agios_dhmhtrios_meros_a_xristoyegnna_08.jpg

Στις 17 Δεκεμβρίου το φημισμένο Σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης έδωσε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη παράσταση του για τους γονείς και τους Ομογενείς της μείζονος  περιοχής. Μια γιορτή ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σε μια  κατάμεστη αίθουσα με το (ευχάριστο) αδιαχώρητο από παιδιά γονείς και χαμογελαστά πρόσωπα που ήρθαν από την μείζονα  περιοχή της Νέας Υόρκης ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του των εκαπιδευτικών του σχολείου του Αγίου Δημητρίου και Αρχιμανδρίτη Απόστολου Κουφαλάκη. 

apostolos_koyfalakis.jpg Ενός κληρικού -σχετικά νέου στην ομογένεια- από την Ρόδο, ο οποιος πρέπει να πούμε ότι σε  μια εποχή που υπάρχουν εκπτώσεις ηθών -ιδίως στις τάξεις των κληρικών – και  παθών κάθε είδους,  που κυριολεκτικά ΔΙΑΦΕΡΕΙ(!!!) για το ήθος, την πνευματικότητα και κυρίως  στην προσέγγιση προς τους νέους. Ενός κληρικού που με το ήθος, την ποιότητα της πνευματικής  επικοινωνίας που έχει με το ποίμνιο του, και ειδικά τους νέους της περιοχής που λαμπρύνει τις τάξεις των κληρικών διότι με διακριτικότητα (σπάνιο χάρισμα για κληρικούς) σύνεση, νηφαλιότητα και πάνω από όλα με προσοχή στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν  τον  σύγχρονο κόσμο και τους νέους της ομογένειας στέκεται δίπλα τους. Βγαίνει έξω μαζί  μιλά μαζί τους και δεν ακούει απλά τα προβλήματα αλλά προσπαθεί να αφουγκραστεί την καρδιά τους. Εμείς να του ευχηθούμε εκ βάθους καρδίας να συνεχίσει το έργο του έτσι αθόρυβα  με την ίδια  πνευματικότητα και κυρίως Ορθοπραξία. 

Σε επόμενα ρεπορτάζ θα έχουμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε και μιλήσουμε μαζί του για τα καυτά και σημαντικά προβλήματα της εποχής και της ομογένειας.

Οφείλουμε παράλληλα να ευχαριστήσουμε θερμά τον πατέρα Απόστολο για την ζεστασία που (μας ) έδειξε  στο αίτημα μας να καλύψουμε την πανέμορφη αυτή εκδήλωση και ειδικά  την Διεύθυνση του σχολείου, το διδιακτικό και διοικητικό  προσωπικό για την ζεστασιά που έδειξαν και την  δυνατότητα που μας έδωσαν να επικοινωνήσουμε το μήνυμα και την θαυμάσια δουλειά που κάνουν και πέρα των ορίων της Αστόριας.  Αυτή την ποιοτική  δουλειά που γίνεται από όλους τους εκπαιδευτικούς που με θυσίες, κόπο, μεράκι και Αγάπη όχι μόνο για τα παιδιά της ομογένειας αλλά και για το ευγενές πάθος που δείχνουν στην δουλειά τους για την  διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην νεότερη γενιά των παιδιών μεταναστών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Δικαιολογώντας τον ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ που τους έχει απονέμει το κοινό αίσθημα της Ομογένειας αποκαλώντας  το σχολείου του Αγίου Δημητρίου δικαίως ως  ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Στο σημερινό λιτό ρεπορτάζ μας αφήνουμε να μιλήσει το έργο των ελλήνων εκπαιδευτικών της ομογενένειας(αποσπασμνένων και μόνιμων) χωρίς άλλα σχόλια αναλύσεις. Χαρείτε το έργο των εκπαιδευτικών της Ομογένειας και ΔΕΙΤΕ τη νέα γενιά ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ πως κρατά με ζέση τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. 

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον δάσκαλο μουσικής κ. Ευάγγελο Χαζίρογλου τις δασκάλες  Πέγκυ Σημάκου και Χριστίνα Μακρίδου για την εκπλητική  δουλειά που έχουν κάνει μέρος, της οποία θα δείτε σε αυτό εδώ το μικρό ρεπορτάζ.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ    ΕΔΩ και στην  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