Η Κύπρος προσβλέπει στο νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξει τις προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής διευθέτησης που θα τερματίσει τη στρατιωτική κατοχή του νησιού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Μπαράκ Ομπάμα για την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Το μήνυμά σας προς τον κόσμο ήταν ισχυρό και ξεκάθαρο. Οι αναφορές σας στην κυριαρχική ισότητα των κρατών, η υποστήριξη στο διεθνές δίκαιο, η αποφασιστικότητα σας να εξαλείψετε τη φτώχεια, η οποία επικρατεί άδικα στον κόσμο, μας εντυπωσιάζουν και μας εμπνέουν βαθύτατα», αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Σημειώνει, επίσης, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, «ένα μικρό νησιωτικό κράτος το οποίο είναι θύμα μιας άδικης επιθετικότητας, προσβλέπει σε σας να στηρίξετε τις προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής διευθέτησης, που θα τερματίσει τη στρατιωτική κατοχή του νησιού».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εκφράζει στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ τη βεβαιότητά του ότι οι πολιτικές του θα ωφελήσουν τα μέγιστα, όχι μόνο τον αμερικανικό λαό, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Προσδοκούμε στις στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, και ευχήθηκε επιτυχία, υγεία και ευτυχία στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