ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

ΜΗΝΥΣΕΙΣ-ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ" ΤΗΣ Ν.Υ.  

Μείνετε εδώ!  

Χαμός έγινε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου (08) στον ιστορικό σύλλογο -με 76 χρόνια ιστορία- "Γέρος του Μωριά" στην γενική συνέλευση. Κεντρικό πρόσωπο στο μάτι του κυκλώνα ο  κ. Χρήστος Βουρνάς{αντιπρόεδρος του συλλόγου και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν.Υ.} ο οποίος  βρίσκεται σε μόνιμη αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παρασκευόπουλο και μια μεγάλη ομάδα μελών(με 49 υπογραφές) του συλλόγου οι οποίοι-εμμέσως πλην  σαφώς – τον κατηγορούν για συστηματική εξαπάτηση  του συλλόγου  και με επιστολή τους έχουν ζητήσει  την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την επαλήθευση ή όχι των στοιχείων καταγωγής του. Το θέμα της καταγωγής του κ. Βουρνά αποτελεί ανοιχτή πληγή εδώ και δυο δεκαετίες στον σύλλογο και την Παναρκαδική. Οι "κατήγοροι" του καταλογίζουν καιροσκοπισμό και υστεροβουλία, όταν το 1989 βάφτισε εαυτόν Αρκά προκειμένου να αγοράσει με επικερδείς όρους-για τον ίδιο- σπίτι στο Αρκαδικό χωριό.   

Η δημοσιογραφική έρευνα όμως στην υπόθεση αυτή αναμένεται να φέρει νέα στοιχεία στο φως της  δημοσιότητας πολύ σύντομα. Στοιχεία που θα ανατρέψουν τους ισχυρισμούς και τα "στοιχεία" του κ.  Βουρνά που παραθέτει εδώ και χρόνια για την Αρκαδική του καταγωγή.

Και ενώ φαινομενικά το θέμα της καταγωγής του  κ. Βουρνά φαίνεται ανούσιο εν τούτοις έχει ηθικές και οικονομικές διαστάσεις… Διαστάσεις που στο πέρασμα των ετών και στην προσπάθεια του  να αποδείξει την καταγωγή του περιέπλεξε τα πράγματα περισσότερο εμπλέκοντας και άλλους τρίτους  τους οποίους επικαλείται προκειμένου να ε ισχύσει τους ισχυρισμούς περι της καταγωγής του…  Ισχυρισμοί που σήμερα είκοσι χρόνια μετά(το 1989 και την εγγραφή του στο σύλλογο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ)  μάλλον με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσότητας ανατρέπονται…   

Από τότε -το 1989- στο εσωτερικό των Αρκαδικών συλλόγων σωβεί φαγωμάρα, κατηγορίες, ίντριγκες, διαμάχες δημόσιες ύβρεις, αντιδικίες  μέχρι που η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά τις αποκαλύψεις του Greek American News Agency τον Δεκέμβριο του 2007. Νωρίτερα πριν γίνει μέλος  στον ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ  ο κ. Βουρνάς υπήρξε μέλος Μεσσηνιακού οργανισμού (του οποίου προϊσταται ο κ. Τάσος Κοκαλιάρης) από τον οποίο για άγνωστους λόγους μέχρι σήμερα αποχώρησε και διεγράφη οριστικά! 

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Βουρνάς έχει διατελέσει πρόεδρος όχι μόνο του ιστορικού συλλόγου  Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ αλλά και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής! Παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι και το θέμα να λυθεί χάρη της ενότητας και της ομοψυχίας του συλλόγου και του γενικότερου καλού των Αρκάδων  που έχουν καταβληθεί από ψυχραιμότερους η υπόθεση της καταγωγής του κ. Βουρνά έχει αναχθεί σε μείζον ηθικό  θέμα για χρόνια. Το θέμα επανήλθε πάλι στο τελευταίο συνέδριο της Παναρκαδικής στο Σικάγο αλλά αντί ηρεμίας και   παρά την δημόσια συγνώμη που έχει ζητήσει για ύβρεις και κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει εις βάρος άλλων Αρκαδικής καταγωγής μελών του ιστορικού συλλόγου, το ζήτημα αναζώπυροθηκε φέροντας  σε ακόμα πιο  δύσκολη θέση τον γνωστό και διακεκριμένο μέλος της Ομογένειας, μετά και  την προσωπική μήνυση που του έχει καταθέσει εις βάρος του ο κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος.

Η μήνυση και αγωγή εις βάρος του κ. Βουρνά εγείρει θέμα  με οικονομική απαίτηση 8.000.000$ για ηθική ζημιά και βλάβη που έχει προκληθεί από τις δημόσιες ύβρεις και καταγγελίες -σε γενική συνέλευση και σε συνέντευξη-εις βάρος  των μηνυτών, αναμένεται να εκδικαστεί εντός του 2009.      

