(του Υποστρατήγου ε. α  K.  Χ. Κωνσταντινίδη)

Οι "5"   προσωπικές  αξίες του ανθρώπου κατά τον  διακεκριμένο γραμματικό(καθηγητή  πανεπιστημίου ) κ. Ανδρέα Παναγόπουλο είναι :

Πρώτη η Συμπόνοια τοῦ ἀνθρώπου γιά κάθε ἄνθρωπο, μόνο καί μόνο ἐπειδή εἶναι ἄνθρωπος καί ὑποφέρει,ὅπως ἐκφράζεται κυρίως μέ τή φιλοσοφία καί τήν τέχνη τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων καί μέ τό δοκίμιο τοῦ Ἄλμπερ Καμύ  μύθος το Σισύφου.

Δεύτερη η Αξιοκρατία καί η εγενς Αμιλλα.

Τρίτη η Δημοκρατία καί  Ελευθερία.

Τέταρτη η Κλασική Παιδεία καί  η Ελληνική Γλσσα, καί

Πέμπτη ξία ο μπρακτος Ανθρωπισμός, ὅπως ἐκφράζεται κυρίως μέ ἔργα ἀγάπης καί ἀλληλεγγύης, ἰδιαίτερα μέ τήν ἐθελοντική αἱμοδοσία.

 

Αυτές οι αξίες στις μέρες μας έχουν απαξιωθεί και εντελώς καταπέσει διότι:

Η Συμπόνοια δεν ήλθε στους  φυλακισμένους κατοίκους  της Γάζας, τώρα  που εξοντώνονται από το Ισραήλ υπό τα ψυχρά βλέμματα και την ενθάρρυνση της διεθνούς κοινότητος.

Η Αξιοκρατία και Άμιλλα δοκιμάζονται στον τόπο μας περισσότερο από κάθε άλλο τόπο με την οικογενειοκρατία και την κομματική πελατεία.

Η Δημοκρατία και η Ελευθερία έχουν πεθάνει εδώ και 60 χρόνια. Αυτές τις ημέρες γίνεται η κηδεία τους  ,  διότι :

1/ Οι 27 κυβερνήσεις της Ε.Ε αναβάθμισαν τις σχέσεις με το εγκληματικό  Ισραήλ ,  γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων των την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που  είχε προσφάτως απορρίψει τούτο.

2/ Όταν η "δημοκρατική" Δύση υποστήριξε  το Ισραήλ στην επίθεση του κατά  της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβερνήσεως  της Χαμάς  στη Γάζα , στο Λίβανο, στην Γ/Β κ. α .

Η Κλασική Παιδεία έχει πεθάνει εδώ και μισό αιώνα όταν αντικαταστάθηκε από την "μεταμοντέρνα" και "προοδευτική " δογματική υποκουλτούρα της ερήμου και των σπηλαίων. Η  Ελληνική Γλώσσα βιάζεται κατάφωρα από τους ξενολάγνους, αμαθείς και αμόρφωτους ανθρώπους.

Ο Ανθρωπισμός είναι το μεγαλύτερο θύμα της   εποχής μας. Η Γάζα είναι το σχολείο όπου δοκιμάζονται   οι νέες ολοκληρωτικές  μέθοδοι  άκρατης βίας (κατά αμάχων , τραυματικών και γυναικόπαιδων ), ασύλληπτων σε βαρβαρότητα βασανιστηρίων , μέτρων  συλλογικής ευθύνης και συλλογικών εκτελέσεων γυναικοπαίδων από  τη Νέα Τάξη Πραγμάτων . Στο εξής τα πάντα είναι αναμενόμενα.  Επαγρυπνείτε…