Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Πάνος Λειβαδάς επισκέπτεται από σήμερα τις ΗΠΑ, όπου κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα επισκεφθεί το Σικάγο, την Ατλάντα και την Ουάσιγκτον και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με κυβερνητικούς παράγοντες, στελέχη ομογενειακών φορέων, ενώ θα παραχωρήσει και συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κεντρικός άξονας των παρεμβάσεων του κ. Λειβαδά θα είναι η ελληνική οικονομία και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει στην παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς επίσης και το πώς η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ο κ. Λειβαδάς θα συναντηθεί στο Σικάγο με τον Υπουργό Οικονομικών της Πολιτείας του Σικάγο και συνεργάτη του Προέδρου Ομπάμα κ. Αλέξη Γιαννούλια και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Daley. Στην Ατλάντα, επόμενο σταθμό της περιοδείας του, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Southern Centre for International Studies ενώ θα συναντηθεί και με ομάδα συντακτών του τηλεοπτικού δικτύου CNN, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του CNN International κ. Tony Maddox.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον θα μιλήσει στο Woodrow Wilson Center όπου θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αντιμετωπίζει τη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης. Στην εκδήλωση θα παραστούν μέλη και υψηλόβαθμα στελέχη του Κογκρέσου. Θα συναντηθεί επίσης με επιφανή στελέχη της Ομογένειας και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Πάνου Λειβαδά ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου με ομιλίες του στο Marymount University και σε εκδήλωση της πρωτοβουλίας Next Generation στο National Press Club.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=5054

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