Ανακοινώθηκε πως έχει αυξηθεί η διαμάχη ηγεσίας και οι εσωτερικές συγκρούσεις στην Κουρδική οργάνωση PKK, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση λόγω των διασυνοριακών επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και λόγω της στάσης που κρατεί το τελευταίο διάστημα, η τοπική διοίκηση στα βόρεια του Ιράκ. Ο Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνίας του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Μετίν Γκιουράκ στην εβδομαδιαία σύσκεψη τύπου είπε πως, από πληροφορίες που έχουν συλλέξει από διάφορες πηγές, στις 13 Φεβρουαρίου 20 «τρομοκράτες» έχουν σκοτωθεί σε εσωτερικές συγκρούσεις της «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο ταξίαρχος σε συγκρούσεις που έλαβαν μέρος στην περιοχή Σινάτ-Χαφτάνιν μεταξύ δύο ομάδων τρομοκρατών 20 με 25 ατόμων, 3 άτομα που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην άλλη ομάδα σκοτώθηκαν από τα πυρά της άλλης.

Μετά από αυτό ξέσπασαν νέες συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άτομα και να τραυματιστούν 20.

Ο ταξίαρχος Γκιουράκ ακόμα σημείωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν πάρει μετά το συμβάν, μερικοί «τρομοκράτες» προσέφυγαν στις τοπικές αρχές αλλά επεσήμανε πως συνεχίζονται οι εργασίες για την επιβεβαίωση αυτών.

Ένα παρόμοιο συμβάν έλαβε μέρος αυτή την εβδομάδα στο καταυλισμό Μαχμούρ μεταξύ ομάδας τρομοκρατών που προσπαθούσαν να παραδοθούν και μιας άλλης που ήθελε να τους εμποδίσει, ο Γκιουράκ ενημέρωσε πως υπάρχουν πληροφορίες νεκρών στις συγκρούσεις.

Όταν δημοσιογράφος υπενθύμισε ειδήσεις για μεταφορά στρατιωτών το τελευταίο διάστημα σε περιοχές κοντά στην Ιρακινή μεθόριο, ο διευθυντής του τμήματος επικοινωνίας του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ επεσήμανε πως συνεχίζεται με αποφασιστικότητα ο αγώνας με την «διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση» για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια ζωής και περιουσιών των πολιτών και ακριβώς για το λόγο αυτό κάποιες μονάδες μετακινούνται στις θέσεις που πρέπει να λάβουν την άνοιξη.

Για να διαβάστε το υπόλοιπο του κειμένου του Όμηρου Φωτιάδη, πατήστε ΕΔΩ