Αθωώθηκε χτές(04 02 09)  από το Τριμμελές πλημμελιοδικείο Αθηνών ο διευθυντής και υπεύθυνος έκδοσης του Greek American News Agency δημοσιογράφος κ. Αλέξανδρος Στεφανόπουλος για την  μήνυση που του είχε υποβάλλει ο εκδότης, ιδρυτής και παραγωγός του Hellas News – Diaspora FM κ. Αθανάσιος Κουρτέσης.
Η είδηση όμως είναι αλλού…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

 

Η μήνυση  εναντίον του  κ. Στεφανόπουλου είχε υποβληθεί για  δηλώσεις τρίτων, και δημοσιεύματα που αφορούσαν περιγραφή γεγονότων και καταστάσεων που είχαν προηγηθεί, πριν και μετά την εκδίκαση της γνωστής  αρχικής δίκης της 6ης Φεβρουαρίου 2007, εις βάρος του Αθανάσιου Κουρτέση. Δίκη, η οποία  είχε καταλήξει  σε ιδιωτική συμφωνία με την οποία επιλυόταν η δικαστική διαμάχη. Σύμφωνα με το αρχικό κείμενο που συνυπέγραψαν οι εμπλεκόμενοι διάδικοι {Α.ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ-Ν.ΦΥΛΛΑΣ-Α.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ}  και οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει και επιβεβαιώσει  με δημόσιες ανακοινώσεις τους να τερματίσει η διαμάχη.  Έτσι ο πρώτος των εναγόντων στο διάστημα(2006-2009) που μεσολάβησε  (Αλέξανδρος Στεφανόπουλος) απέσυρε όλες τις μηνύσεις που είχε υποβάλλει εναντίον του Αθανάσιου Κουρτέση όπως είχε συμφωνηθεί μετά και τις δημόσιες ανακοινώσεις του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΤΕΣΗ στις 26 02 07.

Στο ίδιο  διάστημα όμως  κ. Κουρτέσης   τελικά δεν απέσυρε και δια του συνηγόρου του, παραμονή της εκδίκασης της υποθέσεως(03.02.09)  ζητούσε υπεύθυνη δήλωση μετανοίας προς τον Α.Κουρτέση με  διάψευση και ανάκληση όλων όσων είχαν δημοσιευθεί σε συγκεκριμένα επίδικα δημοσιεύματα για τα οποία προσέφυγε στην δικαιοσύνη ο Θ.Κ.  Ο δημοσιογάφος Α.Στεφανόπουλος παραμονή της δίκης απέστειλε προς το δικαστήριο και όχι προς τον Θ.Κουρτέση  ΚΕΙΜΕΝΟ  ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΣΗς ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ. Το  νομικά διατυπωμένο κείμενο της δήλωσης του Α.Σ. το οποίο δεν άφηνε και πολλά περιθώρεια παρερμηνείας συνεκτίμησε θετικά το δικαστήριο, ωστόσο από την πλευρά Θ. Κουρτέση  θεωρήθηκε πρόκληση. Επακολούθησε ένταση κατά την διαδικασία στην αίθουσα και έτσι προχώρησε η διαδικασία σε εκδίκαση της μηνύσως του Θ.Κ. εις βάρος του Α.Στεφανόπουλου. 

Μεταξύ των άλλων αιτιάσεων που προέβαλε η πλευρά Θ.Κουρτέση προκειμένου τελικά να γίνει η δίκη, παρά τις εκατέρωθεν υποσχέσεις για ανάκληση, κατέθεσε  και  αίτημα ακύρωσης του πληρεξούσιου ανάκλησης των μηνύσεων  το οποίο θεώρησε «κωλόχαρτο»  που  εν τω μεταξύ   είχε αποσταλεί από τον Α.Στεφανόπουλο προς τους δικηγόρους του (Περικλή Μανιατόπουλο και Δημήτρη Κατσαντώνη), επειδή δεν είχε φτάσει το πρωτότυπο του πληρεξούσιου και στο δικαστήριο επιδόθηκε το σκαναρισμένο πληρεξούσιο. Το δικαστήριο για τυπικούς λόγους έκανε το αίτημα δεκτό και έτσι η δίκη προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία επέμενε η πλευρά Κουρτέση.  Το δικαστήριο συνεκτίμησε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αλλά   και την δήλωση του δημοσιογράφου προς το Δικαστήριο η οποία δεν αποτελεί παρά ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης με τα πραγματικά και αληθή γεγονότα και  κήρυξε αθώο  τον δημοσιογράφο  Α.Στεφανόπουλο παρόλο που παρέστει στο δικαστήριο μόνο δια των συνηγόρων του και όχι ο ίδιος.  Αξίζει δεν να τονιστεί ότι στα αδικήματα Τύπου τα  Ελληνικά δικαστήρια είναι πολύ αυστηρά και συνεκτιμούν θετικά την παρουσία του κατηγορούμενου ως έμπρακτη μεταμέλεια (αν πράγματι έχει τελεστεί το αδίκημα) στην τελική απόφαση τους, εκτός και αν τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ της αθώωσης, οπότε το δικαστήριο εκδικάζει και αποφασίζει για την αθώωση ή την  ποινή  με βάση τα στοιχεία της δικογράφιας όπως και έγινε στην περίπτωση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.  

