Το γύρο όχι μόνο του Ελληνικού διαδικτύου αλλά και των διεθνών ΜΜΕ  κάνει η αποκάλυψη  του Greek American News Agency στις 23 Δεκεμβρίου (08) αναφορικά με την έρευνα που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ  στην Σκοπιανή οργάνωση  UNITED MACEDONIAN DIASPORA. Συγκεκριμένα το γνωστό, για την εγκυρότητα των αναλύσεων αλλά και των αποκαλύψεων που κατά καιρούς έχει κάνει, πρακτορείο SERBIANΝΑ το έχει πρώτο στο Index των ειδήσεων του. Στο θέμα   αναφέρεται σ ο Έλληνας ειδικός αναλυτής  σε θέματα Βαλκανίων  συνάδελφος Γιάννης Μιχαλέτος   παραπέμποτας με  σχετικό Link.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα ήδη μεταφράζεται και για πολλά αμερικανικά, βρετανικά αλλά και ρωσικά site τα οποία -όπως μας ενημέρωσαν από το Σερβικό πρακτορείο  SERBIANΝA αρκετά διεθνή  ΜΜΕ έδειξαν ενδιαφέρον για την είδηση και θέλησαν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του θέματος, διότι μερικοί εξ αυτών συνδύασαν το γεγονός ότι η αποκάλυψη από το Greek American News Agency έγινε δυο μέρες πριν (στις 23.1208) την επίσημη-προκλητικότατη- διαφημιστική καμπάνια των Σκοπίων που ξεκίνησε ανήμερα τα Χριστούγεννα στα Αμερικανικά και Βρετανικά (τυχαία άραγε μόνο σε αυτές τις δύο χώρες;) μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Την είδηση καθημερινά ανεβαζουν σε όλο τον κόσμο ειδησεογραφικές σελίδες. Πρόσφατη ανάρτηση  με περίληψη του άρθρου έγινε και από το υψηλού κύρους και αναγνωρισμένο στους κόλπους της ομογένειας στην Γερμανία site των Μακεδονικών οργανώσεων.  

Αντίστοιχα οι αποκαλύψεις του Greek American News Agency  σχετικά με  την εισαγγελική έρευνα  που έχει ξεκινήσει για την μεγαλύτερη  στον κόσμο και άρτια  σε επαγγελματικό επίπεδο  Σκοπιανή οργάνωση  καθώς  και  για τους κ. Slavco Mazdarov  επίτιμο πρόξενο των Σκοπίων στις ΗΠΑ  αλλά και τον πρόεδρο της Σκοπιανής οργάνωσης τον προκλητικό  κ. Metto Koloski , έχει περάσει με εκτενείς αναφορές, αναλύσεις αλλά και σχόλια (Ελλήνων) ανγνωστών από όλο τον κόσμο  και σε δεκάδες γνωστά και καταξιωμένα για την εγκυρότητα των αναλύσεων αλλά των ρεπορτάζ τους  ελληνικά blog και site.     

Εν τω μεταξύ  το ζήτημα σύμφωνα με πληροφορίες μας  φαίνεται να έχει προκαλέσει εσωτερική αναταραχή στην Ουάσιγκτον στην έδρα της ΑμερικανοΣκοπιανής οργάνωσης όπου ήδη υπήρξε ένταση μεταξύ ηγετικών στελεχών της οργάνωσης ενώ ο Metto Koloski που βρίσκοταν σε διακοπές -λόγω ημερών- διέκοψε και ζήτησε μετάφραση του κειμένου και πλήρη απόδοση προκειμένου να διερευνηθούν όπως μας ενημέρωσαν καλά ενημερωμένες πηγές αν προκύπτουν αδικήματα ή παραβιάσεις των αμερικανικών νόμων  εκ μέρους του πρακτορείου μας.   Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι Σκοπιανοί βρίσκονται σε συνενοήση με γνωστή εταιρία αμερικανών δικηγόρων αφενός, προκειμένου να  εξετάσουν τις νομικές δυνατότητες που τους παρέχονται να κινηθούν εναντίον του Greek American News Agency  υποστηρίζοντας ως αντεπιχείρημα στα όσα αποκαλύφθηκαν  πως πρόκειται για έλεγχο ρουτίνας των αρχών αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης και πως "…στόχος του Ελληνοαμερικάνικου πρακτορείου ήταν αν δυσφημίσει…" Και αφετέρου να επιχειρήσουν να καθυσηχάσουν τα μέλη και τους πολιτικούς -ισχυρούς- φίλους της Σκοπιανής οργάνωσης στις ΗΠΑ και να αντιστρέψουν το κλίμα και την εικόνα που δημιουργείται εις βάρος της πλέον στρατηγικού χαρακτήρα Αμερικανο Σκοπιανής οργάνωσης. Εικόνα μετά την ταχύτατη αναπαραγωγή του θέματος σε αγγλόφωνα  διθενή ΜΜΕ φοβούνται οι Σκοπιανοί ότι θα πλήξει την εικόνα της πανίσχυρης οικονομικά και πολιτικά οργάνωσης.    

Στην  Ελλάδα τώρα  οι κυβερνητικές αρχές (ΥΠΕΞ, διπλωματικά και πολιτικά γραφεία  κτλ) παρακολουθούν όπως μας είπε  ανώτερη διπλωματική πηγή μας από την Αθήνα "με ζωηρό ενδιαφέρον αναμένοντας τις κινήσεις των Αμερικανών" ως προς την εξέλιξη του θέματος μετά την δημοσιοποιήση της έρευνας της εισαγγελίας της Ουάσιγκτον η οποία μέχρι την αποκάλυψη του ζητήματος κινούνταν -όπως συμβαίνει πάντα με το IRS – με διακριτικότητα και απόλυτη μυστικότητα. 

Το θέμα ήδη έχει αναπαραχθεί από αρκετά ελληνικά site  Blogs παρά την αργία  ενώ πολλές εφημερίδες και γνωστά μεγάλης εμβέλειας ελληνικά ΜΜΕ ήδη έχουν επικοινωνήσει με το Greek American News Agency και ζήτησαν να πληροφοριθούν αν υπάρχουν  περισσότερα στοιχεία για το θέμα και την εξίλιξη του μετα τις σχετικές αποκαλύψεις.

Αρκετοί-από την Ελλάδα-  ήταν εκείνοι που ζήτησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Ελληνοαμερικανό νεαρό που έκανε την καταγγελία  αλλά  για λόγους ευνόητους και κυρίως για την  ασφαλεία και προστασία του δεν δόθηκαν στοιχεία για την ταυτότητα του ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ! 

Το θέμα τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αναπαραχθεί και από άλλα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.   

ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ απο τα ελληνικά Blog και site που-μέχρι στιγμής- μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είχαν αναρτήσει το θέμα  με τις αποκαλύψεις του Greek American News agency για την  έρευνα που διεξάγεται μετά την καταγγελία του νεαρού ελληνοαμερικανού εναντίον της  γνωστής  Αμερικανο Σκοπιανή οργάνωση UNITED MACEDONIAN DIASPORA  είναι τα εξής:

I- REPORTER   ANTI-NEWS   EXASTAL 3D   GREECE – SALONIKA   MAKELIO BLOGSPOT

STRATEGY – GEOPOLITICS

CORFUNEWS  KOSTASXAN   MAKEDONIKO FORUM   NARDISASTER.BLOGSPOT  

OLYMPIA.GR