Μια ελληνική ναυτιλιακή εταιρία διεθνούς κύρους και με μεγάλη δραστηριότητα, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση και την παρατηρημένη ύφεση ακόμα και στην διεθνή ναυτιλιακή αγορά, με κάμψη και σε πολύ γνωστές ανυτιλιακές ελληνικών συμφερόντων εταιρίες, η AEGEAN MARINE PETROLEUM NETWORK INC  διακρίνεται και πρωτοπορεί  στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ναυτιλιακή εταιρία πρόσφατα εισήχθει στο χρηματηστήριο αξιών της Νέας Υόρκης.  

Η AEGEAN Ενισχύει τη Θέση της στη Μεσόγειο παρά την Παγκόσμια Κρίση

  bell-ringing.jpg         Η ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στο NYSE διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων AEGEAN ανακοινώνει την επιλογή της ως μοναδικού προμηθευτή ναυτιλιακών καυσίμων στο λιμάνι της Ταγγέρης, στο Μαρόκο.

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η AEGEAN, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα για κατασκευή Τερματικού Σταθμού (Oil Terminal) στο στρατηγικής σημασίας νεοκατασκευαζόμενο πετρελαϊκό λιμάνι της Fujairah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προχωρεί σε νέα συμφωνία για σοβαρή παρουσία στο λιμάνι της Ταγγέρης του Μαρόκου και ισχυροποιεί τη θέση της στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η AEGEAN, που ήδη δραστηριοποιείται στα σημαντικότερα κομβικά σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων στον κόσμο, επιλέχτηκε ως μοναδικός προμηθευτής ναυτιλιακών καυσίμων στο λιμάνι της Ταγγέρης (Μαρόκο) ανάμεσα σε οκτώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως, μετά από διαγωνισμό που περιελάμβανε τρεις διαδοχικές φάσεις.

Το λιμάνι της Ταγγέρης, που δέχεται ετησίως 10.000 πλοία (κοντέινερ, μεταφοράς αυτοκινήτων και χύδην φορτίου), διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους καυσίμων 220.000 τόνων και η θέση του θεωρείται ότι είναι στρατηγικής σημασίας, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο πέρασμα από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό.

wallstreet.jpg Η AEGEAN θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σταθμού με τέσσερα (4) νέα υπερσύγχρονα ανεφοδιαστικά πλοία double hull. Να σημειωθεί ότι αν προστεθούν σε αυτά τα πέντε (5) αντίστοιχα πλοία που διαθέτει η εταιρεία ήδη στο Γιβραλτάρ και τα οκτώ (8) που εξυπηρετούν το σταθμό και το λιμάνι του Πειραιά, η AEGEAN καθίσταται ο μεγαλύτερος παίκτης bunkering σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.