Νέα Υόρκη,Ένα από τα πιο αγαπητά και δραστήρια μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Νέα Υόρκη, ο Γιάννης Σερέτης, σε ηλικία 57 ετών "έφυγε" αιφνιδιαστικά χτες (02.02.09)το απόγευμα στο σπίτι του αφήνοντας πίσω του ένα 13χρονο κοριτσάκι και την αγαπημένη οικογένεια του. 

Πριν επέλθη αιφνιδιαστικά  το μοιραίο δεν υπήρξαν κάποια ανησυχητικά συμπτώματα  που να προειδοποιούν παρά το γεγονός ότι είχε κάνει την συνηθισμένη  επέμβαση  εισαγωγής καδριοδιασταλτικού μηχανισμού(μπαλονάκι) και ένιωθε καλά.  Ο Γιάννης Σερέτης από την Αιτολοακαρνανία, έχοντας πολλά χρόνια μετανάστης είχε δραστηριοποιηθεί στα κοινά ως μέλος του συλλόγου "Ελευθεριανή", ενώ επί σειρά ετών είχε ασχοληθεί  με τα κοινά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, έχοντας θητεύσει  και στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και σε πολλές από της επιτροπές του Οργανισμού. Την δεκαετία του 90 διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στις κινητοποιήσεις της ομογένειας για τα εθνικά θέματα με αγωνιστική παρουσία και πνεύμα αυταπάρνησης. 

Τον Γιάννη Σερέτη είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ως πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  το 2008 όπου διασφάλισε το αδιάβλητο της διαδικασίας και νωρίτερα ως ένα από τα τρία μέλη της εξεταστικής επιτροπής που εργάστηκαν για το πόρισμα σχετικά με τις οικονομικές ατασθαλίες που είχαν γίνει στην Ομοσπονδία το διάστημα 2000-2004. Με την συμμετοχή του στις δυο  αυτές επιτροπές, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομογένειας και να  καταξιωθεί στην συνείδησή μας για την στάση του αλλά και  δικαίως να κερδίσει την αναγνώριση για ένα αμερόληπτο αποτέλεσμα και μια διαδικασία που  οφείλει να ακολουθεί και εναρμονίζεται πλήρως με την νομιμότητα. 

    

Ο Γιάννης Σερέτης υπήρξε μαχητής της Ομογένειας και των δικαίων του Ελληνισμού. Αγωνιστής και με χαμηλό προφίλ  παράδειγμα άξιο προς μίμηση. Το κενό που αφήνει πίσω άλλο ένα αξιότιμο και αναγνωρισμένο στέλεχος της μαχόμενης Ομογένειας για τα δίκαια του Ελληνισμού είναι δυσαναπλήρωτο. Την Παρασκευή θα γίνει ο καθιερωμένος αποχαιρετισμός φίλων και συγγενών σε τόπο και ώρα που θα ανοινώσουν οι οικείοι του ενώ τις αμέσως  επόμενες ημέρες θα προγραμματισθεί και η εξόδιος ακλουθεία με την συμμετοχή φίλων και συγγενών από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του σε όσους τον αγαπούσαν και τον τιμούσαν.