petros_galatoulas_1.jpg

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου (09)  η Νομαρχιακή οργάνωση  Ανατολικών πολιτειών της Νέας Δημοκρατίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μια σεμνή, λιτή, όσο και σοβαρή εκδήλωση(σπάνιο  φαινόμενο  για τα δεδομένα της εποχής και όσων ασχολούνται με τα κοινά της Ομογένειας) εκδήλωση.  Η εκδήλωση για ευνόητους λόγους στήριξης και υποστήριξης όπως μας είπε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ «έγινε στο Σταθάκειο κέντρο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων  Μείζονος ΝΥ για να υποστηριχθεί ο θεσμός».  Την εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε για το σεμνό  παραδοσιακό γιορτινό κλίμα τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες επώνυμοι  αλλά και απλοί φίλοι και υποστηριχτές της ΝΔ στην  Ομογένεια οι οποίοι προσήλθαν  παρά το τσουχτερό κρύο.  Οι διοργανωτές  της εκδήλωσης είχαν στρώσει ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι με πλούσια εδέσματα, γκυκίσματα, και άλλα πολλά με την ευγενική προσφορά του Γιώργου και Παναγιώτη  Κατσίχτη.   Νωρίτερα προηγήθηκε πανηγυρική συνεδρίαση της Νομαρχιακής με τα μέλη και τους προέδρους των τοπικών της ΝΔ στην ΝΥ στο κτήριο της Ομοσπονδίας στο Σταθάκειο Κέντρο όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το πρόγραμμα και προτάσεις για εκδηλώσεις εντός  της χρονιάς. Μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της συνεδριάσης της Νομαρχιακής και των προέδρων των τοπικών, εκρίθηκε πρόταση για σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ με θέματα και εισηγήσεις που θα άπτονται του άμεσου και ειδικού ενδιαφέροντος του Ελληνισμού των ΗΠΑ.

«Στόχος και σκοπός του συνεδρίου -όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ – είναι η κατάθεση και καταγραφή απόψεων τ ης οργανωμένης  βάσης αλλά κnd_ny_6_09_01_09.pngαι η ενημέρωση φίλων και απλών ομογενών(μη δραστηριοποιημένων κομματικά) αλλά που πρόσκεινται ιδεολογικά στην παράταξη χωρίς να αποκλεισθούν και άλλες παρουσίες . Το συνέδριο συγκαλείται  για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την Ομογένεια. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου θα θέλαμε να είναι  η ψήφος των ομογενεών με προσκεκλημένους ειδικούς από Ελλάδα και Αμερική  αλλά και οι δυνατότητες προσφοράς της ομογένειας με στοχευμένες ενέργειες  υπέρ των εθνικών ζητημάτων που αφορούν στα δίκαια  και τις διεκδικήσεις του Ελληνισμού.  Το συνέδριο προγραμματίζεται για το προσεχές φθινόπωρο».  

 

Ερωτηθείς ο Π. Γαλάτουλας για περισσότερες λεπτομέριες που αφορούν στο συνέδριο αυτό αρκέστηκε να δηλώσει μόνο πως: «πρόκειται για μια αναγκαιότητα των ημερών. Έχουμε ανάγκη διαλόγου μεταξύ μας. Επικοινωνίας με την Ελλάδα και ανανέωσης.  Οι θεσμοί περνούν μια βαθιά κρίση και πρέπει όλοι αυτό να το δούμε. Η ΝΔ δεν μπορεί να μένει απαθής. Έχουν προηγθεί πολλά στο εσωτερικό της Ομογένειας και οφείλουν να μας απασχολήσουν. Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Έχουμε χρέος να δράσουμε. Να κινητοποιηθούμε. Αν δεν είναι εφικτό μέσα από ιστορικούς θεσμούς οφείλουν τα κόμματα να κάνουν κάτι. Αυτό που μπορούν. Προσπαθούμε με συγκεκριμένες ενέργειες, σύχρονες μεθόδους και τρόπους να φέρουμε τους νέους στην ενεργό πολιτική και μέσω αυτής να τους παρακινήσουμε να δράσουν στα κοινά.  Τα κοινά της ομογένειας.  Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει μέσα από διάλογο να δούμε. Να τα προσεγγίσουμε. Να ακούσουμε προτάσεις. Να ακούσουμε ιδέες. Οι έλληνες πάντα έχουμε ιδέες.  Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και εμείς με την σειρά μας το πνευματικό έμψυχο δυναμικό της ομογένειας.  Η επίδραση από τα όσα γίνονται στην Ελλάδα είναι σοβαρή και εδώ και η  οργάνωση αυτού του συνεδρίου το οποίο θα είναι ανοιχτό προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς αποκλεισμούς ή στενά ιδεολογικά πλαίσια στοχεύει όχι μόνος στην συσπείρωση των δυνάμεων μας στις ΗΠΑ-εν όψει και της παροχής του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλεγεσθαι από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή- αλλά την ουσιαστική  επαναδραστηριοποίηση της Ομογένειας στα κοινά. Προσδοκούμε στην στήριξη της Ελλάδας που πάντα έχουμε από στελέχη του κομμάτος που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα της Ομογένειας. nd_ny_3_09_01_09.pngΞέρουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει στην καρδιά του την ομογένεια και με την πρώτη ευκαιρία θα είναι κοντά μας να τον δούμε να του σφίξουμε το χέρι για τις προσπάθειες που κάνει να κρατήσει τη χώρα δυνατή μέσα σε αυτή την δίνη των προβλημάτων αλλά και εν μέσω διεθνούς κρίσεως να την κρατήσει όρθια.  Ελπίδα και προσδοκία μας είναι αυτό το συνέδριο να αποτελέσει ιστορικό σταθμό για τα δεδομένα του Ελληνισμού των ΗΠΑ.   Εδώ στην ομογένεια τα κοινά έχουν άλλη βαρύτητα για εμάς  που ζούμε εδώ χρόνια,  και δεν πρέπει πια να  είναι όλα στενά κομματικά και χρωματισμένα.  Τα κόμματα μπορούν να αποτελούν πυρήνες σκέψεις και παραγωγής νέων ιδεών που θα πάνε την χώρα ακόμα πιο μπροστά. Τα όσα έχουμε δει τελευταία στην Ελλάδα μας προβλημάτισαν σοβαρά. Μας γέμισαν με σκέψεις  και λογισμούς για το μέλλον της πατρίδας. Μάλλον περνάμε μια πολύ δύσκολη φάση ως έθνος. Παντού υπάρχουν προβλήματα αλλά τα προβλήματα είναι για να επιλύονται. Είναι μια αφετερία για επανατοποθέτηση στην σύγχρονη πραγματικότητα.   Προσπαθούμε με αυτή μας ενέργεια να προσφέρουμε κάτι περισσότερο στον Ελληνισμό της περιοχής. Εξ άλλου είναι χρέος και της οργανωμένης κομματικής βάσης  εδώ στην μεγαλύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού στις ΗΠΑ  να παρουσιάσει κάτι με ουσία που θα μείνει και πιθανόν να ανοίξει νέους δρόμους στο εσωτερικό της Ομογένειας.»   

