Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού
25.09.2007

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της Στ/Δημοτικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Ο υπουργός Παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδης, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, να αποσύρει το Βιβλίο Ιστορίας της Στ/Δημοτικού.

Λίγες μόνον ημέρες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή επιβεβαιώνει απολύτως με τις επιλογές της ότι, όχι μόνον δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην έκδοση του Βιβλίου, μετά τις «παρατηρήσεις» που δήθεν υιοθετήθηκαν όλες, κατά δήλωση του ίδιου του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, όχι μόνον δεν έλεγε την αλήθεια προεκλογικά, αλλά αντιθέτως παραπλανούσε τους Έλληνες πολίτες και την εκπαιδευτική κοινότητα, για τις πραγματικές της προθέσεις.

Είναι η ίδια η κυβέρνηση Καραμανλή, που όχι μόνον – για τους ίδιους λόγους – δεν μπορεί να «τυπώσει» ένα Βιβλίο, αλλά σε ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας, λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό κόστος και όχι τις ευθύνες της απέναντι στην νέα γενιά και το μέλλον του τόπου.

Ο νέος υπουργός Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν, είναι και όπως δείχνει, θα παραμείνουν όμηροι μιας πολιτικής αντίληψης που οδηγεί στο παρελθόν και κατ/επανάληψη εκφράστηκε από το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το "επικίνδυνο" βιβλίο Ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού "Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια" των Μαρίας Ρεπούση, Χαράς Ανδρεάδου, Αριστείδη Πουταχίδη και Αρμοδίου Τσιβά επανεκδίδεται μετά την "αποβολή" του απο τα σχολεία απο τις εκδόσεις Βιβλιόραμα. Στην παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου θα μιλήσουν οι:

Αλέκος Αλαβάνος, Βουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ( το έσκασε λόγω κατακραυγής)…..

Δώρα Κάββουρα, Λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αντώνης Λιάκος, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στέφανος Πεσμαζόγλου, Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας της Ιδεολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Γιώργος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Χάρης Παπαδόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος

Συντονίζει ο Παντελής Καψής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008, ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20).

Σ αυτούς προστίθεται ολόκληρη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Θ Δραγώνα, Άννα Διαμαντοπούλου, Θ Πάγκαλος, Μ Χρυσοχοϊδης, Ε Βενιζέλος, Μ Ανδρουλάκης, Μ Δαμανάκη, Ν Μπίστης, Γ Φλωρίδης, Μ Αποστολάκη, Σ Γιαννακά, Χ Καστανίδης, Π Μπεγλίτης, Α Λοβέρδος, Ε Χριστοφιλοπούλου, Μ Ξενογιαννακοπούλου, Ε Παπαχρήστος, Γ Παπακωνσταντίνου, Φ Πετσάλνικος, Ν Σηφουνάκης κλπ 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ!! ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ- ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ- ΚΥΡΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΟΠΑΔΟΙ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1912»;; ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ-ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ-ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΚΡΗΤΗ ΚΛΠ) ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ  ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ (ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΔΙΧΩΣ ΚΡΑΤΗ- ΣΥΝΟΡΑ- ΕΘΝΗ) ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  «ΠΛΑΤΕΣ»ΤΟΥΣ!!!ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

Στα παραπάνω ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος σχολιάζει:

Επειδη στην Ελλάδα το πιο σύνηθες ειναι να ξεχνάμε…
Γιά να μην ξεχνιόμαστε,
Ο Κ Καραμανλης εχασε απο την μη αποσυρση[προεκλογικα] του κουρελουργήματος της ΣΤ'Δημοτικου, τουλάχιστον 3%.[θα εχανε πιο πολυ αν ειχε γινει καλλιτερη ενημερωση.Ευτυχως στον προσφατο ανασχηματισμο δεν υπουργοποίησε την κυρια Μαριονέττα [ειχε ακουστει κι αυτο το τραγικο..]
Το ΠΑΣΟΚ [εν δυναμει κυβέρνηση αν πιστεψουμε τις δημοσκοπήσεις] σταθερό στην "πατριωτική γραμμη" [σε αγαστη συνεργασια με την ηγεσια του Ξυριζα][κριμα για κάποιους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που δεν εχουν καμμια σχεση με αυτες τις αθλιότητες αλλά[συγγνώμη] γιατι εξακολουθουν και μενουν αφου δεν ανατρεπουν το σημερινο κατεστημένο ;;;], σταθερό υπερ του σχεδιου Ανναν και της φιλοσοφίας του βιβλιου [κουρελουργηματος] της Στ δημοτικου,
εχει αλλαξει γραμμη απο αυτη την τότε του κ.Ραγκουση;;;;;;;;; [τι κριμα για τον Ραγκουση , μια χαρα τα πηγαινε ως Δημαρχος , τι έμπλεξε με αυτες τις αμερικανιες;;;]
Αν καποιος στο ΠΑΣΟΚ και στον Ξυριζα μας απαντησει , τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων..
[σημ. απλα διευκρινιζουμε οτι τελικα στην παρουσιαση του βιβλιου Ρεπουση δεν πηγε ο κ. Αλαβανος , αλλα εστειλε μηνυμα συμπαράστασης……]