Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Nέα επίθεση εναντίον του Κώστα Καραμανλή και της ελληνικής κυβέρνησης  παραληρηματικού χαρακτήρα εξαπέλυσε από την εβδομαδίαια εκπομπή του «ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ»  μέσα από τον μικρό τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό  NATIONAL GREEK TV(NGTV) του οποίου είναι ιδιοκτήτης, ο Δ. Καστανάς, ο οποίος είναι δεδηλωμένος “πιστός” φίλος του κυβερώντος κόμματος και  θεωρείται σκανδαλωδώς από τους πλέον ευνοημένους της Ομογένειας στα τοπικά Ομογενειακά  ΜΜΕ ως προς  την μερίδα κρατικών διαφημήσεων  που ελάμαβανε όλα τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.  Με το άνοιγμα της εκπομπής τόνισε «στις προηγούμενες εκλογές έκανα απλά αποχή!  Δεν ψήφισα. Σε αυτές τις εκλογές δε θα κάνω αποχή. Θα ψηφίσω άλλο κόμμα της αρεσκείας μου αλλά δε θα σταματήσω εκεί. Θα συμπαρασύρω και άλλους-και σας διαβεβαιώνω είναι πολλοί διότι μου έχουν εμπιστοσύνη- τους οποίους επηρεάζω (σ.σ. και για περισσότερο από 10΄εξηγούσε πώς και με ποιο τρόπο επηρεάζει ψήφους μέσω  άπειρων κουμπαριών που διαθέτει και γνωριμιών λόγω και της υφής του επαγγέλματός του) να μην ψηφίσουν αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος απεδείχθη ανίκανος»! Καθόλη την διάρκεια της τρίωρης εκπομπής  που είναι μια αναδρομή μέσα από το τηλεοπτικό αρχείο του σταθμού στο χθές, επιτέθηκε και κατά υπουργών εξαπολύοντας  και άλλες προσωπικές  και με ανοίκειο ύφος και λόγο επιθέσεις ενώ προέτρεψε σε παραίτηση τον Κ. Καραμανλή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει το DNA του Θείου του. Η είδηση όμως από τα όσα δυσμενώς σχολίαζε επί 3ωρο στην προσωπική εκπομπή του είναι αλλού… Στις πολιτικές εκτιμήσεις καια ναλύσεις του για τα όσα έρχονται στην Ελλάδα. Ακολουθεί πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ.   

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το αξιοσημειώτο όμως που βγάζει (και την μεγάλη ή μικρή)  είδηση μένει να  αποδειχθεί   -το οποίο δεν είναι καθόλο τυχαίο  ειδικά τις ημέρες αυτές και δεν πρέπει να περάσει απαρατήτητο- είναι ότι προέβη και σε μια πολιτική εκτίμηση- ανάλυση σύμφωνα με την οποία:  Η Ελλάδα υπό το κράτος των σκανδάλων  θα πάει σε πρόωρες  εκλογές  και ανέλυσε δυο  εκλογικά σενάρια. Στο πρώτο σενάριο  ο Καραμανλής  ( αν βγει όπως χαρακτηριστικά είπε) πρώτο κόμμα, η ΝΔ θα είναι με ισχνή  πλειοψηφία που δεν θα του δίνει αυτοδυναμία και  αναγκαστικά θα πάει σε κυβέρνηση συνεργασίας.   Μια κυβέρνηση, η οποία θα παραμείνει στην διακυβέρνηση της χώρας το πολύ 3 μήνες εκτελώντας κατ ουσίαν υπηρεσιακά καθήκοντα. Το δεύτερο σενάριο που παρουσίασε θέλει να κερδίζει τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου-με το κόμμα του οποίου φλερτάρει ο κ. Καστανάς – με την ίδια όμως κατάληξη( ισχνή πλειοψηφία, κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για 3 μήνες)  και τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.  Και εδώ είναι η είδηση- μέσα από τιςεκλογές αυτές  θα προκύψει ο νέος τρίτος φορέας. Ο τρίτος πόλος -ένα σενάριο που ακούγοταν πολύ συχνά τελευταία – και  θα αποτελείται κατά τον κ. Δ. Καστανά – από αγνά και τίμια στελέχη της κεντροδεξίας και από τα δυο μεγάλα κόμματα ή και άλλους πολιτικούς φορείς.  

