Κυκλοφόρησε το τεύχος Φεβρουαρίου του μηνιαίου πολιτικού περιοδικού Monthly Review που είναι αφιερωμένο στην ελληνικότητα. Πολιτικοί, διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, γράφουν και δίνουν τη δική τους εκτίμηση σχετικά με το πώς ανιχνεύεται η ελληνικότητα στην πολιτική στρατηγική των κομμάτων. Το ερώτημα το οποίο έθεσαν οι εκδότες και η συντακτική ομάδα του περιοδικού είναι το εξής: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από την έννοια της ελληνικότητας στο χώρο της ιστορίας, της τέχνης, της λογοτεχνίας κ.τ.λ. Πώς πιστεύετε ότι η ελληνικότητα εμπεριέχεται σήμερα στην πολιτική στρατηγική των ελληνικών κομμάτων;

Το Monthly Review θεωρείται θεσμός της παγκόσμιας Αριστεράς. Είναι το μοναδικό αριστερό περιοδικό που κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση για 59 χρόνια. Σήμερα κυκλοφορεί στα αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, τουρκικά, ινδικά, ενώ σύντομα αναμένεται και η έκδοσή του στα κινεζικά.

Από τους σύγχρονους συνεργάτες του περιοδικού ξεχωρίζουν οι: Νόαμ Τσόμσκυ, Φιντέλ Κάστρο, κομαντάντε Μάρκος, Ούγκο Τσάβες, Ντανιέλ Ορτέγκα, Έβο Μοράλες κ. ά.

Επίσης, υπάρχουν τρεις ιδιαίτερες ηλεκτρονικές εκδόσεις: η αμερικανική, η ελληνική και η ινδική.

Η ελληνική ηλεκτρονική έκδοση του Monthly Review ενημερώνεται καθημερινά και με ύλη διαφορετική από αυτή του έντυπου περιοδικού. Στόχος της είναι εναλλακτική ενημέρωση και ο σχολιασμός της επικαιρότητας.

Τόσο η έντυπη όσο και ηλεκτρονική έκδοση φιλοδοξούν να συμβάλουν θετικά στην ανάλυση των τάσεων του παγκόσμιου συστήματος, στον απολογισμό της πείρας από το κλείσιμο ενός πρώτου μεγάλου κύκλου για το σοσιαλισμό -που ξεκινά το 1870 και τελειώνει το 1989-, καθώς και στη μελέτη του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού, των εθνικών προβλημάτων και της ανασυγκρότησης της ελληνικής Αριστεράς.

Το περιοδικό διανέμεται συνδρομητικά, ενώ μπορεί κανείς να το προμηθευτεί από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της περιφέρειας.

 

Για το περιοδικό μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στις εκδόσεις Antilogos.

Δ Πραξιτέλους 29, 10560, Αθήνα

Τ 210 3214488

Φ 210 3213578

Ε Info@monthlyreview.gr