Του Λάζαρου Μαύρου

Μ Ε  ΤΕΤΟΙΕΣ κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, με τέτοιες ηγεσίες κομμάτων, με… τέτοιον – αλίμονο – Ελληνισμό και βέβαια θα πυροβολούσε ξανά ο Κενάν Ακίν. Για να σκοτώσει εν ψυχρώ τον κάθε επόμενο άοπλο Σολάκη Σολωμού. Θα είχε, άραγε, τέτοιο θράσος ένας Ναζιστής της Βέρμαχτ, των Ες-Ες ή του Βισύ;  Το περηφανεύτηκε όμως ο εξ εποίκων διακεκριμένος πολιτικός των «θεσμών» της «τ/κ κοινότητας», Κενάν Ακίν, δίνοντας συνέντευξη στο δημοσιογράφο Φρ. Δρακοντίδη, αθηναϊκής εφημερίδας, στα γραφεία του Σενέρ Λεβέντ στα κατεχόμενα, όπως κι ο Λεβέντ έγραψε τη περασμένη Τετάρτη 18.2.09 στον «Πολίτη». Για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σολάκη Σολωμού, που διαπράχθηκε, μπροστά και στους φακούς των ΜΜΕ, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996, στον ιστό της σημαίας των κατακτητών, στα κράσπεδα της σκλαβωμένης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, αναγνωρίστηκαν και υποτίθεται ότι «καταζητούνται» ως αυτουργοί δολοφόνοι:

1. Ο επικεφαλής, τότε, της στρατιωτικής πτέρυγας του Αττίλα, διοικητής του 11ου Σώματος Στρατού της Τουρκίας (στα κατεχόμενα), αντιστράτηγος Χασάν Κουνταξί.

2. Ο τότε διοικητής της 28ης Μεραρχίας του Αττίλα, υποστράτηγος Μεχμέτ Καρλί.

3. Ο τότε διοικητής της «αστυνομίας» του κατοχικού καθεστώτος Αττίλα Σαάπ.

4. Ο τότε διοικητής των «ειδικών δυνάμεων» του κατοχικού καθεστώτος Ερντάλ Εμανέτ.

5. Ο τότε ψευδοϋπουργός του κατοχικού καθεστώτος Κενάν Ακίν.

Γ Ι Α  ΤΗΝ εν ψυχρώ εκτέλεση, του άοπλου Τάσου Ισαάκ,  τρεις μέρες νωρίτερα, Κυριακή 11.8.96, επίσης στη Δερύνεια, αναγνωρίστηκαν ως αυτουργοί της δολοφονίας και, υποτίθεται ότι, «καταζητούνται» οι:

1. Φικρέτ Βελί Κορελί, Τ/κ από την Πάφο.

2. Πολάτ Φικρέτ Κορελί (υιός του πρώτου).

3. Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν «Γκρίζος Λύκος».

4. Χασίμ Γιλμάζ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ.

5. Νεϊφέλ Μουσταφά Εργκούν, «αστυνομικός» του κατοχικού καθεστώτος.

ΑΠΑΝΤΕΣ επί 13 χρόνια ατιμώρητοι!

Ο Υ Τ Ε  μισή φορά οι αφιονισμένοι με την «επαναπροσέγγιση», είτε στο Λήδρα Πάλας κομματάρχες ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ κ.λπ, είτε στα ιδιαίτερα γεύματα, παλαιότερα Κληρίδη – Ντενκτάς, πρόσφατα Αναστασιάδη και Χριστόφια με τον Ταλάτ και τον Σογιέρ, έθεσαν ποτέ ζήτημα τιμωρίας των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. Ποτέ!

Στο κείμενου του Λ. Μαύρου, ο Δ. Αλευρομάγειρος σχολιάζει…

Διερωτώμαι τί ειναι πιό επικίνδυνο, η βλακεία ή η "ιδεολόγική" παράκρουση;; Το ΑΚΕΛ στήριξε κατ επανάληψη πολλούς προέδρους [του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου συμπεριλαμβανομένου] Ηρθε τώρα η ώρα να κυβερνήσει. Τόσες μαζεμένες ανοησίες- οι οποίες ομως αγγίζουν την αυτοκαταστροφή του Ελληνισμού της Κύπρου- δεν ειχαν συμβεί ποτέ. Γι αυτό αναφέρομαι σε παράκρουση. Όμως ήδη πάιζει με τη φωτιά, Και βέβαια αν η ηγεσία του  ΑΚΕΛ έπαθε παράκρουση , ο Κυπριακός Ελληνισμός – συμπεριλαμβανομένων και των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ-και γενικα ο Ελληνικός Λαός δεν εχει τάσεις αυτοκαταστροφής. Κυριοι αποτύχατε ήδη . Ή συνελθετε ή αδιάστε μας τη γωνία, πριν είναι ήδη πολύ αργά για την Πατρίδα μας.