Η ΕΥΠ…ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"…ΚΑΙ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ"…

Επανήλθε στην δημοσιότητα, το θέμα της επερώτησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των δηλώσεων του κ. Α. Αλαβάνου, σχετικά με υποτιθέμενες ενέργειες της ΕΥΠ. Αυτήν την φορά, με ολοσέλιδο(σελ.24) άρθρο στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Σημειώνεται πως σπανίως κυκλοφόρησε τεύχος της εφημερίδος, χωρίς να φιλοξενεί επικριτικά άρθρα εις βάρος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Το γεγονός και μόνον αυτό προκαλεί σκεπτικισμό, καθώς τέτοιου είδους πρακτικές παραπέμπουν σε «άλλου είδους» αρθρογραφία…
Πέραν των όσων άλλων το άρθρο, κάνει λόγο για «σιωπηρή συνενοχή» της ΑΔΑΕ, προδιαθέτοντας προφανώς για την απόλυτη «ενοχή» της ΕΥΠ…Τώρα το πώς ο αρθρογράφος, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, δεν μας το εξηγεί ούτε μας το τεκμηριώνει Η ΑΔΑΕ παρουσιάζεται ως έχουσα αποκλειστικό αντικείμενο μόνο τον έλεγχο της ΕΥΠ και τίποτα περισσότερο! Σχετικά με τα λοιπά αναφερόμενα, περί της συμμετοχής στελέχους της ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ κλπ, επιεικώς θα τα χαρακτήριζα αστειότητες, καθώς διαστρεβλώνεται πασιφανώς η πραγματικότητα.

Γίνεται λόγος για «αυτονομημένες παρακρατικές ομάδες…για να εξυπηρετήσουν κομματικές επιδιώξεις, αλλά και προσωπικά συμφέροντα». Ποιες είναι αυτές οι ομάδες και πόσες είναι? Ποιοί τις αποτελούν? Ποια είναι τα προσωπικά συμφέροντα και τα κομματικά που εξυπηρετούνται? Γιατί δεν μας αναφέρει απολύτως τίποτα ο αρθρογράφος, παρά μόνο διατυπώνει βαρύτατους χαρακτηρισμούς άνευ περιεχομένου χωρίς ουδέν τεκμήριο? Με την ίδια λογική και ο καθείς μπορεί να σκεφτεί πως το συγκεκριμένο έντυπο και ο αρθρογράφος, εξυπηρετούν «άνομα» και «ξένα συμφέροντα»
«αντεθνικού χαρακτήρα» θέτοντας σε δημόσια θέα βαρύτατες καταγγελίες εναντίων της ΕΥΠ χωρίς καμία τεκμηρίωση, με μόνο σκοπό τον δόλο και την συκοφαντία.
 
Το τραγελαφικό είναι η εντονότατη προσπάθεια του αρθρογράφου, να τεκμηριώσει τα όσα συκοφαντικά και δυσφημίστηκα γράφει, με διατυπώσεις που προκαλούν έντονο γέλωτα μέχρι δακρύων! Συγκεκριμένα « Υπόνοιες για κάτι ύποπτο που συμβαίνει στην Κατεχάκη, δημιουργούν και οι ενέργειες του επιχειρησιακού υποδιοικητή κ. Σ. Τ. ,ο οποίος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες συχνά πυκνά ανεβαίνει μόνος από τον 12ο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του, στον 15ο […]γεγονός εξαιρετικά περίεργο για την λειτουργία μιας υπηρεσίας όπου υπάρχει σαφής ιεραρχία». Δηλαδή εάν ο Υπαρχηγός της ΕΥΠ δεν έχει δικαίωμα να μεταβαίνει στα υφιστάμενα τμήματα της υπηρεσίας που προΐσταται τότε ποιος έχει? Αυτό το σκεπτικό οδηγεί τον αρθρογράφο να μας διατυπώνει με ύφος πομπώδες πως κάτι «ύποπτο συμβαίνει στην Κατεχάκη»!!! Κατ΄ επέκταση όποιος Υποδιοικητής Μονάδος του Ε.Σ. ή άλλου Σχηματισμού, αναλόγως της ΕΛ.ΑΣ, του Λ.Σ. κλπ, ο οποίος θα επισκεφθεί το τμήμα επικοινωνιών της Μονάδος του είναι «ύποπτος» για παράνομες πράξεις και εξυπηρέτηση προσωπικών του συμφερόντων!!!
Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» κλείνει το 2008, με το καλύτερο αστείο της χρονιάς!
Τα αναφερόμενα για τον «σούπερ κοριό» κλπ, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητος και δεν αξίζουν περαιτέρω σχολιασμού.
Στο ολοσέλιδο άρθρο φιλοξενείται και διαφήμιση της «Τράπεζας Πειραιώς». Προτείνω στην Τράπεζα, να ζητήσει αποζημίωση και επιστροφή των χρημάτων της για την διαφήμιση, καθώς αυτή αντί για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μπήκε σε έκδοση κόμικς με τίτλο «Πρώτο Ψέμα»….
΄Ομηρος Φωτιάδης