25_01_09_g_georgopoulos_2.pngΣε μια σεμνή και λιτή τελετή-όπως ο ίδιος είχε ζητήσει- οι Ηπειρώτες της Νέας Υόρκης τίμησαν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου(09) τον γνωστό και διακεκριμένο στον δημόσιο βίο της ΕλληνοΑμερικανικής Κοινότητας στην ΝΥ, αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Γεωργόπουλο για την δωρεάν προσφορά του προς τον σύλλογο.
 
Ο κ. Γεωργόπουλος  όπως και σε άλλες περιπτώσεις συλλόγων της ομογένειας των ΗΠΑ ανέλαβε  η εταιρία του να εκπονήσει  τα σχέδια μελέτης ανακαίνισης και επίβλεψης του  επιβλητικού κτηρίου στο κέντρο της Αστόριας  όπου στεγάζεται ο σύλλογος Ηπειρωτών και το Μουσείο της Ηπείρου στην ΝΥ. Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τον άνθρωπο που επί δυο δεκαετίες προσφέρει  ποικιλοτρόπως και με κάθε τρόπο στα κοινά του Ελληνισμού όπως τόνισαν  οι  ομιλητές,  αρκετοί φίλοι  του και μέλη του συλλόγου.  Μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων, αυτοί που ξεχώρησαν στην τελετή αυτή  ήταν  ο προσωπικός φίλος και συμπατριώτης  του(κατάγονται και οι δυο από την  Λακωνία )και πετυχημένος μεγαλοεπιχειρηματίας   κ. Ευστάθιος Βαλιώτης, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και πρόεδρος της Ενοριακής κοινότητας του Ιερού Ναού Αγ. Ελευθερίου στο Manhattan κ. Απόστολος Τομόπουλος, και  αρκετά διακεκριμένα  μέλη των συλλόγων "Ηπειρώτες ΝΥ" και "Σουλιώτισσες" που παραβρέθηκαν ειδικά για να τιμήσουν και να συναντήσουν από κοντά τον κ. Γ. Γεωργόπουλο.
 
25_01_09_g_georgopoulos_3.pngΗ τιμητική διάκριση οργανώθηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου και όχι σε ειδική και ξεχωριστή εκδήλωση όπως είχε προταθεί εκ μέρους του συλλόγου ώστε να δοθεί η δέουσα βαρύτητα στο γεγονός πρόταση που  ο κ.Γεωργόπουλος  αρνήθηκε και ζήτησε να γίνει μια απλή σεμνή και λιτή τελετή όπως και έγινε. Στην προσφώνηση του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κοσοβίτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Γεωργόπουλο για την πολυετή προσφορά στα κοινά της ομογένειας και ειδικότερα προς τον Σύλλογο τους μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Κουφαλάκη -ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση για να ευλογήσει την πίτα και το γεύμα που ακολούθησε- επέδωσαν την τιμητική διάκριση προς τον τιμώμενο.Από την πλευρά του ο κ. Γεωργόπουλος στην αντιφώνηση του τόνισε την αναγκαιότητα οι σύλλογοι να αναδιοργανωθούν με στόχο να προσελκύσουν την νεολαία στα κοινά.
25_01_09_g_georgopoulos_4.png