Θυμάστε την καθ' ημάς «Κόκκινη Προβιά», την «Gladio» για τους Ιταλούς, τα παραστρατιωτικά και προβοκατόρικα δίκτυα που έστηνε η CIA σε διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ; 
Καιρός όσοι τα ξέχασαν να τα… θυμηθούν και πάλι. 

Ιδού η ‘συνταγή' αντιμετώπισης μαθητικών και φοιτητικών αντιδράσεων όπως την «έδωσε» ένας γνώστης από πρώτο χέρι των προβοκατόρικων σχεδιασμών, ο πρώην υπουργός και πρωθυπουργός της Ιταλίας Φραντσέσκο Κοσίγκα. 

Διαβάστε τη συνέντευξή του που εντοπίσαμε στην «Αυγή» της 17/12/2008, με τον επιτυχημένο τίτλο «Οδηγίες για… Φωτιές στην πόλη από τον Φρ. Κοσίγκα» και μετά ας σκεφτούμε μαζί… τι μας θυμίζει!! 

Προσωπικά, το αφιερώνω εξαιρετικά στους Αλέκους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά πώς φαίνεται, δεν διαβάζουν ούτε την «Αυγή»… 

Αντιγράφω: 

«Σχέδιο υπονόμευσης των μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων με τη χρησιμοποίηση προβοκατόρων «έτοιμων για όλα» που «θα περάσουν δια πυρός και σιδήρου την πόλη» για ένα δεκαήμερο κατά το οποίο η αστυνομία θα έχει αποσυρθεί, περιέγραψε με αποκαλυπτική ωμότητα στις 23 Οκτωβρίου 2008 (φέτος!) ο διαβόητος από τις υποθέσεις Μόρο και «Γκλάντιο» πρώην υπουργός και πρωθυπουργός της Ιταλίας Φραντσέσκο Κοσίγκα τονίζοντας ότι το έχει εφαρμόσει ο ίδιος… 

Στη συνέντευξη, που δόθηκε στον Andrea Cangini για τις εφημερίδες "Il Giorno", "Il Resto del Carlino", "La Nazione" και δημοσιεύθηκε με τίτλο «Πρέπει να τους σταματήσουμε, και η τρομοκρατία ξεκίνησε από τα πανεπιστήμια», ο Κοσίγκα δίνει συμβουλές στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για την αντιμετώπιση του πρόσφατου ξεσηκωμού της εκπαιδευτικής κοινότητας στη γειτονική μας χώρα και θεωρεί ότι η δράση προβοκατόρων και το κάψιμο της πόλης από τους προβοκάτορες, θα διασφαλίσει στις δυνάμεις καταστολής την αναγκαία λαϊκή συναίνεση, για να στείλουν στο νοσοκομείο φοιτητές και καθηγητές που τους υποκινούν! Ιδού τι λέει: 

* ΡΩΜΗ. Πρόεδρε Κοσίγκα, σκέφτεστε ότι προειδοποιώντας ότι θα χρησιμοποιήσει τη δημόσια ισχύ κατά των φοιτητών ο Μπερλουσκόνι υπερέβαλε; 

Εξαρτάται, αν θεωρεί ότι είναι πρωθυπουργός ενός ισχυρού κράτους, όχι, έκανε πολύ καλά. Αλλά μιας και η Ιταλία είναι ένα αδύναμο κράτος και στην αντιπολίτευση δεν βρίσκεται το γρανιτένιο Pci (ΙΚΚ) αλλά το Pd (Δημοκρατικό Κόμμα) που αργοσβήνει, φοβάμαι ότι τις λέξεις δεν θα τις ακολουθήσουν γεγονότα και επομένως ο Μπερλουσκόνι θα κάνει κακή εντύπωση. 
Τι θα έπρεπε να ακολουθήσει
Ο Μαρόνι (σ.σ. υπουργός Εσωτερικών) θα έπρεπε να κάνει ό,τι είχα κάνει εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών. 

Πάει να πει; 
Κατ' αρχήν, αφήνεις κατά μέρος τους μαθητές γιατί, σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν ένα παιδάκι σκοτωνόταν ή τραυματιζόταν σοβαρά… 

Ενώ τους φοιτητές; 
Τους αφήνεις να κάνουν ό,τι θέλουν. Αποσύρονται οι δυνάμεις της αστυνομίας από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, μέσα στο κίνημα διεισδύουν προβοκάτορες έτοιμοι για όλα και αφήνεις για καμιά δεκαριά μέρες τους διαδηλωτές να λεηλατήσουν τα μαγαζιά, να κάψουν αυτοκίνητα, να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την πόλη. 

Και μετά; 
Μετά, ενισχυμένος από τη λαϊκή συναίνεση, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πρέπει να υπερκαλύψει εκείνον των περιπολικών.

* Με την έννοια ότι… 
Με την έννοια ότι οι δυνάμεις της τάξεως δεν θα πρέπει να δείξουν έλεος και (θα πρέπει) να τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Όχι να τους συλλάβουν μιας και οι δικαστές θα τους άφηναν αμέσως ελεύθερους αλλά να τους ξυλοκοπήσουν και να ξυλοκοπήσουν και εκείνους τους διδάσκοντες που τους υποθάλπουν / υποκινούν. 

