Ο Συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης κ. Γιώργος Αμαραντίδης στηρίζοντας έμπρακτα κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της Ελληνόφωνης Παιδείας στην Ευρώπη, συμμετείχε στην Ημερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης Βυρτεμβέργης που είχε ως θέμα τη διερεύνηση της σχολικής πραγματικότητας της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης και την προοπτική της σε σχέση με τις προκλήσεις των καιρών.

Ο κύριος Αμαραντίδης συνεχάρη τους διοργανωτές για τη σημαντική πρωτοβουλία, εξήρε το σημαντικό ρόλο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ευχαρίστησε για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει.

Μεταφέροντας τις θέσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας τόνισε, ότι το ΣΑΕ Ευρώπης επιδιώκει τη διατήρηση της στενής συνεργασίας με τα όργανα που εκφράζουν τους γονείς και τους μαθητές, προκειμένου να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί η Ελληνική Παιδεία στο Εξωτερικό.

Ο κ. Αμαραντίδης επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του θεσμικού ρόλου των ομογενειακών φορέων μέσα από τη συμμετοχή τους σε σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, όπως η δημιουργία νέου τύπου σχολείου στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Αναφερόμενος στα συστήματα εκπαίδευσης σημείωσε ότι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι συνολικότερες και να βασίζονται σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό πολιτικής, προκειμένου να προσφέρουν ποιότητα εκπαίδευσης, αντίστοιχη του 21ου αιώνα.