ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 05.12.08 "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 75.000$, ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ{δηλ ΑΠΑΓΟΡΥΕΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ},  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΊ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ '09

Μεγάλο σκάνδαλο στους κόλπους της Ελληνοαμερικανικής  Κοινότητας έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες στην Νέα Υόρκη με «πρωταγωνιστή» τον γνωστό  Ελληνοαμερικανό μεγαλοδικηγόρο Jim Armenaki. Ο κ. Αρμενάκης κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα που επισείουν ποινή φυλάκισης 15 ετών και πλέον.  

Ήδη σήμερα ο γενικός εισαγγελέας για την περιοχή του Μανχάταν Robert M. Morgenthau του  απήγγειλε  βαριές κατηγορίες. Ο γνωστός και από άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν κατά το παρελθόν την αμερικανική δικαιοσύνη με υποθέσεις που εκπροσωπούσε διάδικους  που συγκλόνησαν  την Ελληνική κοινότητα,  κατηγορείται τόσο ο ίδιος όσο και η δικηγορική του εταιρεία, για την κλοπή του ποσού των $735,000.

Το ποσό δόθηκε στον ίδιο  ως προκαταβολή για μια συναλλαγή ακινήτου του οποίου την πώληση είχε αναλάβει ο Αρμενάκης.  Ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος όμως αντιμετωπίζει ξεχωριστό κατηγορητήριο για φοροδιαφυγή των εταιριών του που είχε ο ίδιος . Ο δικηγόρος JAMES JOHN ARMENAKIS, 65 ετών, και η  εταιρεία του ARMENAKIS & ARMENAKIS, P.C., κατηγορούνται για μεγάλη κλοπή και εγκληματική κατοχή κλεμένης περιουσίας. Σε ξεχωριστή  εισαγγελική έρευνα, ο κατηγορούμενος JAMES JOHN ARMENAKIS κατηγορείται με το αδίκημα της κλοπής και με επιμέρους πολλαπλές κατηγορίες για την συμπλήρωση λανθασμένων εγγράφων.

Η έρευνα ανέδειξε ότι ο ARMENAKIS και η εταιρεία του αντιπροσώπευαν των πωλητή ενός διαμερίσματος αξίας $7.35 εκατομμυρίων. Με την υπογραφή του συμβολαίου πώλησης τον Οκτώβριο του 2007, ο αγοραστής έδωσε στον Αρμενάκη ως προκαταβολή το 10% της αγοραστικής αξίας του ακινήτου, ποσό που θα αφαιρείτο από την τιμή πώλησης στο κλείσιμο της συναλλαγής( Pursuant to the contract of sale, ARMENAKIS deposited the $735,000 into his attorney escrow account). Τον Μάιο του 2008, την ημέρα που θα ολοκληρωνόταν η συναλλαγή, ο Αρμενάκης δεν εμφανίστηκε, ούτε έβαλε τα $735,000 στην τιμή πώλησης και ούτε επέστρεψε τα χρήματα στον αγοραστή. Η  εισαγγελική έρευνα απεκάλυψε ότι ο Αρμενάκης είχε ξοδέψει τα χρήματα για προσωπικά είδη του οδήγησε στην απόδοση κατηγοριών και  απεκάλυψε ότι ο Αρμενάκης από τον Φεβρουάριο του 2002 μέχρι τον Οκτώβριο του 2008,  δεν απέδωσε  περίπου τις  $98,000 που όφειλε ως  φορολογία στην πολιτεία της ΝΥ.

Τα χρήματα αυτά παρακρατήθηκαν από τους μισθούς των υπαλλήλων του. Επισπροσθέτως, κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου ο Αρμενάκης κατηγορείται και για  μεγάλη φοροδιαφυγή. Ο Αρμενάκης όπως δείχνει η ανακοίνωση της εισαγγελίας ήταν στον στόχαστρο των διωκτικών τα τελευταία χρόνια και για άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκται ο ίδιος και πελάτες του…

Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος κατηγορείται για κλοπή δευτέρου βαθμού και εγκληματική κατοχή κλεμένης περιουσίας δευτέρου βαθμού, και τα δυο αδικήματα κατηγορίας C, που τιμωρούνται με 15 χρόνια και πάνω φυλάκιση.

Σήμερα στην ΝΥ όλος ο κόσμος του Real Estate αλλά και σύσσωμη η Ομογένεια -η οποία όπως πάντα μαθαίνει την αλήθεια για αυτά τα ζητήματα  μόνο από το  Greek American News Agency αφού πάγια τακτική των λεγομένω  ομογενειακών ΜΜΕ είναι να μη αναφέρονται σε αυτές τις ειδήσεις-  συζητά την υπόθεση αυτή η οποία έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο πασήγνωστο στην υψηλή  κοινωνία των  Ελληνοαμερικανών με θέσεις και αξιώματα σε οργανισμούς της Ομογένειας.  Το θέμα έχει περάσει ήδη στον ειδικό Αμερικάνικο  Τύπο με άρθρα και σχόλια που αφορούν ειδικά κλαδικά έντυπα των δικηγόρων και του Real Estate.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΑΣ