Ένα διαφορετικό  αληθινό και χωρίς υπαγορεύσεις συμφερόντων μήνυμα εκπέμπει η Ομογένεια μέσω ενός ανθρώπου καταξιωμένου και αληθινού αγωνιστή ιδεολόγου που έχει προσφέρει με έργα εκπέμπεται μέσα από το Greek American News Agency  για πρώτη φορά στα περατα της Οικουμένης προς τον όπου Γης Ελληνισμό. Το πρώτο τηλεοπτικό  μήνυμα  σε παγκόσμια μετάδοση μέσω διαδικτύου και για πρώτη φορά  χωρίς καπέλωμα και φιλτράρισμα από τοπικά αλλότρια συμφέροντα που θέλουν να ελέγξουν τον Ελληνισμό των ΗΠΑ από έναν  γνήσιο  Έλληνα Ομογενή.  Μήνυμα που απευθύνεται πρωτίστως προς την Ελλάδα ως ύστατη εναγώνια έκκληση προς τους Έλληνες πολιτικούς και προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα  Καραμανλή αλλά και τους Κάρολο Παπούλια, Γιώργο Παπανδρέου,  Αλέκο Αλαβάνο, Αλέκα Παπαρήγα και Γιώργο Καρατζαφέρη με αφορμή τα όσα έχουν  γίνει  και διέσυραν την εικόνα της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις ΗΠΑ που δεν έχασε την ευκαιρία να προαπαγανδίσει εναντίον της χώρας μας. Ένα διαφορετικό μήνυμα που εκπέμπει S O S προς   τον Ελληνισμό των ΗΠΑ  απευθύνει για πρώτη φορά  μέσω του Greek American News Agency  ο  κ. Βασίλειος Σταθάκος.
Ένας αληθινός αγωνιστής της δημοκρατίας που  έφυγε  από την Ελλάδα τα πέτρινα χρόνια μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο και αναζήτησε το όνειρο σε μια άλλη πατρίδα όπως εκατομμύρια άλλοι Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας ομογενής που πέρα από την  φαμίλια του, την επιτυχημένη πορεία του όπως εκατομμύρια άλλοι Έλληνες σε όλο τον κόσμο έζησε και ζει  μακρία  από την πατρίδα, την οποία υπεραγαπά με το ίδιο πάθος και θέρμη -ίσως και περισσότερο από όλους εμάς που ζούμε στην πατρίδα εντός των συνόρων της – εξακολουθεί να να αγωνιά για αυτή και τον μέλλον της.
Ο Βασίλειος Σταθάκος που σε λίγο θα δείτε στις οθόνες του υπολογιστή σας ανδρώθηκε στην Νέα Υόρκη.  Από νεαρός προσέφερε και ξεχώρισε για τους αγώνες του στην συνείδηση της Ομογένειας των ΗΠΑ  για αυτό και καταξιώθηκε. Σήμερα θέλησε ως ύστατη πράξη ευθύνης των Ομογενών και αφού όλοι  οι δήθεν ταγοί και εκπρόσωποι (του τίποτα και της απόλυτης ανυπαρξίας) υποκριτικά  άλλα λένε  προς την Αθήνα και άλλα προς τα μέσα (στις ΗΠΑ)  επιλέγει να απευθυνθεί προς τον απανταχού Ελληνισμό και ιδιαίτερα προς την Ομογένεια των ΗΠΑ και της Νέας Υόρκης, απευθύνοντας μήνυμα αφύπνισης και εγρήγορσης.
 
Ο Λάκωνας  Βασίλειος Σταθάκος, γνωστός στην ευρύτερη ομογένεια  από το ύπατο τιμητικό αξίωμα που του έδωσαν στον ιστορικό οργανισμό της Ομοσπονδίας ΝΥ -από την οποία πλέον  κρατά φανερά αποστάσεις προβληματιζόμενος για τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας -ως ο  Eπίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μέγας ευεργέτης {δώρησε το 2000 600.000$ για την αγορά του Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια της ΝΥ} και  δωρητής της Ομογένειας και του ιστορικού οργανισμού της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.
Ο Βασίλειος Σταθάκος με αφορμή τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα αλλά και το κλίμα των ημερών προβληματίζεται δημόσια  και απεύθυνει έκκληση και πρόσκληση προς τους πολιτικούς της Ελλάδος να δουν -αν μπορούν- και να ενσκύψουν στα βαθύτερα αίτια των τελευταίων τραγικών γεγονότων και  παράλληλα με διακριτικότητα αναφέρεται και στο καυτό θέμα της ψήφου των Ομογενών -πάγια υπόσχεση (που έμεινε υποσχέση με διάφορα προσχήματα) και των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας προς την ομογένεια εδώ και 30 χρόνια-. Με αυτή την δημόσια παρέμβαση του, διερμηνεύοντας και το  δημόσιο αίθημα της πλειοψηφίας των Ομογενών και Ελλήνων του κόσμου, ζητώντας  αν μη τι άλλο να εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους. Υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις με ευθύνη και των δυο μεγάλων κομμάτων!