Και τους διδάσκοντες; 
Κυρίως τους διδάσκοντες. 

Πρόεδρε, τα λόγια σας αποτελούν ένα παράδοξο, έτσι; 
Δεν μιλώ για τους ηλικιωμένους, βέβαια, αλλά για τις νεαρές δασκάλες, ναι. Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα όσων συμβαίνουν; Υπάρχουν δάσκαλοι που κατηχούν τα παιδιά και τα κατεβάζουν στις πλατείες: μια συμπεριφορά εγκληματική! 

Αντιλαμβάνεστε τι θα έλεγαν στην Ευρώπη μετά από μια τέτοια θεραπεία. «Στην Ιταλία επιστρέφει ο φασισμός», θα έλεγαν
Κολοκύθια, αυτή είναι μια δημοκρατική συνταγή: να σβήσεις τη φλόγα προτού ξεσπάσει πυρκαγιά. 

Ποια πυρκαγιά; 
Δεν υπερβάλλω, πιστεύω πραγματικά ότι η τρομοκρατία θα ξαναματώσει τους δρόμους αυτής της χώρας. Και θα ήθελα να μην ξεχνιέται ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δεν γεννήθηκαν στις φάμπρικες αλλά στα πανεπιστήμια. Και τα σλόγκαν που χρησιμοποιούσαν, τα είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα το φοιτητικό κίνημα και η ριζοσπαστική αριστερά. 

Υπάρχει, λοιπόν, το ενδεχόμενο η ιστορία να επαναληφθεί; 
Δεν υπάρχει απλώς το ενδεχόμενο, είναι σφόδρα πιθανό. Γι' αυτό λέω: ας μην ξεχνάμε ότι οι Ε.Τ. γεννήθηκαν γιατί η φωτιά δεν κατασβέστηκε εγκαίρως. 

Το Pd του Βελτρόνι υποστηρίζει τους διαδηλωτές. 
Χμ, κοιτάξτε, ειλικρινά εγώ τον Βελτρόνι να κατεβαίνει στο δρόμο με κίνδυνο να τις αρπάξει, δεν τον πολυβλέπω. Τον βλέπω καλύτερα σε ένα πριβέ κλαμπ στο Σικάγο να χειροκροτεί τον Ομπάμα. 

Δεν θα κατέβει, βέβαια, στο δρόμο με τη ράβδο αλλά πολιτικά… 
Πολιτικά, κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το Pci στις αρχές της αμφισβήτησης: λειτούργησε ως προκάλυμα (sponda) του κινήματος τρέφοντας την ψευδαίσθηση ότι θα το ελέγξει αλλά όταν στο στόχαστρο κατέληξαν, όπως ήταν λογικό, και οι ίδιοι, άλλαξαν ριζικά συμπεριφορά. Τη λεγόμενη γραμμή της σταθερότητας που εφαρμόστηκε από τον Αντρεότι, από τον Τζακανίνι και από μένα, τη θέλησε ο Μπερλινγκουέρ. Αλλά σήμερα υπάρχει το Pd, ένα εκτόπλασμα που καθοδηγείται από ένα εκτόπλασμα. Και γι' αυτό ο Μπερλουσκόνι θα έκανε καλά να είναι πιο συνετός. 

Τη συνέντευξη, όπου ο Κοσίγκα διαστρεβλώνει τις θέσεις του Μπερλινγκουέρ ο οποίος τον είχε καταγγείλει, μπορεί να τη διαβάσει κανείς στα ιταλικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής κυβέρνησης με την επισκόπηση Τύπου Ο 80χρονος καθηγητής Νομικής Francesco Cossiga, γερουσιαστής δια βίου και Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας από το 1985 ως το 1992, υπήρξε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Andreotti ο οποίος χειρίστηκε την απαγωγή που κατέληξε στη δολοφονία του Aldo Moro -στις επιτροπές αντιμετώπισης της κρίσης που συγκρότησε, αποδείχθηκε ότι μετείχαν μέλη της διαβόητης μασονικής στοάς P2… Ο Cossiga συνδέεται και με την "Gladio", το παραστρατιωτικό ΝΑΤΟΪκής έμπνευσης δίκτυο που λειτούργησε στην Ιταλία και ευθύνεται για πολλά απ' όσα συνέβησαν στα χρόνια της έντασης. Παράλληλο δίκτυο είναι η δική μας «Κόκκινη Προβιά»… 
Οι δηλώσεις Κοσίγκα προκάλεσαν σάλο στην Ιταλία. Μάλιστα η γερουσιαστής των Ριζοσπαστών με τις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) Donatella Poretti ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δολοφονία της 19χρονης Giorgiana Masi από αδέσποτη σφαίρα στο πλαίσιο μιας φιλειρηνικής διαδήλωσης το Μαϊο του 1977 στην οποία μετείχαν -και φωτογραφήθηκαν- ένοπλοι μυστικοί αστυνομικοί. Υπουργός τότε ήταν ο Cossiga (σχετικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της Ιταλίδας γερουσιαστή ». 

Συντάκτης : Στούμπος Δ 

 

Πηγή: RESALTO MAGAZINE