ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΡΟΩΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

Πριν από λίγο(σήμερα 11 12 08) δημοσιοποιήθηκε ψήφισμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης-του μεγαλύτερου εκτός Ελλάδος Ομογενειακού οργανισμού- με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. 

Το ψήφισμα συζητήθηκε χτες Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στο Δ.Σ. του ιστορικού οργανισμού παρόντων 13 σε σύνολο 21 μελών -με τους συνήθεις απόντες- μετά από πρόταση του Δημήτρη Δημητρίου -προφανώς το έγραψε ο ίδιος  γιατί το ύφος του κειμένου είναι πράγματι πολύ καλό και με πνευματικό βάθος ωστόσο λείπει κάτι ουσιώδες υιοθετήθηκε το παρακάτω ψήφισμα κατά πλειοψηφία. Ωστόσο ενώ το κείμενο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και θα μπορούσε να εικάσει κανείς ότι μπορεί να εκφράσει την Ομογένεια της Νέας Υόρκης, αν ληφθεί υπόψη και το δημόσιο αίσθημα αλλά και τα σχόλια των Ομογενών για τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα ωστόσο -και αυτό είναι το θλιβερό και το μεγάλο ατόπημα-, δεν αναφέρει ούτε κουβέντα -ούτε έστω ένα συλλυπητήρια προς την χαροκαμένη μάνα που έχασε άδικα και πρόωρα  το μονάκριβο υιό της 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, από έναν ανεγκέφαλο που την είδε πιστολέρο! Έναν άνθρωπο που εξέθεσε διεθνώς την χώρα και  έβαλε την πατρίδα  σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή λόγω και της υφιστάμενης  εσωτερικής κατάστασης.
 
Το ψήφισμα "πέρασε" με ψήφους οκτώ σε σύνολο 12 με εντάσεις και εντάσεις  εκ μέρους των κ. Απόστολο Σκοτίδα, Ηλία Νεοφώτιστο και Τάκη Παύλου, οι οποίοι επέμεναν – ορθώς και προς τιμήν τους- να υπάρξει α)  αναφορά στη μητέρα και έκφραση συλλυπητηρίων εκ μέρους του ιστορικού οργανισμού και β) πλήρη και σαφή διαχωρισμό των φοιτητών και των μαθητών που διαδήλωσαν με αφορμή το θλιβερό γεγονός από τους κουκολοφόρους,  αλλά δυστυχώς   αντί της σύνεσης, της ψυχραιμίας, της ενότητας, της ομοψυχίας  και του εθνικού συμφέροντος, επεκράτησε δυστυχώς ο άκρατος κομματισμός και η απερισκεψία! Παρόλο που από την συνεδρίαση έλειπε ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πέτρος Γαλάτουλας ο οποίος όμως συνυπέγραψε το ψήφισμα σήμερα, εν τούτοις το κείμενο διαπνέεται από μια συγκεκριμένη νοοτροπία η οποία σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το σύνολο των Ομογενών πολιτικά! Οι τρεις που μειοψήφησαν στην πρόταση της υιοθέτησης του ψηφίσματος συμπτωματικά ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, αν αυτό λέει κάτι για την διαφορά νοοτροπίας αντίληψης και απόψεων, αν και ουδείς δέχεται ότι τις δημοκρατικές και προοδευτικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας που είναι διαχρονικές  Ελληνικές αξίες τις διεκδικούν ή τις εκφράζουν  μόνο οι του ΠΑΣΟΚ και οι άλλες αριστερές "προοδευτικές δυνάμεις. Τουνατίον!  Εμείς το δημοσιοποιούμε, χωρίς να το υιοθετούμε στο σύνολο του ως έκφραση της Ομογένειας -άλλωστε είναι πλέον σαφές προ πολλού από εποχής Διαμαντίδη ότι αυτός ο Οργανισμός δυστυχώς  δεν εκφράζει παρά μόνο το πολύ 30 με 40 άτομα δυστυχώς εκεί τον κατάντησε ο Διαμαντίδης και οι περί αυτών και ουδείς τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη του ως έχει-  αν και είναι σαφές ότι θα προκάλέσει και θα δημιουργήσει νέες αντιδράσεις στους κύκλους της Ομογένειας. Ακολουθεί το ψήφισμα! Οι κρίσεις τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας για το επίπεδο όσων υποτίθεται εκφράζουν την οργανωμένη Ομογένεια. Διαβάστε το. Επαναλαμβάνουμε το κείμενο ενώ στο πνεύμα, την διατύπωση και το ύφος του είναι σωστό και εκφράζει ένα μεγάλο μέρος των Ομογενών, εν τουτοις του λείπουν αυτές οι δυο παράγραφοι ώστε να αποδίδει πλήρως τα συναισθήματα σύσσωμης της Ομογένειας τουλάχιστον των τριών Πολιτειών (New York, New Jersey, Connecticut). 

