ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ολοκληρθώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το  Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης. Την συγκέντρωση οργάνωσαν  περί τα 18-20 άτομα -Αμερικανοί -και πάντως ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ– του ευρύτερου αριστερού αντιεξουαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές δήλωσαν στους δημοσιογράφους Αποστόλη Ζουπανιώτη {Greek News- Alpha και Δ.Τσάκα Εθνικό Κήρυκα} ότι οργάνωσαν την διαμαρτυρία αυτή "ως συμπαράσταση στους Έλληνες διαδηλωτές γιατί το κράτος παντού είναι ίδιο!". Το κτήριο ακόμα προστατεύεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη.   

Σε ισχυρό κλοιό αστυνομικής δύναμης  βρίσκεται αυτή την ώρα το Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης  στους 79 δρόμους της Νέας Υόρκης εν όψει  προγραμματισμένης διαδήλωσης  με αφορμή το τραγικό θάνατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου.  Έξω από το Γενικό Προξενείο στην ΝΥ έχει γραφεί στους τοίχους του κτηρίου το «Α» και στα αγγλικά η λέξη «δολοφόνοι».  Σύμφωνα με πληροφορίες , γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα (ώρα ΝΥ)  κάποιος με μηχανή πλησίασε το  κτήριο που στεγάζονται  οι υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου της ΝΥ και έγραψε τα προαναφερόμενα  συνθήματα στους τοίχους και μετά  πέταξε δυο τούβλα προς την μεριά του κτηρίου με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια της αίθουσας υποδοχής κοινού που βρίσκεται στο ισόγειο.

Να πούμε ότι στο Γενικό Προξενείο της ΝΥ -στους 79 δρόμους-βρίσκεται και  η κατοικία του  Έλληνα Πρέσβη μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, κ Μουρίκη,  και φυσικά η κατοικία της Γενικής Προξένου. Σε επικοινωνία που είχαμε με την γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην ΝΥ, κα Μπαλτά μάς έδωσε τα ακριβή γεγονότα, τονίζοντάς μας ότι υπάρχει αρκετή αστυνομική δύναμη που περιφρουρεί το κτήριο και από την αστυνομία της ΝΥ έχει ενημερωθεί πως μάλλον επίκειται σε λίγη ώρα από τώρα -γύρω στις 11:30 με 12:00 τοπική ώρα ΝΥ- να λάβει χώρα διαδήλωση. Το Γενικό Προξενείο έχει θωρακιστεί με τα ειδικά απαγορευτικά  που βάζει η αστυνομία. Να πούμε ότι στην Πολιτεία της ΝΥ για να είναι νόμιμη μια διαδήλωση πρέπει να προηγηθεί σχετική άδεια από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, άρα κάποιοι -θα δούμε σύντομα ποιοι- έχουν ζητήσει άδεια για την πραγματοποίηση  διαδήλωσης.   Η Γενική Πρόξενος κα  Άγη Μπαλτά είχε εκτενή ενημέρωση από την αστυνομία της ΝΥ  και με ψυχραιμία αναμένεται να αντιμετωπιστεί η όποια εκδήλωση, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν ανώτερες πηγές από το Γενικό Προξενείο.

 

Ωστόσο,  την ίδια ώρα σε επικοινωνία που είχαμε αρμοδίως -προκειμένου να διασταυρώσουμε  την πληροφορία αλλά και διότι είναι το καθύλην εντεταλμένο γραφείο από την Ελληνική πολιτεία   να ενημερώνει εγκαίρως  τους Έλληνες  δημοσιογράφους ανταποκριτές-χωρίς διακρίσεις- για ό,τι συμβαίνει ή προγραμματίζεται και αφορά τα ελληνικά δρώμενα στην Νέα Υόρκη  – με το ελληνικό γραφείο τύπου της Νέας Υόρκης, η υπάλληλος,  η οποία  σήκωσε το τηλέφωνο, μας έβαλε στην αναμονή για ένα λεπτό, μίλησε με την προϊσταμένη της (κα Μαστροπέρρου),  εν συνεχεία  με εντολή της κ. Μαστροπέρρου,  όπως  μας δήλωσε, της είπε να μας μεταφέρει «ότι δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως! και ούτε έχουν ενημέρωση για κάποια εκδήλωση που θα γίνει!». Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποια από τις δυο ελληνικές υπηρεσίες κάνει ορθώς την δουλειά της. Πάντως η Γενική Πρόξενος κ. Άγη Μπαλτά με το που ειδοποιήθηκε ότι επικοινωνήσαμε μαζί της, ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας άμεσα, δίνοντάς μας  τα ακριβή γεγονότα.          

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ! 

ALPHA  CITY  FLASH  NET  ERT  REAL  ANT1  MEGA TV

PRESS.GR   TROKTIKO  ANTINEWS  PREZA TV   PREESMME  GREEK ALERT  Zougla.GR

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ   nonews-news   GREECE-SALONIKA   I Reporter

 

ΚΡΙΣΗΜΑ 24ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΕΛΥΘH ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΛΛΗ (Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ) ΟΨΗ ΟΣΩΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