Αυτά και άλλα πολλά είπε στην εβδομαδιαία εκπομπή του ο κ. Δ.  Καστανάς,  την οποία  πρέπει να πούμε για άλλη μια φορά ότι το  βλέπει ελάχιστος κόσμος  στις τρεις πολιτείες New York, New Jersey Connecticut  όπου εκπέμπει το πρόγραμμα μέσω της πολυεθνικής Time Warner και για να δεις το συγκεκριμένο  ελληνικό πρόγραμμα μεταξύ των 1000 και πλέον καναλιών πρέπει να πληρώνεις + 10$ μηνιαίως     διότι όλοι οι ομογενείς έχουν πλέον  τα νέα δορυφορικά προγράμματα των Ελληνικών σταθμών τα οποία επίσης  πληρώνουν  με 45$ για να δουν τα μισά  + άλλα 49$ για να δουν τα άλλα μισά οπότε ελάχιστοι είναι αυτοί που βλέπουν το συγκεριμένο πρόγραμμα . 

Μετά  όμως την παρουσίαση του προηγούμενου ρεπορτάζ μας τα σχόλια της πλειοψηφίας της ομογένειας ήταν δυσμενώς  αρνητικά και επικριτικά  για τα όσα ο Δημήτρης Καστανάς είπε σε προηγούμενη αναφορά του στις 30 Νοεμβρίου (08),  και μας  ζήτησαν να αναφέρουμε ότι εκφράζει εντελώς προσωπικές απόψεις και δεν εκφράζει παρά μόνο τον εαυτό του ωστόδο ουδείς δέχθηκε δημοσίως να κάνει δηλώσεις φοβούμενοι νομικά μπλεξίματα -δικαστήρια και αγωγές, όπως κατά το παρελθόν έχει κάνει εναντίον ομογενών ο κ. Καστανάς – διότι όπως χαρακτηριστικά μας είπαν αρκετοί  «τον κ. Καστανά τον ξέρετε… δεν θέλουμε μπλεξίματα μαζί του. Ξέρετε πολύ καλά μέχρι που μπορεί να φτάσει και, αν δεν το γνωρίζετε εσείς τον γνωρίζουμε εμείς πολύ καλύτερα από εσάς, οπότε άστο να λείπουν τα σχόλια για αυτόν τον άνθρωπο τον ξέρουμε εμείς καλύτερα τόσα χρόνια».  Ένας άλλος και μάλιστα  συμπατριώτης του που αρκετές φορές τον έχει καταγγείλει και δημοσίως αρκέστηκε  στο χαρακτηριστικό « Μην ανησχυχείτε τον Καστανά τον  ξέρουν πολύ καλά στην Ελλάδα, είτε τα γράψεις είτε όχι, ξέρουν όλοι πια  ότι αλλάζει κόμμα όπως τα πουκάμισα ανάλογα κατά που φυσά ο άνεμος  οπότε γράφοντας του δίνεις περισσότερη αξία και τον διαφημίζεις άστον εκεί που τον έχει βάλει η Ομογένεια και μην τον κάνεις ήρωα».

Αυτά και άλλα πολλά σχολιάζαν επίλεκτα μέλη της ομογενειακής κοινότητας όμως ουδείς δημοσίως θέλησε να προβεί δημοσίως  σε δηλώσεις.

georgopoulos_13_12_08.jpg Και σε αυτή την εκπομπή συμπαρουσιαστής- τυχαία άραγε-; ήταν ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, πρώην πρόεδρος τοπικής της Νέας Δημοκρατίας  στην Νέα Υόρκη αλλά με ισχυρές  διασυνδέσεις και προσωπικές  φιλίες στο κυβερνών κόμμα με υπουργούς και βουλευτές και κυρίως  από εκείνους που ανήκουν στο στενό κλοιό  των σθεναρών υποστηρικτών που θέλουν  την  Ντόρα  Μπακογιάννη στο τιμόνι  και την ηγεσία του κόμματος.  

Ο κ. Γεωργόπουλος  χαμογελώντας με σαρδώνιο ύφος  ο οποίος μίλησε ελάχιστα λεπτά κατά την 3ωρη εκποπμή  σχεδόν σιγοντάριζε , στα όσα υποτιμητικά έλεγε ο κ. Καστανάς για τον  κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του.  Η παρουσία του κ. Γεωργόπουλου και η υποστήριξη του προς τον Δ. Καστανά και τις απόψεις αυτοί που ξέρουν και τον έναν και τον άλλο αναφέρουν ότι εντάσσεται σε μια συντονισμένη δράση προσωπικής  φθοράς του Κώστα Καραμανλή  στους κόλπους της Ομογένειας  προκειμένου να υπάρξουν και εκ των έσσω της ομογένειας αντιδράσεις και πιέσεις για παραίτηση του.

