Με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού  σε όλο τον κόσμο, το  "Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη" ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι, περιοδεύοντας τις "ΒΑΚΧΕΣ" του Ευριπίδη. Η απόδοση ανήκει στην κοσμήτορα και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίκα Θωμαδάκη και η σκηνοθεσία του πρωτοποριακού και καινοτόμου σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη με 20ετή ενεργή πορεία στο θεατρικό στερέωμα, υπηρετώντας πάντα το ποιοτικό θέατρο, και με καλλιτεχνικές επιτυχίες που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν, όπως φιλοδοξεί και αυτή η  παραγωγή, στο εξωτερικό και να περιοδεύσουν σε Ευρώπη και Αμερική. Η περιοδεία στην Αμερική έτυχε θερμότατης υποδοχής από κοινό και τύπο αποσπώντας πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις από τοπικούς φορείς με αποκορύφωμα τις βραβεύσεις του  από τον Δήμο της Νέας Υόρκης και το Αμερικανικό Κονγκρέσο.

Μετά την πετυχεμένη 40ήμερη περιοδεία της παράστασης σε 17 πολιτείες της Αμερικής  "OI ΒΑΚΧΕΣ" ταξίδεψαν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας καθώς και την Κύπρο, όπου σημείωσαν επίσης εξαιρετική επιτυχία. Σειρά τώρα πήρε και η Βρετανία όπου τον Μάρτιο το Θεατρικό Σχήμα του Λεωνίδα Λοϊζίδη έρχεται να δώσει την ευκαιρία στο αγγλικό κοινό αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό να απολάυσει την εξαίρετη αυτή τραγωδία, ενός εκ των καλυτέρων αρχαίων συγγραφέων μας, σε μοντέρνα διασκευή.
Συγκεκριμένα «OI ΒΑΚΧΕΣ" θα παρουσιαστούν στο ADC Theatre του Κέϊμπριτζ την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στις 20 και 21 Μαρτίου και στο Μπέρμιγχαμ την  Κυριακή 22 Μαρτίου 2009.
Επισημαίνεται πως η προσπάθειά αυτή έχει την στήριξη της  Κυπριακής πολιτείας και προσωπικά του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας.

Χορηγοί Επικοινωνίας της παράστασης είναι οι: ERT WORLD,  LGR, και "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Λονδίνου. Χορηγός αερομεταφορών η "AEGEAN".

Την περιοδεία της Βρετανίας οργανώνει ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λονδίνου και εκτελεί το "Capital Promotions" με 30 ετή πείρα στη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βρετανία.
Για τις παραστάσεις στην Αγγλία έχουν επιδείξει ήδη ενδιαφέρον πανεπιστήμια, ακαδημαϊκοί και φοιτητές καθώς και τα παροικιακά μας σχολεία για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων