Του Λάζαρου Μαύρου

Ο Τ Α Ν ΤΗΝ Παρασκευή, 14.11.08, η Τουρκία έστειλε το νορβηγικό ερευνητικό «Malene Ostervold», συνοδευόμενο από την τουρκική φρεγάτα «Gediz», για προκλητικά παράνομες έρευνες στην ελλαδική υφαλοκρηπίδα, 80 ν.μ. νοτίως του Καστελορίζου [φτύνοντας στα μούτρα της Αθήνας τις «κουμπαριές» Ερντογάν – Καραμανλή και τα ΜΟΕ Μπακογιάννη – Μπαμπατζάν και τα «Saol Asker» που εκφωνούσαν στα Μεχμετζίκ, εν Αγκύρα, οι διαδοχικοί Α/ΓΕΕΘΑ κ.κ. Χηνοφώτης και Γράψας], η Ελλάς είχε, τουλάχιστον, εκεί κοντά την κανονιοφόρο «Πολεμιστής» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Για να πλεύσει επί τόπου. Και να δείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ την έγνοια της για τα ελλαδικά κυριαρχικά δικαιώματα.


Ο Τ Α Ν ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ φρεγάτες, κανονιοφόροι, αντιτορπιλικά και πυραυλάκατοι, αλωνίζουν ΔΙΑΡΚΩΣ τις νότιες θάλασσες της Κύπρου και ΕΜΠΡΑΚΤΑ υλοποιούν (Πέμπτη, 13.11.08) την από το 2007 διακήρυξη του υποναυάρχου Gurdeniz του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ότι «τα πολεμικά μας πλοία έχουν τη δυνατότητα να εκδιώξουν οποιοδήποτε πλοίο που ενεργεί για λογαριασμό της ε/κ διοίκησης και δεν μας ενδιαφέρει αν τους E/κ υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση», η Κυπριακή Δημοκρατία, σαν τον «ξιπετσισμένον κουρκουτά» (κατά την προσφιλή έκφραση του Π.τ.Δ. και Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ) δεν έχει ούτε μισό σκάφος ανοικτής θαλάσσης για να δείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ την έγνοια της για τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Απλώς στέλνει… επιστολές διαμαρτυρίας. Αποκρύβοντας, συνάμα, επί 10 μέρες, από τον λαό, την τουρκική επιδρομικότητα. Στον θαλάσσιο χώρο από τον οποίο εκδιώχθηκαν, με την κατάργηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, τα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.


Ε Π Ε Ι Δ Η οι «ακρογωνιαίες» ψευδαισθήσεις με τις οποίες κορόιδευαν προεκλογικά τον λαό ότι με τον «σύντροφο και φίλο» Ταλάτ θα λύσουν, δήθεν, το Κυπριακό, τους στράτευσαν ακόμα και στην αποσιώπηση των ξεκάθαρων απειλών που και οι συνεργάτες των κατακτητών -του «αδελφού» Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος- διατύπωναν: Όπως του κ. Σογέρ, ο οποίος, μόλις τον Αύγουστο εκτόξευε τις ΑΠΕΙΛΕΣ, πως αν η κυβέρνηση της Κ.Δ. αρχίσει έρευνες πετρελαίου, «οι Τ/κ έχουν ΙΣΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ δικαίωμα σε πετρέλαιο που θα ανευρεθεί στα ανοικτά της Κύπρου ΚΑΙ η Τουρκία έχει δικαιώματα που πηγάζουν από την εγγύτητα στο νησί» («Φ», 28.8.08). Εκεί όπου μια εβδομάδα νωρίτερα, 21.8.08, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό επεξέτεινε ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ τη δράση του, πέρα από το πλαίσιο της άσκησης «Φερέγγυα Γοργόνα», που διεξήγαγε με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Εμείς απλώς καταργούμε και τον «Νικηφόρο». Αρκεί που στέλνουμε… επιστολές!
 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Όταν κότζαμ Π.τ.Δ. και Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ και Ανώτατος Άρχων κάνει ολόκληρη διάλεξη στην τελετή του κομματικού του ραδιοσταθμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 13.11.08, λέγοντας ότι «αντιδρούν ορισμένοι όταν λέμε ότι πρέπει να καταγραφεί σωστά η ιστορία και να παραδεχτούμε και λάθη και παραλείψεις και ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ για τις οποίες ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ», πώς βγαίνουν οι διάφοροι «ψεύτες, κλέφτες, παγαπόντες» και καμώνονται ότι ουδέποτε, τάχαμου και δήθεν, σχεδίασαν ν' αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας;