Μέ ένα σεμνό, λιτό, σοβαρό, κόσμιο, ευγενή, περιεκτικό και συμπυκνωμένο  λόγο  η  νεοεκλεγείσα με τον συνδυασμό του κ. Δημήτρη Καλαμαρά κ. Έλλη Μελέμη, εκπροσώπησε χτές (18 Δεκεμβρίου 2008) στην πλέον δημοφιλή (σε τηλεθέαση) εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης την ΖΟΥΓΚΛΑ με τον Μάκη  Τριαναταφυλλόπουλο την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ .  Η κ. Έλλη Μελέμη συμμετείχε στην εκπομπή με την διπλή ιδιότητα της αυτή της δικηγόρου και της εκπροσώπου Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας  μεταφέροντας διακριτικά το ψήφισμα  που εξέδωσαν  με αφορμή τα θλιβερά  γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα από τις 6 Δεκεμβρίου μετά τον τραγικό θάνατο του 15χονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Η κ. Μελέμη, παρόλο που ο Μάκης σκόπιμα την κράτεισε  στο τέλος για να κάνει το κλείσιμο -πάντα σε αυτές τις πολύωρες  εκπομπές οι εντυπώσεις στον τηλεθεατή μένουν από την αρχή και το τέλος- με δυο λόγια  φρόντισε να "πέρασει"  το θετικό  μήνυμα  που βγαίνει μέσα από το ψήφισμα της Ομοσπονδίας αφενός  και αφεταίρου η κ. Μελέμη να ακουστεί η φωνή  ενός παραπαίοντος οργανισμού σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της κακής εικόνας που έχει σχηματιστεί σε Ελλάδα και Αμερική για την  Ομοσπονδία Ελληνικών Σωμ. Μείζονος ΝΥ, ύστερα από την τραγική, σκανδαλώδη  και περιπετειώδη 4ετη θητεία Ν.Διαμαντίδη – Ν.Ράλλη. 

Σε ότι αφορά την κ. Μελέμη  παρόλο που έχει δεχτεί ύπουλα χτυπήματα από αντιπάλους και "φίλους" πολλά από αυτά  κάτω από την μέση ακόμα και από αυτούς που είναι στον συνδυασμό της,   τα πυρά  την σκληρή και άδικη κριτική αρκετών μέσα στο Δ.Σ.  ωστόσο  απτόητη  επιχειρεί αθόρυβα   όπως φαίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και  αυτοπροβολή   με  πολύ εύστοχες κινήσεις να παρουσιάσει ένα πιο σοβαρό πρόσωπο της Ομοσπονδίας προς την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια. Ένα πρόσωπο, νηφάλιο ψύχραιμο  με διακριτική  σοβαρή παρουσία. Και εδώ οφείλουνται δημόσια συγχαρητήρια όχι μόνο στον Πέτρο Γαλάτουλα που την βρήκε και την έπεισε να ασχοληθεί με τα κοινά της ομογένειας αλλά και στον Δ. Καλαμαρά, ο οποίος παρόλο που δέχτεικε -και δέχεται  ακόμα πιέσεις κυρίως από τους Μιχαλέα και Βουρνά (αλλά και εξωθεσμικούς ) να  μην ψηφιστεί ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Οργανσιμού ακριβώς επειδή πρόκειται για μια νευραλγική θέση και ένα ουσιαστικό αξίωμα, εν τούτοις σε κρίσημες ώρες έδειξαν και οι δυο {Καλαμαράς -Γαλάτουλας} να την στηρίζουν και να της δείχνουν εμπιστοσύνη παρόλο που κάποιοι όχι απλά θέλουν να της αφεραιθεί το αξίωμα για αυτό και την ροκανίζουν με διάφορους προσχηματικούς  τρόπους και λόγους  και δοθεί σε άλλους, αλλά αν είναι δυνατόν να την εξαναγκάσουν και σε παραίτηση! Εκεί οφείλονται και πολλές από τις κωλυσιεργίες που δημιουργούν στο έργο της παρόλο που ο κ. Καλαμαράς της έχει ανάψει το πράσινο φως να σχηματίσει την επιτροπή  Δημοσίων Σχέσεων κάποιοι φροντίζουν να βάζουν εμπόδια…Ευελπιστώντας στην αγανάκτηση και εν τέλει την παραίτηση της… Δεν είναι και λίγοι αυτοί που επωφθαλιμιούν την θέση.    

Μια ευγενική  παρουσία που με πολύ εύστοχες κινήσεις προσπαθεί  να προβάλλει προς τα έξω  ένα νέο διαφορετικό  πρόσωπο του πολύπαθου οργανισμού όπως  καλόπιστα -για να μη τα ισοπεδούνουμε όλα με μια μηδενιστική κριτική όπως μας κατηγορούν να πούμε ότι-   μπορεί  να δικρίνει κάποιος έμπειρος παρατηρτής.  Το έργο βεβάιως όχι μόνο των(νέων και παλαιών) διοικούντων αλλά κυρίως της κ. Μελέμη είναι αρκετά δύσκολο γιατί δεν έχει απλά την αγωνία και την μέριμνα  να προσπαθήσει να αλλάξει αυτή την κάκιστη  εικόνα που έχει σχηματιστεί όχι μόνο στην Ομογένεια και στην Ελλάδα, ως προς  τους διοικούντες αυτόν  τον οργανισμό αυτό   αλλά κυρίως έχει  να αντιπλάψει μια τελείως διαφορετική νοοτροπία. Αυτό είναι το δυσκολότερο έργο που έχει η κ. Μελέμη αν την αφήσουν να εργαστεί και να παράγει έργο  και στο τέλος δεν παραιτηθεί με όσα γίνονται μέσα στο Δ.Σ.  

Γνωρίζοντας βεβαίως  και τα όσα έχουν προηγηθεί επί προεδρίας Νικολάου Διαμαντίδη -ο οποίος με τον ομοαίματο και ομογάλακτο του Ντίνο Ράλλη  φρόντιζαν πάντοτε  μόνο για το φαίνεσθαι με φωτογραφίες σκέρτσο και νάζι φινέτσα  και βιτρίνα γιατί οι άνθρωποι όπως φάνηκε  δούλευαν με σχέδιο την υφαρπαγή της προεδρίας του οργανισμού και   όχι για το είναι( δηλ. το μακροπρόθεσμο  καλό του οργανισμού  έχοντας καταντήσει όπως λέει κι ο σοφός λαός  "όπου γάμος και χαρά η βασίλω πρώτη" το δίδυμο  της συμφοράς να προβάλει εαυτόν),  είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο γιατί πλέον η "φήμη"  της  Ομοσπονδίας που έχει δυστυχώς ταυτίσει το όνομα της με τον  άνθωρπο που της έβαλε την ταφόπλακα έχει ξεπέρασει τα στενά όρια της μικρής Αστόριας και του  μικροσκοπικού κόσμου που περιφέρονται όλοι αυτοί οι μικροί  ανάξιοι της εμπιστοσύνης της Ομογένειας.  

Πέρα από τις επισημάνσεις μας    με αφορμή και αυτή την σοβαρή παρουσία της κ. Μελέμη στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δυο πράγματα οφείλουμε να πούμε σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ψήφισμα στο οποίο έγινε αναφορά:

Το πρώτο,  που θα σημειώσουμε είναι ότι για πρώτη φορά έστω και καθυστερημένα ο οργανισμός αντέδρασε σωστά  με την έκδοση του ψηφίσματτος έστω και αν υπήρχαν παρασπονδίες-η ορθή διαφωνία ως προς την τελική διατύπωση  των Α. Σκοτίδα, Η. Νεοφώτιστου και Τ. Παύλου- στο τελικό κείμενο του ψηφίσματος του οργανισμού. 

Το δεύτερο σημείο που αξίζει να σταθούμε  είναι ότι η Ομοσπονδία είναι ο μόνος οργανισμός της Ομογένειας που τουλαχιστον  είπε κάτι… 

Ένας οργανισμός  που επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά  βρίσκεται στην πλέον δινή και τραγική θέση (λόγω της 4ετους  θητείας Διαμαντίδη Ράλλη οι οποίοι κατακερμάτισαν τον οργανισμό με τις πράξεις και τα γνωστά σκάνδαλα που επί των ημερών τους καταβαράθρωσαν την Ομοσπονδία) από ιδρύσεως του στην 70χρονη πορεία του. Μια  τραγική κατάσταση  για την οποία  κυρίως ευθύνονται τα πρόσωπα, που ασκείσαν μια σκανδαλώδη και προκλητική διοίκηση {Ν.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗς, Ν. ΡΑΛΛΗΣ,  Π. ΜΙΧΑΛΕΑΣ, Χ. ΒΟΥΡΝΑς, και οι λοιποί που παραβρίσκονται στο Δ.Σ. δυστυχώς για αυτούς  δίκην μαριονέτας του κάθε Μιχαλέα} και όχι ο θεσμός!

Ένας ιστορικός θεσμός  που δημιουργήθηκε με κόπο και μόχθο των παλαιότερων που σέβονταν και προ πάντων είχαν ήθος, τιμιότητα, αρχές και αξίες που υπηρετούσαν. Αρχές και ιδανικά που υπηρετούσαν με πείσμα χωρίς ούτε μια στιγμή να προκρίνουν  το προσωπικό και ιδιοτελές συμφέρον τους  όπως οι κ.κ. Ράλλης και Διαμαντίδης! Το χειρότερο από όλα, που δείχνει και το μέγεθος της ηθικής σύψης και κοινωνική  διαφθοράς  που έχει επισέλθει στους κόλπους του οργανισμού είναι ότι άνθρωποι όπως ο Π. Μιχαλέας -ο οποίος ναι μεν έχει προσφέρει (όχι χρήματα να ξέρουμε και τι λέμε, αλλά έστω προσωπική εργασία βάφοντας κάθε δέκα ή δέκα πέντε χρόνια το κτήριο και αυτό κάτι είναι όταν  άλλοι, όπως οι Διαμαντίδης και Ράλλης  χρωστάνε ακόμα τα 100αρικα που υπόσχονταν από τους ραδιομαραθώνιους των τοπικών δικτύων, αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι σε αυτούς τους "κυρίους" -καταδέχονται να τους "υμνεί" ο Διαμαντίδης τον οποίον όπως ο ίδιος ο κ. Μιχαλέας έλεγε αν μπορούσε θα έπνιγε με τα ίδια του χέρια αλλά  δεν το κάνει "για να μη λερωθεί" Αυτά έλεγες κ Μιχαλέα και το ξέρεις πολύ καλά…(!) Ή ακόμα χειρότερα να κάθονται πλάι – πλάι σα παλιά φιλαράκια  ο αριστερός κ.  Δημήτρης Βεκιαρέλης(ένας άνθρωπος που πράγματι έχει προσφέρει στην Ομοσπονδία και χρήμα και προσωπική εργασία )  που το 2006 κυνηγούσε να δείρει στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας αποκαλώντας σκουλίκι τον Διαμαντίδη σήμερα  να κάθεται δίπλα του μαζί με τον Ράλλη(!) σα να μην έχει συμβεί τίποτα απολύτως! Αυτή και μόνο η εικόνα λέει πολλά στον απλό ομογενή…

Χρειάζεται πολύ δουλειά και δεν αρκεί ούτε η κ. Μελέμη ούτε οι καλές προθέσεις κάποιων λίγων όπως οι κ. Νεοφώτιστος, Πιλαρυνός, Σκοτίδας,Παράλαιμος, Ορφανάκος, Γκόρος, Χρυσοχόος, Γαλάτουλας, Δημητρίου(αν και μετά την υπόθεση του συνεδρίου είναι διακριτικά παρών απών)   κτλ  χρειάζονται πολλές και γεναίες κινήσεις και δράσεις για να βγει η Ομοσπονδία  από τον τάφο  που την έχωσαν οι Ράλλης Διαμαντίδης και οι  κατα ανάγκη υποστηριχτές τους(βλ. Μιχαλέα- Βουρνάς- κ οι λοιποί…

ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 

 ΕΔΩ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ

και για όσους δεν θέλετε να κούσετε ολόκληρη την εκπομπή  διάρκειας περίπου 3  ωρών η κ. Μελέμη παίρνει το λόγο στο 2:41:50 προς το τέλος.