Πάντως η τοπική της ΝΔ αλλά και η Νομαρχιακή ανατολικών πολιτειών της Νέας Δημοκρατίας πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας  στα όσα τεκταινόνται τηρεί σιγή ιχθύος… Πολλοί αποδίδουν αυτή την σιωπή είτε στον έντονο προβληματισμό των κομμάτικών μελών για τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα είτε πολύ περισσότερο σε κομματική και οργανωτική αδυναμία της Νομαρχιακής και των τοπικών παράγοντων  του κυβερνωσας παράταξης στις ΗΠΑ  και ειδικά την Νέα Υόρκη  να παρέμβουν και να αρθρώσουν δημόσιο λόγο. Γεγονός που καταδεικύνει σαφή αδυναμία του κομματικού μηχανισμού ο οποίος φαίνεται αδύναμος, ανύπαρκτος  και παράλυτος σε αυτό το συντονισμένο σχέδιο δράσης  προσωπικής φθοράς που επιδίδονται οι κ. Γεωργόπουλος και Καστανάς οι οποίοι φαίνεται πως τελικά δεν  είναι μόνοι τους σε αυτή την εκστρατεία που εξήγγειλε ο κ. Καστανάς…

Θα μπορούσαν όλα αυτά-που ανέφερε ο κ.Καστανάς συνεπικουρούμενου και   πολλαπλώς ενισχυόμενα από τον συμπαρουτσιαστή του- να μην έχουν καμία απολύτως αξία, βαρύτητα και σημασία,  αν τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Γεωργόπουλος, εκ των στενών της Οικογένειας Μητσοτάκη  δεν ήταν επιδεικτικά και με νόημα  στο πλευρό του επιτίμου κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παραβρέθηκε στην ΝΥ με αφορμή τις  πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ωνάσσειου ιδρύματος στην Νέα Υόρκη.  Οι ίδιοι  κομματικοί κύκλοι και  προσκείμενοι  στο στενό περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη είναι αυτοί που τροφοδοτούσαν τα σενάρια και τις αναλύσεις  που ανέφερε στην εκπομπή του ο κ. Καστανάς ο οποίος επίσης τις ημέρες αυτές βρίσκοταν στο πλευρό του επιτίμου με τον οποίο  διατυμπανίζει ότι διατηρεί προσωπική φιλία που τους συνδέει πολλά χρόνια…   

Εκείνο το σημείο όμως που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις είναι όταν αναφερόμενος στον άδικο και πρόωρο χαμό του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά την έκφραση των συληπητηρίων του  άφησε κάποια σαφή υπονοούμενα που αν μη τι άλλο προσβάλλουν την μνήμη του παιδιού.  

Εσείς αν και όσο αντέχετε ακούστε την – σας προτρέπουμε με ένα καφέ να την ακούσετε ολόκληρη  την εκπομπή  αυτή και όλες τις άλλες που έχουμε αναρτήσει – και χωρίς να υποσημειώσουμε ή να αναλύσουμε περαιτέρω  κοινωνιολογικά  ή πολιτικά  το ηθικό πλέον  ζήτημα  που ανακύπτει για τον κ. Καστανά ο οποίος -επαναλαμβάνουμε- έχει ευνοηθεί πολύ από την Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια ,  έχετε την κρίση και την αντίληψη να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα …

Συμπεράσματα και κρίσεις που θα εξάγετε   όχι απλά για τον κ. Δημήτρη Καστανά, ο οποίος έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς από την κυβερνητική παράταξη, η οποία τώρα πληρώνει  την μονομερή υποστήριξη της,   αρκεί να αναφερθεί ότι το 2005 που ο κ. Καστανάς εόρταζε τα 30 χρόνια του στην Ομογένεια  κυβερνητικοί παράγοντες  και μάλιστα πρωτοκλασάτοι  υπουργοί { Πάνος Παναγιωτόπουλος,  Δημήτρης Σκανδαλάκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος,  Πάνος Λειβαδάς   και άλλοι πολλοί, τους οποίους θερμοπαρακαλούσε να παραστούν για να τον τιμήσουν} είχαν παραστεί έστω και  με δυσκολία, ενώ κάποιοι είχαν εκφράσει και την έντονη  δυσφορία τους για την ασυκτική  πίεση εκ μέρους του, ωστόσο πορσήλθαν.

Παραθέτουμε όμως ολόκληρη την εκπομπή διότι ακόμα και μέσα από τα τηλεοπτικά αποσπάσματα  προηγούμενων εποχών και ετών που μεταδίδονται ή ακόμα και μέσα από τις διαφημίσεις που «σπηκάρειο» ο ίδιος ο Δ. Καστανάς μπορείτε να εξάγετε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα…

Αξίζει όμως να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή σε αυτό τον τηλεοπτικό παραληρηματικό  μονόλογο του κ. Καστανά ακόμα και για τα μικρά και ευτελή  σχόλια που κάνει για πρόσωπα και καταστάσεις της ομογένειας διότι εκτός των άλλων  συνθέτουν  και την  δημόσια   εικόνα (του) η οποία όμως  οφείλουμε να τονίσουμε με έμφαση  πως   απάδει    του γενικότερου δημόσιου γίγνεθαι της Ομογένειας το οποίο συνθέτουν σοβαρά και ικανά  πρόσωπα που όντως διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο σ τα κοινά της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ     έστω και με μειωμένη  ή αποδυναμωμένη   επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων  δεν παύουν όμως αυτοί οι έστω και ελάχιστοι να κάνουν την μεγάλη και ουσιαστική διαφορά με την δημόσια (πολλές φορές και διακριτική) δράση τους υπέρ των Ελληνικών  συμφερόντων και της προώθησης των λεγόμενων εθνικών θεμάτων .

Παραθέτουμε λοιπόν  χωρίς μοντάζ ή άλλη επεξεργασία για να ΑΚΟΥΣΕΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ    ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας για το ύφος το style αλλά και το επίπεδο της εκπομπής -όχι της Ομογένειας- η οποία σε πολλά σημεία  ξεπέρασε   και αυτά ακόμα τα κίτρινα και ροζ περιοδικά σε κουτσομπολιό για πρόσωπα και καταστάσεις που υφίστανται στο εσωτερικό της Ομογένειας. 

diamadidis_nikos.jpgΤο πλέον χαρακτηριστικό  που προκαλεί έντονο μειδίαμα είναι, όταν σε κάποιο σημείο και οι δυο τηλεσχολιαστές {Γεωργόπουλος και Καστανάς } για αρκετά λπετά -ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε το κουστούμι-  αναφέρονταν με σαφή αλλά  χαμηλού επιπέδου υπονούμενα όπως π.χ.  για το αν βάφει τα μαλλιά ή περιποιείται σε spa τα νύχια του(sic) και άλλα τέτοια στον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ- και για αρκετές εκπομπές συμπαρουσιαστή της ίδια εκπομπής –  τον 82χρονο Νικόλαο Διαμαντίδη για τα έργα τις ημέρες και τη δράση του οποίου έχουμε γράψει κατ επανάληψη.   

 

 Μεταδίδουμε όμως ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ  Τ(Η)Ν ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΤΑΝΑ  και  ως μια προσφορά  σε ολόκληρη την Ομογένεια και τον απανταχού  Ελληνισμό που μας βλέπει μέσω διαδικτύου  και για πολλούς άλλους λόγους… Μέσα από τα ακούσματα και τον δημόσιο λόγο που εκφράζεται μπορεί ο  κάθε ένας να  βρει πολλά κομματάκια σε αυτό παζλ για να συνθέσει όχι  την εικόνα που θέλει αλλά την πραγματική εικόνα για πολλά από τα δρώμενα στους κόλπους της Ομογένειας. 

Τέλος για να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας θα πρέπει να πούμε ότι κάποτε -προς 20ετιας – πράγματι όχι μόνο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Δ. Καστανά αλλά και άλλων όπως του Ηλία  Νεοφώτιστου, ενός από τους λίγους διανοούμενους του προοδευτικού χώρου  με χαμηλό προφίλ που διαθέτει η ομογένεια , της Λίας Σαντοριναίου του Κ. Παραλύκα, του Π. Αρνιώτη  και άλλων πολλών που όμως δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό και τα χτυπήματα κάτω από την μέση -τότε που μεσουρανούσε και προκαλούσε  ο κ. Καστανάς  για την σχέση του με τον κυβερνών κόμμα –  προσέφεραν ουσιαστικά μέσα από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα τους κρατώντας  ζωντανή την ελληνική γλώσσα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει…  Ο Ελληνισμός της Αμερικής λεπτό το λεπτό, ώρα την ώρα χάνεται. Αλλάζει.  Μεταβάλλεται. Μετασχημετίζεται σε κάτι διαφορετικό.    Όπου δεν αφομοιώνεται ευτυχώς  αντιστέκεται  σθεναρά.