

 

Μείνετε εδώ!

περισσότερο ρεπορτάζ ΣΕ ΛΙΓΟ