 

nd_ny_5_09_01_09.pngΣτην εκδήλωση παραβρέθηκε και ευλόγησε την κοπή της πίτας ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Κουφαλάκης αλλά και ο διευθυντής παιδείας της Ιεράς αρχ. Αμερικής  Γιάννης Ευθυμιόπουλος.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός διευθυντής του τμήματος απόδημων της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Τσιφτσής ο οποίος μίλησε για τις δράσεις της οργανωμένης βάσης στο εξωτερικό δίοντας έμφαση στις νέες οργανώσεις που ιδρύθηκαν λίγο πρίν το ταξίδι του κ. Καραμανλή στην Αυστραλία το 2007. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής κ. Πέτρος Γαλάτουλας στην εκτενή αναφορά χαιρετισμό που  έκανε έδωσε την δική του εκδοχή μέσα από   μια συνοπτική αναδρομή σε γεγονότα και καταστάσεις που συγκόμισαν την Ελλάδα και κυρίως ζητήματα που αφορούν στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδος.  Ο Π. Γαλάτουλας στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε την βεβαιώτητα νίκης της ΝΔ σε περίπτωση πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι ο Κ. Καραμανλής πααραμένει εγγυητής της ενότητας του κόμματος, υπάρχει όμως   ανάγκη κομματικής συσπείρωσης  των τοπικών της ΝΔ στις ΗΠΑ» Το κεντρικό βάρος στα όσα είπε προς τους προσκεκλημένους έδωσε στην εσωτερική κομματική ενότητα απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας προς κάθε φίλο και υποστηριχτή της ΝΔ στις ΗΠΑ.  

 

Ο Πέτρος Γαλάτουλας θεωρείται από τα πιο δραστήρια   κομματικά στελέχη στις ΗΠΑ και κατά την διάρκεια της θητείας του στην Νομαρχιακή ανατολικών πολιτειών(από το 2006) έχουν ιδρυθεί και νέες κομματικές οργανώσεις στη Φλόριδα, στη Φιλαδέλφεια, στο Σικάγο  και αλλού ενώ προγραμματίζεται η ίδρυση και άλλων τοπικών οργανώσεων βάσης σε πολιτείες των ΗΠΑ που υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο.

 

nd_ny_09_01_09.pngΑμέσως μετά τους χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Νομαρχιακής επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Θ. Τσιφτσή για την 30αετη συνεχή εθελοντική προσφορά του στο κόμμα της ΝΔ από τα χρόνια που ήταν εδώ στην Αμερική. Ο κ. Τσιφτσής παρέλαβε την τιμητική διάκριση εμφανώς συγκινημένος και στο σύντομο χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα αφύπνισης του Ελληνισμού εκτός συνόρων. Τονίζοντας την αναγκαιότητα «ενότητας του ελληνισμού και   πατριωτικής επαγρύπνισης. Και πάνω από όλα εγρήγορση». Αυτό όμως που σχολιάστηκε από τον κόσμο ήταν μια απόστροφος των λόγων του κ. Τσιφτσή ο οποίος έκδηλα ανήσυχος για τις τουρκικές προκλήσεις δεν δίστασε να εκφράσει τους φόβους του για όσα διδραματίζονται στο Αιγαίο τα τελευταία 24ωρα.  

 

 

nd_ny_0011_09_01_09.png Μετά την  τελετή κοπής της πίτας ακολούθησε ειδική, ξεχωριστή, σεμνή και λιτή τελετή εις μνήμη του θανόντος  Αρη Αλεξανδρόπουλου. Ιστορικά στελέχη της ΝΔ στην ΝΥ οι κ.κ.  Δημήτριος  Δημητρίου και ο Γιάννης Ζαπάντης  κλήθεικαν από τον  Π.Γαλάτουλα και επέδωσαν τιμητική πλακέτα στην σύζηγο του εκλειπόντος.  Το σημείο αυτό της εκδήλωσης ήταν το πλέον συγκηνιτικό και φορτισμένο συναισθηματικά από τα όσα διηγήθηκαν οι   προαναφερόμενοι  Δ.Δ. και Γ.Ζ. η εορταστική εκδήλωση με αφορμή την κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας  ολοκληρώθηκε με μουσική και χωρό μετά την αποχώρηση της χήρας του θανόντος Ά. Αλεξανδρόπουλου λίγο μετά τη μια το πρωί.