Την αλλαγή του ονόματος του εθνικού αερομεταφορέα των Σκοπίων υπό το όνομα «Μακεδονικές Αερογραμμές», ζητά ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την ασφάλεια των αερομεταφορών EUROCONTROL, σύμφωνα με δημοσιεύματα σκοπιανών και άλλων βαλκανικών μέσων ενημέρωσης.

Η αλλαγή του ονόματος τίθεται, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται,  ως προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή του χρέους  της MAT προς τον ευρωπαϊκό οργανισμό. Η πίεση να γίνει αλλαγή στο όνομα έχει γίνει μόνο από το τηλέφωνο, όπως ανέφερε ο  Zlatko Petrovski, πρόεδρος της MAT στην εφημερίδα Vreme, εξηγώντας το γιατί η εταιρεία δεν μπορεί να υποβάλει μήνυση. Επιπρόσθετα η ηγεσία των σκοπιανών αερογραμμών επιρρίπτουν τις ευθύνες για την πίεση που ασκείται από την EUROCONTROL, «στις ενέργειες του ισχυρού ελληνικού λόμπυ».  

Η  MAT, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, σκοπεύει να ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την στήριξή του για την επίλυση του θέματος. Από την άλλη, η EUROCONTROL απογόρευσε στις αερογραμμές των Σκοπίων να διενεργούν πτήσεις στην γερμανία και Ιταλία τον Δεκέμβριο 2008, εξαιτίας του χρέους που έχει προς τον οργανισμό.

LIMUN

Macedonia Daily Blogspot 

IDIVIDI

Balkan In sight

Macedonia On Line

MIA

 

Macedonia Airlines under Pressure to Change Name
Balkan Travellers –
The pressure to change the name has only be exerted by telephone, Zlatko Petrovski, head of MAT’s board of directors, told the Vreme newspaper,

 

EuroControl pressures Macedonian Airlines to change name of Company
MINA –
Macedonian Airlines (MAT) is under fierce pressure to change its name in order to resolve problems with Eurocontrol, which has banned company's flights to