By Factorx – ANTINEWS

Πανηγυρίζουν τα πράσινα και γαλάζια ΜΜΕ και μπλογκς. Τα μεν για την επιστολή που έστειλε ο Ομπάμα στον Καραμανλή. Τα δε για την επιστολή που έστειλε ο Ομπάμα στον Παπανδρέου. Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι δια αμφοτέρους, αλλά κάποιος πρέπει να πει στους οπαδούς ότι πρόκειται για συνήθεις και μαζικά γραμμένες και υπογεγραμμένες επιστολές που στέλνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Με την ευκαιρία διαβάστε στο greekamericannewsagency πόσο έξαλλοι έγιναν στο Αμέρικα παράγοντες της ομογένειας όταν διάβασαν στα πρωτοσέλιδα χθεσινών αθηναϊκών εφημερίδων ότι  «άνθρωποι του Ομπάμα σε Αθήνα και Άγκυρα, μεταφέρουν συγκεκριμένο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για «επανεκκίνηση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων». Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα – βγάζουν μάτι – «υψηλόβαθμη αμερικανική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον γερουσιαστή του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντέρμπιν και τον υπουργό Οικονομικών της ίδιας Πολιτείας, ελληνοαμερικανό Αλέξη Γιαννούλια, αναμένεται την προσεχή εβδομάδα στην Αθήνα. Οι δύο άνδρες θεωρούνται στενοί συνεργάτες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και εκτιμάται ότι θα μεταφέρουν συγκεκριμένο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για «επανεκκίνηση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων… για τη σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας- Μόσχας, κλπ κλπ»

Η πραγματικότητα είναι βέβαια τελείως διαφορετική. Επειδή πρόκειται για ένα ταξίδι απλής ενημέρωσης για τα ελληνικά θέματα και τίποτα περισσότερο. Και το θέμα δεν είναι βέβαια η αμετροέπεια των ελληνικών ΜΜΕ. Είναι ότι έτσι κάνουν ζημιά στις δύσκολες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Δείτε και την επιστολή 32 αμερικανών βουλευτών προς τον Ομπάμα για τα ελληνικά εθνικά θέματα.