Στο τέλος του μηνύματος του απευθύνεται προς την Ομογένεια και ειδικά το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τους ζητά για ύστατη φορά να αλλάξουν το καταστατικό -το οποίο δεν εκφράζει και δεν απαντά στις σύγχρονες αγωνίες του Ελληνισμού της ευρύτερης ομογένειας της μείζονος περιφέρειας της ΝΥ-δίνοντας το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους ομογενείς  άνω των 18 και όχι μόνο στους λίγους εναπομείναντες αντιπροσώπους των εθνικοτοπικών συλλόγων.
Σύλλογοι που  έχοντας επιτελέσει στο έπακρο  την  Ιερή Αποστολή τους {που ήταν κρατήσουν τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις ζωντανές στις καρδιές των επόμενων γεναιών ελλήνων του εξωτερικού-  από τις πρώτες δεκαετίες  του 20ου αιώνα και τα τέλη του 19ου,  σήμερα  αργοπεθαίνουν.  Εδώ και μια δεκαετία  ο ένας  μετά τον άλλο κλείνουν ή μετατρέπονται σε σφραγίδα! Ακόμα χειρότερη πληγή που αλλοιώνει την αντιπροσωπευτικότητα του Ελληνισμού στα κοινά  για την δημόσια  κοινωνική εικόνα της ομογένειας με αποτέλεσμα να χάνεται κάθε  ελπίδα  οργανωμένης προσπάθειας του Ελληνισμού που θα ανατρέψει την εικόνα μιας κοινότητας που διαρκώς  απειλείται… Αφομοιώνεται…  Συσχηματίζεται, μετασχηματίζεται, αλλάζει, μεταβάλλει – αντιλήψεις, αξιώσεις, ιδανικά, αξίες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις- κινδυνεύοντας στα επόμενα χρόνια να έχει χασει την ουσιαστική οντολογική, πολιτιστική, εθνική και θρησκευτική της ταυτότητα.
Ένας ορατός κίνδυνος στον οποίο αντιστέκονται -και είναι αρκετοί  αυτοί -άνθρωποι σαν τον κ.  Βασίλειο Σταθάκο που αν και έχει υπερβεί το 60 έτος της ηλικίας του, μέσα του το πάθος και η αγάπη για τον Ελληνισμό και την οικουμενική αποστολή του παραμένει άσβεστο. Πάθος  που  δεν είναι άλλο από το να παράγει σκέψη και πολιτισμό όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια, γεμίζει με  λόγο ουσίας  τον ελληνισμό σε κάθε δημόσια παρέμβαση του.  Ανάβει  με την σκέψη του την δάδα  του ελληνισμού με  δυνατή  φλόγα  και  με έργα που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε έναν έχοντα και κατέχοντα …
Γεμίζει με  πάθος νεανικό τα στήθη και την καρδιά  των νέων της Ομογένειας των ΗΠΑ που τον ακούν…
Σήμερα μέσα από το Greek American News Agency όλοκληρος ο Ελληνισμός θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να δει-για πρώτη φορά σε  μια από τις σπάνιες εμφανίσεις στα κοινά και δημόσια δρώμενα της Ομογένειας – αυτόν  τον αληθινό Έλληνα πατριώτη(πρώην αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας ) που κυνήγησε το όνειρο της προσωπικής του ζωής -όπως χιλιάδες άλλοι – αλλά ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα… Την Ελλάδα…
Την Ελλάδα όπως  Εκείνος -και χιλιάδες άλλοι -οραματιζόμαστε… Μιαν Ελλάδα ισχυρή που θα δίδει το φως στον κόσμο όχι καίγοντας αλλά παράγοντας σκέψη. Πολιτισμό.Αυτή την Ελλάδα που όλοι αγαπήσαμε οραματίζονται οι Ελληνες τους εξωτερικού. Μιαν Ελλάδα δυνατή. Ισχυρή που δεν παραχωρεί ίχνος και σπιθαμή γης σε κανέναν όσο ισχυρός και αν είναι…
Αυτή την Ελλάδα υπηρετεί και ο Βασίλειος Σταθάκος εκ του μακρόθεν.. Μια Ελλάδα που πληγώνει αλλά και που ταυτόχρονα ενδυναμώνει και αναζωπυρώνει   έχοντας στα σπλάνχνα της  χιλιάδες – αν όχι εκατομμύρια  ανώνυμους καθημερινούς – Ανθρώπους που δίνουν  και προσφέρουν αθόρυβα  και αδιάλειπτα στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό    όπως ο Βασίλειος Σταθάκος.