Ο ιστορικός  σύλλογος βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό και  ήδη τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μπει σε νέα  μεγάλη δικαστική δίνη από μήνυση που έχει υποβάλλει επίσης  ο κ. Γιώργος  Παρασκευόπουλος για παραβίαση του καταστατικού,   και αφορά σε διαχειριστικές ατασθαλίες, κακοδιχείριση και άλλους είδους παρανομίες που διεπράχθεισαν κατά τον καταγγέλωντα την διετία 2006-2007.

Η μήνυση έχει εκδικαστεί-τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο- και σε πρώτο βαθμό διατάχθηκε οι προσεχείς εκλογές -του Ιανουαρίου- να γίνουν με δικαστική επιτήρηση- την απόφαση δεν έκανε δεκτή ο κ. Παρασκευόπουλος ο οποίος έχει ζητήσει την ακύρωση των προηγούμενων εκλογών(του Ιανουαρίου 2007) και πλήρη οικονομικό έλεγχο στον σύλλογο, και για αυτό άσκησε έφεση.

Ή έφεση-προ ημερών- δικάστηκε και έγινε δεκτή και τώρα αρχίζει νέα δικαστική διερεύνηση  της υπόθεσης ξανά από την αρχή. Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος έχει καταγγείλει-από τον Σεπτέμβριο του 2007-  οικονομικές ατασθαλίες στις οποίες φωτογραφίζει ως βασικό υπεύθυνο και τον κ. Χρήστο Βουρνά.    

Αφορμή για την προσφυγή στην αμερικανική δικαιοσύνη του κ. Παρασκευόπουλου η παράνομη-κατά τον ίδιο και την προσφυγή του- διεξαγωγή των εκλογών του Ιανουαρίου του 2007.

Τα πράγματα όμως για τους Αρκάδες, και ειδικά για τον κ. Χρήστο Βουρνά  έχουν περιλεχτεί περισσότερο μετά την εισαγγελική έρευνα που  έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες  μέρες στην Τρίπολη για το  Παναρκαδικό  νοσοκομείο{δωρεά της Παναρκαδικής Αμερικής}. 

Ο φάκελος -που- εστάλει στον εισαγγελέα από την ΝΥ είναι ογκώδης και μεγάλος μέρος του περιλαμβάνει όλα τα δημοσιεύματα του Greek American News Agency  για την εσωτερική διαμάχη στους Αρκάδες. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πολύ σύντομα ο εισαγγελέας θα καλέσει όλους τους πρώην προέδρους (κ.κ. Ευαγγέλου, Φίλιο, Βουρνά, Σουρούνη) αλλά ο έλεγχος του εισαγγελέα  θα επικεντρωθεί στο πρόσωπο του κ. Βουρνά ( διότι επί των ημερών της προεδρείας του στην Παναρκαδική υπεγράφη νέο συμβόλαιο με  το νοσοκομείο και την Παναρκαδική)…

Ο κ. Βουρνάς όμως εμμέσως πλην σαφώς εμπλέκεται και στο άλλο μεγάλο οικονομικό ηθικό και διαχειριστικό σκάνδαλο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ με το ατύχημα που πρώτο το Greek American News Agency αποκάλυψε από της 10 Οκτωβρίου. Εν συνεχεία συνεστήθη εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή μετά τις δημόσιες καταγγελίες μας.

Αλλά το πρωτάκουστο ποιο είναι;

Στην επιτροπή όμως  που θα ελέγξει το σκάνδαλο και τις υπόλοιπες  διαστάσεις του{σε νομικό και πολιτικό επίπεδο δηλ  πιθανές καταστατικές παραβιάσεις } της οποίας πρόεδρος διορίστηκε με "προεδρική εντολή" του κ. Καλαμαρά, ο νεαρός  κ. Δ. Πυλαρινός, μετέχει και ο κ. Βουρνάς!

Μέλος και ταμίας του πρώην Δ.Σ. !!!  Το ίδιο μετέχουν όμως και άλλα μέλη του πρωην Δ.Σ. όπως οι κ. Γ. Παράλαιμος και Α. Σκοτίδας.  Και αντί για λόγους ηθικής και δεοντολογίας να ζητήσουν την αυτοεξαίρεση τους εκείνοι αποδέχτηκαν ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα…Δηλαδή…Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! 

 Αλήθεια ποια νομική σχολή και σε ποια νομολογία τα έμαθαν όλα τούτα οι κ. της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης; 

Τουλάχιστον ο κ. Βουρνάς με τόσα ανοιχτά μέτωπα{ δικαστήρια, και αγωγές εις βάρος του} ας ζητήσει την αυτοεξαίρεση του! Είναι μονόδρομος κ. Βουρνά η νομιμότητα… Μονόδρομος!

23.12.07

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