Άλλη μια υπόθεση-αποκάλυψη του Greek American News Agency  που αναμένεται να συγκλονίσει τον  ευυπόληπτο φιλήσυχο -και καλώς ενοούμενο υγιή-  Ελληνισμό της Αμερικής και του Καναδά, έρχεται διαδοχικά μετά το μπαράζ συλλήψεων ΈλληνοΑμερικανών που προηγήθηκε της προηγούμενες ημέρες,  να συνταράξει αλλά και να θίξει ανεπανόρθωτα το κύρος και το καλό όνομα της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ,  αφού τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας,  αφορούν άλλο ένα γνωστό «πετυχημένο» άτομο «υπέρ άνω υποψίας»  ΈλληνοΑμερικανό που συνέλαβε το FBI στις 12 Φεβρουαρίου(09)!     

Ο λόγος για τον Ελληνας  Γεώργιος Γεωργίου, 39 ετών από το Οντάριο του Καναδά,  ο οποίος κατηγορείται για διεθνή απάτη πολλών εκατομμυρίων! Σύμφωνα με το  ανακοινωθέν του FBI ο Γεωργίου  κατηγορείται για συνωμοσία, εξαπάτηση των αρχών ασφαλείας και ηλεκτρονική απάτη για την συμμετοχή του σε διεθνές κύκλωμα εξαπάτησης για διακίνηση μετοχών, με απώλειες σε πραγματική αξία  ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και διαφυγή και απώλεια  κερδών εκαντοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το γραφείo της εισαγγελείας της Πενσυλβάνια, ο Γεωργίου και οι συνεργάτες του φούσκωναν την αξία των μετοχών τεσσάρων εταιρειών, εγγεγραμένων στις  Pink OTC Markets Inc. (commonly known as the "Pink Sheets"), και στην OTC bulletin board ("OTCBB"): Οι τέσσειρις εταιρείες είναι οι Neutron Inc. , Avicena Group, Inc., Hydrogen Hybrid Technologies Inc. , και η Northern Ethanol, Inc .  

Σύμφωνα με το ισχύον  κατηγορητήριο, ο Γεωργίου με συνεργάτες του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στις Μπαχάμες και στα νησιά Turks και Caicos της Καραϊβικής παραποιούσε την ζήτηση και τις τιμές των μετοχών των τεσσάρων εταιρειών, με σκοπό το κέρδος από την πώληση των μετοχών  με στόχο την παράνομη απόκτηση κερδών αφού οι τιμές αγγίζαν πληθωριστικά επίπεδα από την  χρήση των (τεχνιτά) διογκωμένων  τιμών ως εγγύηση για την λήψη δανείων. Το ανακοινωθέν του FBI αναφέρει ότι ο Γεωργίου και οι συνεργάτες του έχουν στην κατοχή τους  παράνομα σημαντικό ποσοστό των μετοχών των τεσσάρων εταιρειών, ανοίγοντας ενδιάμεσους λογαριασμούς σε διάφορες τοποθεσίες μεταξύ των οποίων  οι ΗΠΑ, Καναδάς, Μπαχάμες και τα νησιά της Καραϊβικής, με διάφορα ονόματα. Η (τεχνιτή από μέρους των κατηγορουμένων) διόκγκωση και διακίνηση των μετοχών από τους λογαριασμούς οδηγούσε στην τεχνιτή άνοδο των τιμών των μετοχών, οι οποίες αποκτούσαν την εικόνα των ενεργών «μετοχών», με αποτέλεσμα ο Γεωργίου να μεταπουλά τις μετοχές και να τις χρησιμοποιεί ως εγγύηση για την απόκτηση δανείου, ποσά που άγγιξαν τουλάχιστον τα 26 εκατομμύρια δολάρια  από δυο μεσιτικές εταιρείες στις Μπαχάμες, εκ των οποίων η μια αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει μετά από την αποκάλυψη της απάτης.  

Η υπόθεση που σήμερα αποκαλύπτεται από το πρακτορείο μας έχει πολλαπλές διαστάσεις, πέραν της δικαστικής εξέλιξης, αφού όπως θα διαπιστώσει κανείς μελετώντας προσεχτικότερα το προφίλ των εταιριών αυτών, εκείνο που προκύπτει αβιάστα με επίσημα είναι πως στις δραστηριότητες τους εμπλέκονταν πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες από Αμερική και Καναδά..Αυτή είναι ίσως και η μοναδική διάσταση που κάνει την παρακολούθηση των εξελίξεων αυτού του ρεπορτάς ακόμα πιο ενδιαφέρον…  

Ο Γεωργίου είναι προς το παρόν σε κατ'οίκον περιορισμό και περιμένει την δίκη  του στις Ηνωμένες Πολιτείες.   

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Greek American News Agency το οποίο και αποκαλύπτει την σημερινή υπόθεση ο Γεωργίου ήταν στο μικροσπόπιο των Αμερικανικών Αρχών από το 2004  οι οποίες με μήνυση που του έχουν υποβάλλει και την οποία αποκαλύπτουμε ολόκληρη  τον κατηγορούν για μια σειρά αξιόποινες πραξεις που τον φέρνουν αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες.    

       Αν καταδικαστεί με όλες τις κατηγορίες  που τον βαραίνουν   αντιμετωπίζει κάθειρξη 165 ετών και πρόστιμο 21,25 εκατομμύρια δολάρια.

Άντε και εις άλλα με υγεία…