 

11 Δεκεμβρίου 2008                                                             

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούμε μέσα από τον τύπο -έντυπο, ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό- τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην πατρίδα μας τις τελευταίες ημέρες και δημιουργούν μια αλγεινή και ιδιαίτερα ταπεινωτική και εθνικά υπονομευτική εικόνα για την Ελλάδα μας και για τον ελληνισμό γενικότερα. Είμαστε αποδέκτες σε καθημερινή βάση ειρωνικών, έως και χλευαστικών, σχολίων από συναδέλφους, φίλους και άλλους για την Ελλάδα και αισθανόμαστε θλίψη καθώς τη βλέπουμε την πατρίδα μας να διασύρεται.  

Εκ των προτέρων διατυπώνουμε την θέση μας ότι στεκόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, όποια και αν είναι τα (εγγύτερα ή απώτερα) κίνητρα της, σε ό,τι (υψηλό ή ταπεινό) και αν αποσκοπεί. Καταγγέλλουμε, καταδικάζουμε και απορρίπτουμε κάθε μορφής βίας. Αυτό αποτελεί πάγια θέση μας και δεν την διαπραγματευόμαστε καθοιονδήποτε τρόπο.  

Παράλληλα, πάγια θέση μας είναι ο σεβασμός των απόψεων του άλλου. Έχει ο καθένας το δικαίωμα να διατυπώνει την σκέψη του. Έχει το δικαίωμα να επιλέγει με ποιους είναι. Έχει το δικαίωμα να υιοθετεί όποια συμπεριφορά, τακτική και πρακτική τον εκφράζει, έστω και πρόσκαιρα, έστω και με ιδιοτελή κριτήρια. Έχει και το δικαίωμα να διαλαλεί και να διαδηλώνει σε δρόμους και στάδια τις πεποιθήσεις, τις θέσεις και αντιθέσεις του. Και αυτά τα δικαιώματα του, είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα, με κάθε θυσία έστω και αν διαφωνούμε ριζικά με κάθε φθόγγο των κραυγών τους, με κάθε αράδα των συνθημάτων τους. Αυτό επιβάλλει η δημοκρατία. Αυτό απαιτεί κάθε ελεύθερη κοινωνία ισονομίας και ισοπολιτείας.  

Ωστόσο κάθε θέση ή συμπεριφορά οφείλει να σέβεται τους γύρω της. Η ελευθερία καθενός πρέπει να σταματά εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία των γύρω του. Αδιαμφισβήτητα πρέπει να διασφαλιστεί η ίδια η δημοκρατία, η ειρήνη, η ασφάλεια, η πρόοδος και η περιουσία όλων των ανθρώπων σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία, σε κάθε κράτος. Πολύ δε περισσότερο σε ένα κράτος και σε ένα έθνος που έχει μια περισπούδαστη ιστορία πολιτισμού και προσφοράς, αρχών και αξιών πολλών χιλιετιών. 

Τούτη τη στιγμή η δημοκρατία μας, κατά τον Ισοκράτη, «αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.» Πρόκειται για μια σκληρή διαχρονική αλήθεια κοινωνικής αυτοδιάβρωσης και εθνικής αυτοκαταστροφής.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καλαμαράς

Ο Γενικός Γραμματέας

Πέτρος Γαλάτουλας

 Federation of Hellenic Societies of Greater New York, Inc.
STATHAKION CENTER
22-51 29th Street
Astoria, NY 11105
Tel: (718) 204-6500
Fax: (718) 204-8986
http://www.hellenicsocieties.org/
http://www.paradeonfifth.org/