ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ Ένα ηχητικό  ντοκουμέντο που βρίσκεται στα αρχεία του FBI*  και αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το Greek American News Agency  «δείχνει» πολύ περισσότερα για το πού στοχεύει αυτή η αιματοχυσία στην Γάζα.  "Δείχνει" Ποιοι και γιατί σχεδίασαν αυτή την σφαγή που εξελίσσεται εδώ και μέρες στα παλαιστινιακά εδάφη. "Δείχνει" το ντοκουμέντο που σήμερα σε πρώτη πανελλήνια αποκαλύπτουμε ποια νοοτροπία επικρατεί στις ηγετικές  τάξεις του Ισραήλ,  που στοχεύουν και κυρίως που αποσκοπούν  αλλά  και τι επιδιώκουν να προκαλέσουν. Πρόκειται για μια άκρως αποκαλυπτική    απομαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ του  συμβούλου πολιτικών υποθέσεων της πρεσβείας του Ισραήλ Reuven Azar, με στέλεχος του πανίσχυρου εβραϊκού Lobby  AIPAC, στην Ουάσιγκτον που κατεγράφη  την 3η Αυγούστου 2006, όταν δηλαδή  ήταν σε εξέλιξη ο πόλεμος στο Λίβανο. Στην συνομιλία  αυτή  ρητώς και ξεκάθαρα  αναφέρουν οι ισχυροί παράγοντες  – μεταξύ άλλων-  ότι στόχος του Ισραήλ είναι «τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες να χτυπήσουν το Ιράν». Από το ύφος και τα λεγόμενα των υψηλόβαθμων αξιωματούχων φαίνεται επίσης ποιοι και πώς σχεδιάζουν τις εξελίξεις στην διεθνή σκακίερα…  

Οι δυο συνομιλητές στην άκρως αποκαλυτική συζήτηση τους  σχολιάζουν «ότι ο πόλεμος στον Λίβανο πάει πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, με άριστη συνεργασία και με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Ωστόσο, όπως κρίνεται από το στέλεχος του AIPAC, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην συνεργασία αυτή στο μέλλον, προκειμένου να μην λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, διότι φαίνεται η μεγάλη επιρροή που ασκείται (σ.σ. από το ισραηλινό λόμπυ) στους ανθρώπους της κυβέρνησης Bush».

 

 

Ο ισχυρός ανήρ του  AIPAC αναφέρει τα εξής «υπάρχει κίνδυνος τα Ηνωμένα Έθνη να τοποθετήσουν ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο, γεγονός που μπορεί να ανατρέψει τους στόχους μας. Η Χεζμπολάχ πρέπει να "σβηστεί" και η Συρία πρέπει να συνειδητοποιήσει…με την δύναμη(σ.σ. των όπλων) αν είναι αναγακίο, ότι δεν προρεί να προμηθεύει με ιρανικά όπλα τους τρομοκράτες. Πιθανόν έναν τυχαίο χτύπημα από αέρος στις στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας μπορέσει να τους πει να κοιτάξουν την δουλειά τους. το έχουμε κάνει και πριν».

 

 

Και ως απάντηση, ο σύμβουλος της ισραηλινής πρεσβείας απαντά  ότι "είναι πολύ κακό το γεγονός που δεν μπορούμε να δώσουμε ένα μάθημα στην τεχεράνη. Ο απώτερος στόχος θα ήταν να χτυπήσει η Αμερική το Ιράν, αλλά ο αμερικανικός στρατός δεν μπορεί". Κατά τα λεγόμενα των δυο συνομιλητών, "οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χτυπήσουν από αέρος, αλλά δεν μπορούν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις". Από την συζήτηση δεν λείπει και η Ρωσία του Πούτιν, ή η Κίνα, σημειώνοντας ότι πρέπει να ξεφορτωθούν "τον ρώσο πρόεδρο και το ποσότητα πετρελαίου να μεταφερθεί στην Αμερική, με τον αντιπρόεδρο Cheney," όπως χαρακτηριστικά λένε, να είναι "ο πιο θερμός υποστηρικτής να κόψει τα καρύδια της Ρωσίας!

 

Όσο για τους ανθρώπους τους που είναι στην κυβέρνηση Bush, «πρέπει να τους βοηθήσουμε να μείνουν και στην νέα ηγεσία», -για την οποία σημειώνουν ότι όπως φαίνεται θα αλλάξει σε δημοκρατική-, δεδομένου ότι χρειάστηκε πολύ χρόνος και πολλά χρήματα προκειμένου οι άνθρωποι του Ισραήλ να βρεθούν στις θέσεις που βρίσκονται.

Ο σύμβουλος της πρεσβείας λέει μάλιστα, ότι «μπορούμε γενικά να βασιζόμαστε στην συμπάθεια των δημοκρατικών, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να υποστηρίξουν άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί»

 

Αλλά και εκεί για το στέλεχος του AIPAC υπάρχει λύση, το χαρτί της τρομοκρατίας, με «με μια ανακοίνωση ότι οι άραβες θα χτυπήσουν κατά την απογείωση αεροπλάνο της El Al», συμπληρώνοντας ο σύμβουλος της πρεσβείας  με νόημα «προφανώς υπόλοιπα από τις δουλειές της CIA στο Αφγανιστάν». Μάλλον η λύση για ένα χτύπημα σε αεροπλάνο της ισραηλινής εταιρίας δεν θα φέρει αυτό που θα ήθελαν οι δυο συνομιλητές, όποτε και αναλώθηκαν σε τι είδους χτύπημα θα ήταν αυτό που θα εξάρει περισσότερο την φαντασία. Άλλωστε, όπως αναφέρεται στην συνομιλία τους, «οι άνθρωποι του Carl Rove , έχουν σωστή γραμμή. Αν είσαι εναντίον των ρεπουμπλικάνων, ενθαρρύνεις τους κακούς τρομοκράτες».     ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ   

 

Για ευνόητους λόγους δεν δίδεται η πηγή.