ΑΘΩΩΘΗΚΕ (ΟΜΩΣ) ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ!

Η είδηση όμως για την μεγάλη  παροικία των Ελλήνων  της Νέας Υόρκης δεν ήταν η αθώωση του δημοσιογράφου Αλεξ. Στεφανόπουλου, ο οποίος προκλήθηκε συνειδητά με συνεχή δημοσιεύματα από το 2001 εως το 2006 και απάντησε προσφεύγοντας στην ελληνική δικαιοσύνη όπου και δικαιώθηκε, κάτι που θεωρούταν σχεδόν βέβαιο όπως προέκυπτε από τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά σε μια άλλη πτυχή της δίκης αυτής.  Αυτός  που επωφελήθηκε από αυτή την δίκη ποιος νομίζετε ότι ήταν;  Ο εκδότης και καναλάρχης της ΝΥ  κ.  Δημήτρης Καστανάς (!), ο οποίος αν και δεν εμφανίστηκε πουθενά ούτε στο δικαστήριο,  αλλά ούτε καν παραστάθηκε στην δίκη έστω δια συνηγόρων, αφού ήταν ο κύριος κατηγορούμενος για δηλώσεις του εναντίον του Θ. Κουρτέση προς το  Greek American News Agency οι οποίες και δημοσιεύθηκαν,  εν τούτοις αθωώθηκε! Επωφελήθηκε δηλαδή και εκείνος μαζί με τον δημοσιογράφο τον οποίο βρίζει χυδαιολογεί δημοσίως εναντίον του, τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο που παραβρίσκοταν στην δίκη δια των συνηγόρων του  και  για τις δυο υποθέσεις που συνεκδικάζονταν την ίδια ημέρα και στην οποία ήταν συγκατηγουρούμενος,  σε μια από τις δυο, με τον Δ.Καστανά!  

 

Το σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί όλως ιδιαιτέρως, αφού είναι νωπά στην μνήμη εκείνων που παρακολουθούν τον σταθμό NGTV του  κ. Δ. Καστανά θα  θυμούνται πολύ καλά τις χυδαίες  ύβρεις, τις βαρύτατες και αναπόδεικτες κατηγορίες, καθώς και τους προσβλητικούς υπαινιγμούς για την προσωπικότητα  του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που έχει εκστομίσει παλαιότερα δημοσίως και τελευταία  διαδοχικά  στις εκπομπές του ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ τον Δεκέμβριο(08) και τον Ιανουάριο(09) συνεπικουρούμενος μάλιστα από τον κ. Νικόλαο Διαμαντίδη!    Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι σε μια ακόμα δίκη που ο Δημήτρης Καστανάς ήταν επίσης κατηγορούμενος πάλι από μήνυση του Θ. Κουρτέση είχε απευθυνθεί στον δημοσιογράφο Α.Σ. προκειμένου να παραστεί ως μάρτυρας στην υπόθεση όπως και έγινε.

 

 Η αθωωτική  απόφαση για τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο  σύμφωνα με νομικούς κύκλους έχει ιδιαίτερη σημασία  διότι τα δικαστήρια μεταξύ εκείνων των στοιχείων που συνεκτιμούν πέρα από τα στοιχεία της υπόθεσης (αν δηλαδή έχει τελεστεί το αδίκημα) είναι και η  φυσική παρουσία του εγκαλούμενου(κατηγορούμενου) στην δίκη. Ο δημοσιογράφος Α.Στεφανόπουλος  δεν ήταν παρών και  τον εκπρόσωπησε  ως εκπρόσωπος και αντίκλητος του ο δικηγόρος  κ. Δημήτρης Κατσαντώνης.  Σε αίτημα της πλευράς  Θ.Κουρτέση να διαχωριστούν οι υποθέσεις καθώς ο Δ.Καστανάς δεν εμφανίστηκε ούτε παραστάθηκε δια συνηγόρων του, η υπεράσπιση  (πλευρά Α.Στεφανόπουλου) ζήτησε να μη διαχωριστούν οι υποθέσεις και έτσι της αθωωτικής  αποφάσεως επωφελήθηκε και ο Δημήτρης Καστανάς!

