Θλίψη και συγκίνηση διακατέχουν τον Κυπριακό Ελληνισμό για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος απεβίωσε ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα κοινά από νεανική ηλικία και ταυτίστηκε με τις σημαντικότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου και κυρίως με την απόρριψη από το 76% των Ελληνοκυπρίων του σχεδίου Ανάν για τη λύση του Κυπριακού.

Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο από διάφορες θέσεις και αξιώματα, με τελευταίο το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, 74 ετών, νοσηλευόταν από τις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου εξέπνευσε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου.

Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί δημοσία δαπάνη αύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο της Λευκωσίας.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία του Τάσσου Παπαδόπουλου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ο κ. Καραμανλής θα έρθει στην Κύπρο αύριο, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Καραμανλής συνδεόταν με προσωπική φιλία με τον Τάσσο Παπαδόπουλο και το πρώτο ζήτημα, με το οποίο ασχολήθηκε το 2004 μόλις εξελέγη πρωθυπουργός, ήταν το Κυπριακό και ιδιαίτερα η διαχείριση του σχεδίου Ανάν.

Στην κηδεία θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και θα αποχαιρετήσουν ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, εκ μέρους των φίλων και συνεργατών του ο Χριστόδουλος Πασιαρδής και εκ μέρους της οικογένειας η κόρη του εκλιπόντος Αναστασία.

Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Δευτεράς. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή θα μεταδίδονται απευθείας από το ΡΙΚ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο κήρυξε δημόσιο πένθος μέχρι αύριο, ημέρα της κηδείας, στη διάρκεια του οποίου οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και σχολεία κυματίζουν μεσίστιες. Αύριο, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, η δημόσια υπηρεσία, οι ημικρατικοί οργανισμοί και ιδρύματα ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας επισκέφθηκε την οικογένεια Παπαδόπουλου προς την οποία εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χριστόφιας, ο Τάσσος Παπαδόπουλος αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα κοινά από νεανικής ηλικίας, λαμβάνοντας μέρος στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του κυπριακού λαού και διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως υπουργός σε διάφορα υπουργεία, ως συνομιλητής και ως στενότατος συνεργάτης του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου. «Με τον Τάσσο Παπαδόπουλο με συνέδεε στενή φιλία, συνεργαστήκαμε, δώσαμε μάχες μαζί, αγωνιστήκαμε από κοινού για την υπόθεση της Κύπρου"', παρατήρησε και εξέφρασε τιμή και βαθιά εκτίμηση στον άνθρωπο που έφυγε. «Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας'', σημείωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Η πενταετία (Φεβρουάριος 2003- Φεβρουάριος 2008) Τάσσου Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον σημαντικές στην πορεία του Κυπριακού προβλήματος, με κορυφαίο σταθμό το δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν, το οποίο ο εκλιπών ηγέτης κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό να απορρίψει με ένα «βροντερό Όχι».

Στη διάρκεια της πενταετίας του, ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο πολλών, εντός και εκτός Κύπρου, για τη στάση του στο Κυπριακό. Δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε τέτοια πυρά. Ακόμα πολύ πριν ανέλθει στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η σκληρή του γραμμή είχε χαρακτηριστεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως απορριπτική. Τον Φεβρουάριο του 2003 με τη στήριξη του κόμματός του τού ΔΗΚΟ, του ΑΚΕΛ και του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών εξασφαλίζει το 51,51% από την πρώτη Κυριακή.

Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της Κύπρου στις 28 Φεβρουαρίου 2003 ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε ενώπιόν του μια σειρά δεδομένων, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει. Ήταν η πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για λύση του προβλήματος, η οποία κατατέθηκε ενώπιον της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς από το Νοέμβριο του 2002.

Από τότε ο κ. Παπαδόπουλος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πρόταση των Ηνωμένων Εθνών. Μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο είχε μπροστά τους δύο σημαντικές προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής πέραν των όσων θα έπρεπε να κάνει στο εσωτερικό δίνοντας το δικό του στίγμα διακυβέρνησης.

Οι δύο προκλήσεις ήταν το Κυπριακό και η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 10 Μαρτίου 2003 ο Τάσσος Παπαδόπουλος μεταβαίνει στη Χάγη για τις συνομιλίες με το Ραούφ Ντενκτάς. Οι συνομιλίες αποτυγχάνουν με ευθύνη του κ. Ντενκτάς. Αν και η ένταξη ήταν «κλειδωμένη», εντούτοις προ της υπογραφής είχαν γίνει κινήσεις από το διεθνή παράγοντα προκειμένου να επιτευχθεί λύση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι ο Τάσσος Παπαδόπουλος στις 16 Απριλίου 2003 έβαλε την υπογραφή του στο κείμενο τη Συνθήκης σε μια από τις πλέον ιστορικές στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από εκείνη τη στιγμή η πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε επιστροφή. Την 1η Μαΐου του επόμενου χρόνου η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με εννέα άλλες χώρες θα εντασσόταν στην ΕΕ.

Ωστόσο, ο διεθνής παράγοντας ήθελε με κάθε τρόπο να προλάβει την 1η Μαΐου 2004 .

Στα τέλη του 2003 τα δεδομένα αλλάζουν και η αντιπολίτευση στα κατεχόμενα, με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να κερδίζει την εκλογική διαδικασία. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στέλνει λίγες ημέρες μετά επιστολή στον Κόφι Ανάν ζητώντας του επανάληψη των συνομιλιών. Έτσι μπαίνουμε στο 2004 μια χρονιά σταθμός για την πορεία του Κυπριακού. Η αρχή γίνεται με τις συνομιλίες Παπαδόπουλου-Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη. Εκεί συμφωνούν για έναρξη απευθείας συνομιλιών και, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε ο γ.γ.του ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να συμπληρώσει το κείμενο το οποίο θα τεθεί σε χωριστά δημοψηφίσματα.

Αργότερα ο Τάσσος Παπαδόπουλος προβαίνοντας σε μια αυτοκριτική παραδέχθηκε πως ίσως να ήταν λάθος του η αποδοχή της επιδιαιτησίας από μέρους των Ηνωμένων Εθνών. Τα δημοψηφίσματα διεξάγονται στις 24 Απριλίου 2004. Λίγες μέρες προηγουμένως ο κ. Παπαδόπουλος με διάγγελμα του καλεί τους Ελληνοκύπριους να απορρίψουν το σχέδιο Ανάν. Στην ιστορία θα παραμείνει η φράση του «παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα».

Ο κύβος είχε ριφθεί και το 76% των Ελληνοκυπρίων λέει «όχι» στο σχέδιο Ανάν. Αντίθετα οι Τουρκοκύπριοι λένε «ναι».

Ενώπιόν του ο κ. Παπαδόπουλος έχει μια νέα σημαντική πρόκληση. Όσοι εργάστηκαν παρασκηνιακά για το σχέδιο Ανάν σπεύδουν να φορτώσουν την ευθύνη της μη λύσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά και προωθούν μια σειρά αποφάσεις προς όφελος των Τουρκοκυπρίων.

Μέχρι και το τέλος της θητείας του ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να προσφέρουν μια μορφής αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας. Ο ίδιος προτάσσοντας επίμονα την ανάγκη δημιουργίας μιας στέρεας βάσης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής κατάληξή τους και να προφυλαχτεί η Κύπρος από την πιθανότητα νέου καταστροφικού ναυαγίου, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για άρνηση να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Στις 8 Ιουλίου 2007 το ΑΚΕΛ αποφασίζει να διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές του 2008 με το γενικό του γραμματέα Δημήτρη Χριστόφια. Οι δρόμοι του Τάσσου Παπαδόπουλου και του ΑΚΕΛ χωρίζουν και από εταίροι γίνονται αντίπαλοι. Μέχρι και το Φεβρουάριο του 2008 ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρουσιάζεται να κερδίζει την εκλογική μάχη.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2008 καταλαμβάνει την τρίτη θέση και δεν περνά στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απεβίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Euro2day – 12 Δεκ. 2008
Έφυγε από τη ζωή, λίγο μετά τις 13.00 της Παρασκευής, σε ηλικία 74 ετών ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, ύστερα από μακρά μάχη που έδωσε με

Τίτλος: Τη Δευτέρα η κηδεία του Τάσσου Παπαδόπουλου
Αγγελιοφόρος – 12 Δεκ. 2008
Τη Δευτέρα θα τελεσθεί, δημοσία δαπάνη, η κηδεία του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, που εξέπνευσε χτες το μεσημέρι στο
Το βιογραφικό του Τάσσου Παπαδόπουλου
In.gr – 12 Δεκ. 2008
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1934 στη Λευκωσία και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε έντονα με την πολιτική. Μετά το σχολείο μετέβη στην
Συλληπητήρια εξέφρασε για τον θάνατο του τέως Πρόεδρου ο Αναστασιάδης
iKypros – 12 Δεκ. 2008
Τη θλίψη του και τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος του
(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 12 Δεκ. 2008
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, για το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΑ.Ο.Σ. -Δελτίο Τύπου
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 12 Δεκ. 2008
O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια του εκλιπόντος π.
(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ο
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 12 Δεκ. 2008
Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Τραγάκης, σε ομιλία του στη Βουλή εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Sofia Times Magazine – 12 Δεκ. 2008
Πέθανε το πρωί της Παρασκευής μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Όπως ανακοινώθηκε,
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επέστρεψε από τις Βρυξέλλες 12/12/2008
Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών – 12 Δεκ. 2008
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επέστρεψε απόψε από τις Βρυξέλλες όπου έλαβε μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στην Κύπρο
Απεβίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Stock watch – 12 Δεκ. 2008
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος απεβίωσε σήμερα στις 13:08. Ο θάνατος του τέως Προέδρου ανακοινώθηκε από το Διευθυντή της Μονάδας
(Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΣΟΚ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡ
Athens News Agency – 12 Δεκ. 2008
Παρέμβαση Χρήστου Παπουτσή, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, για το θάνατο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Βιογραφικό σημείωμα του τέως Προέδρουν της Δημοκρατίας Τάσσου
Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών – 12 Δεκ. 2008
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, δημοκρατικός πολιτικός του κεντρώου χώρου, εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 16 Φεβρουαρίου 2003.
Απεβίωσε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος
Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών – 12 Δεκ. 2008
Απεβίωσε σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου
Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών – 12 Δεκ. 2008
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού απέστειλε σήμερα το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια του τέως Προέδρου της Κυπριακής
Μια ζωή στην πρώτη γραμμή των αγώνων της Κύπρου
Έθνος – 13 Δεκ. 2008
Μια ζωή επί των επάλξεων στους αγώνες της Κύπρου για ελευθερία ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις τελείωσε τις σπουδές του στη Νομική
Πέθανε ο Τάσσος έμεινε το «όχι»
Ελευθεροτυπία – 13 Δεκ. 2008
Πέθανε χθες το μεσημέρι (στη 1.08 μ.μ.) ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, 74 ετών, ύστερα από 20 ημέρες άνισης μάχης με τον
Επισκόπηση Τύπου
Ο Φιλελεύθερος –
Λευκωσία: Ο θάνατος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και η αυριανή κηδεία του, καθώς και η απόδραση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα
Τη Δευτέρα η κηδεία του Τ. Παπαδόπουλου
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 13 Δεκ. 2008
Σε ηλικία 74 χρόνων και χτυπημένος από μεταστατικό μικροκυτταρικό καρκίνο των πνευμόνων, έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος
ΟΝΝΕΔ Ευβοίας: «…Ας αποδώσουμε τιμή σε ένα μεγάλο Έλληνα»
Σερβιτόρος της Εύβοιας –
"Έφυγε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Έφυγε ο άνθρωπος που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του για την απελευθέρωση της μαρτυρικής Κύπρου μας. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε
Συνέδεσε το όνομά του με το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν
Nαυτεμπορικη – 12 Δεκ. 2008
Τη θλίψη του για το θάνατο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου εκφράζει ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου και της Ελλάδας. Ο Τάσσος
«Εφυγε» ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Ελεύθερος Τύπος – 12 Δεκ. 2008
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών άφησε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν στην Εντατική του γενικού
Στο καλό Πρόεδρε…
iKypros – 13 Δεκ. 2008
Απεβίωσε στη 1 και 5 λεπτά, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο πρώην
Εχασε τη μάχη ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Η Καθημερινή – 13 Δεκ. 2008
«Οχι δεν έχω μετανιώσει για κάτι στη ζωή μου, δεν έχω κάνει κάτι το οποίο να λέω ότι ήταν αποφασιστικής σημασίας και ότι άλλαξε τη ζωή μου προς το χειρότερο
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΒΟΥΛΗ- Αντιπροσωπεία της
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων –
Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων στην κηδεία του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ.
Ο ΤΥΠΟΣ των ήλων
Ελευθεροτυπία – 13 Δεκ. 2008
Ενας επιφανής του Ελληνισμού, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, δεν υπάρχει πια. Ακατάβλητος αγωνιστής της ΕΟΚΑ στον αγώνα εναντίον της εγγλέζικης αποικιοκρατίας,
Ασυμβίβαστος και δύστροπος από 25χρονος υπουργός
Ελευθεροτυπία – 13 Δεκ. 2008
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος άφησε έντονα το στίγμα του στη νεότερη ιστορία της Κύπρου. Η προεδρία του (2003-2008) υπήρξε μία από τις εντονότερες της πολιτικής
Eφυγε η «ψυχή» του OXI
Έθνος – 13 Δεκ. 2008
Συγκίνηση στον Ελληνισμό προκαλεί η είδηση της απώλειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, του ηγέτη που συνέδεσε ολόκληρη τη ζωή του με τον αγώνα για την επιβίωση
Τη Δευτέρα η κηδεία
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 13 Δεκ. 2008
Η κηδεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου θα τελεστεί τη Δευτέρα, στις 11.00, στο Στρόβολο, προάστιο της Λευκωσίας,
Εχασε τη μάχη ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Έθνος – 12 Δεκ. 2008
Ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος,πέθανε σήμερα το πρωί στη μονάδα εντατική θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας,
"Εφυγε" ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Ελευθεροτυπία – 12 Δεκ. 2008
Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Τη Δευτέρα, δημοσία δαπάνη, η κηδεία του Τ. Παπαδόπουλου
Nαυτεμπορικη – 12 Δεκ. 2008
Τη Δευτέρα θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, η κηδεία του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι στο
Κύπρος – Εξέπνευσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 12 Δεκ. 2008
Στις 13.08 εξέπνευσε, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, ο Τάσσος Παπαδόπουλος,
ΗΠΑ – Θλίψη στην Ομογένεια για το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου
Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων – 13 Δεκ. 2008
Τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, εκφράζουν στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
«Έφυγε» o Τάσσος Παπαδόπουλος
Alpha tv – 12 Δεκ. 2008
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πολύμηνη μάχη με τον
"Έφυγε" ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Capital.gr – 12 Δεκ. 2008
Έχασε τη μάχη για τη ζωή την Παρασκευή ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς άνδρες της
H Kύπρος αποχαιρετά τον Τάσσο
Ελεύθερος Τύπος – 12 Δεκ. 2008
Είτε διαφωνούσε είτε συμφωνούσε κάποιος μαζί του, ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν ήταν από τους πολιτικούς που μπορούσε να περάσει απαρατήρητος.
Θλίψη και οδύνη εξέφρασε ο Χριστόφιας για τον θάνατο του τέως Προέδρου
iKypros – 12 Δεκ. 2008
Τη βαθιά θλίψη και την οδύνη του για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης
Επισκόπηση Τύπου
Ο Φιλελεύθερος – 12 Δεκ. 2008
Λευκωσία: Ο θάνατος του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.
Συλλυπητήρια Χριστόφια από τις Βρυξέλλες
Ο Φιλελεύθερος – 12 Δεκ. 2008
Λευκωσία: Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος έπασχε από μικροκυτταρικό καρκίνο του
Το ύστατο «χαίρε»
Πολίτης Οnline –
Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, των αρχηγών των κομμάτων, αλλά και του Πρωθυπουργού
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δίνει την δύσκολη μάχη για τη ζωή
Sofia Times Magazine –
Το Sofia Times Magazine θέλοντας να παρέχει καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητά την βοήθεια και την συνδρομή
Απεβίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Το Βήμα Online – 12 Δεκ. 2008
Εχασε τη μάχη για τη ζωή χθες το μεσημέρι ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος σε ηλικία 74 ετών, ο οποίος σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με πάθος
Απεβίωσε ο Τασσος Παπαδόπουλος
Cosmo.gr – 12 Δεκ. 2008
Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής (12/12) ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με