 

 Μια άλλη πτυχή της πολύπλοκης αυτής δικαστικής υποθέσεως που έχει ξεκινήσει από το 2005  με περισσότερες από 10 δίκες(επτά από πλευράς Α.Στεφανόπουλου + τρείς από πλευράς Θ. Κουρτέση) είναι η μήνυση που έχει υποβάλει για ψευδορκία  ο Θανάσης Κουρτέσης  στην πρώην σύζυγο του Α.Στεφανόπουλου. Ποια ήταν ήταν η ψευδορκία; Είχε απαντήσει ενόρκως και με κατάθεση  στον ανακριτή,  στις συγκοφαντικές συνεχείς δημόσιες  και επαναμβανόμενες φραστικές επιθέσεις  του μηνυτή Θανάση Κουρτέση, εις βάρος του Α.Στεφανόπουλου σύμφωνα με τις οποίες ο τελευταίος  φερόταν κατά τον Θ.Κ. να "είχε εγκαταλείψει τα παιδιά και την πρώην σύζυγο του στην Ελλάδα"  διαψεύδοντας αυτά  και άλλα πολλά που αναφέρονταν σε  δημοσιεύματα του Θ.Κουρτέση εις βάρος του Α.Σ.

Νωρίτερα σε άλλη δίκη που είχε προηγθεί και  ο κ. Κουρτέσης είχε γνωρίσει την πρώην σύζυγο του Α.Σ. είχε υποσχεθεί και στην ίδια ότι θα αποσύρει την μήνυση συνοδεύοντας  μάλιστα με πολύ κολακαυτικές προσαγορεύσεις και προσφωνήσεις  τόσο την ίδια όσο και τον δημοσιογράφο Α.Στεφανόπουλο. Όλα αυτά προφανώς για κάποιο λόγο ξεχάστηκαν και εντός του 2009 αναμένεται και αυτή η δίκη εναντίον μιας μητέρας ανηλήκων η οποία ούτε  πρόσβαλε, ούτε ενεπλάκη στις διαμάχες του  πρώην συζύγου  της (Α.Σ) απλά απάντησε με στοιχεία σε όσα συκοφαντικά έγραφε και έλεγε εναντίον του ο Θ.Κουρτέσης.Κατέθεσε στον ανακριτή  την αλήθεια και μόνο την αλήθεια… διαψεύδοντας όσα συκοφαντικά και άκρως προσβλητικά και δυσφημισστικά επί τέσσερα και πλέον χρόνια(από το 2001-2005) από ραδιοφώνου και εφημερίδας υποστήριζε ο κ. Θανάσης Κουρτέσης εναντίον του Α.Σ…  Τώρα βγάλετε τα συμπεράσματα σας…     

 

Επίσης να πούμε ότι, από τον Φεβρουάριο του 2007, όπου είχαμε την γνωστή συμβιβαστική πράξη της 6ης  02 2007 προκριμένου να επέλεθη ηρεμία στην Ομογένεια σύμφωνα και με το κείμενο που όλες οι πλευρές συνυπέγραψαν, μεσολάβησαν πολλά. Δίκες. Αναβολές. Ανακλήσεις. Ωστόσο πιστοί στις δεσμεύσεις μας ουδέποτε δημοσιοποιήσαμε καμία από τις έστω και θετικές για εμάς  εξελίξεις.  Σήμερα προχωράμε στην δημοσιοποιήση κάποιων ελάχιστων   γεγονότων αφενός,  έστω και προς μερική  αποκατάσταση της αλήθειας και έτσι να δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση σε όσα ανεύθυνα προσβλητικά και με δόλο  κυκλοφορούσαν επί χρόνια εις βάρος μας οι γνωστοί μας άγνωστοι..Και αφετέρου  για να καταγράφεται η αλήθεια και δημοσίως. Τώρα  τουλάχιστον ξέρετε…

Και κάτι ακόμα: οι νομικοί μας σύμβουλοι ζήτησαν να μην γίνει αναφορά και δημοσιοποίηση της θετικής για το Greek American News Agency και τον δημοσιογράφο Αλεξ. Στεφανόπουλου  αθωωτικής απόφασης,  προκειμένου να συνεχιστεί η ήπια εκ μέρους μας τακτική που έχουμε επιλέξει συνειδητά  ως απάντηση  στην εκστρατεία λάσπης. Διαβολής  εκ συστήματος, κατ επάγγελμα και κατά συρροή  κατασυγκοφάντησης, παραπληροφορήσης, ύβρεων και παραποίησης της αλήθειας  των γεγονότων από τα  «γνωστά οργανωμένα κέντρα»,  εν τούτοις  είναι η πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 2006 που απασχολούμε τους αναγνώστες μας για «εσωτερική υπόθεση»… Και αυτό γιατί σας το οφείλουμε! Παρόλο που άλλοι με μια τέτοια απόφαση -και θα δείτε πολλά αυτές τις ημέρες – θα πανηγύριζαν εν τούτοις σας μεταφέρουμε τα ακριβή γεγονότα και την αλήθεια και μάλιστα χωρίς τις λεπτομέριες και το παρασκήνιο…γιατί εκεί είναι του ζουμί, στο παρασκήνιο.

Και  να θυμάστε: Εδώ δεν γράφεται ποτέ και  τίποτα τυχαία...