Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων(IFJ) ενημέρωσε τα 600.000 και πλέον μέλη της που εργάζονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης 123ων κρατών ότι ζήτησε από τις αρχές της Ελλάδας να λάβουν έκτακτα μέτρα για την προστασία δημοσιογραφικών εγκαταστάσεων στην χώρα, μετά την πρόσφατη βίαια επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας Απογευματινή στην Αθήνα, από ομάδα κουκουλοφόρων.  Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών ήδη καταδίκασε την επίθεση η οποία, όπως είπε, στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Αϊντάν Χουάϊτ, δήλωσε ότι δημοσιογράφοι γίνονται στόχοι συστηματικών και βίαιων επιθέσεων και πως είναι καιρός οι αρχές να ενεργήσουν για την προστασία των μίντια και των όσων εργάζονται σε αυτά, αναλαμβάνοντας εκστρατεία εξάρθρωσης των όσων επιχειρούν να εκφοβίσουν με την χρήση βίας.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι μία εβδομάδα νωρίτερα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μαζί με την υπαγόμενη σε αυτήν Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων είχαν καταδικάσει παρόμοια επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ στην οποία πήραν μέρος ένοπλοι που επιχείρησαν δια της βίας να μπούνε στον σταθμό.Στην περίπτωση εκείνη οι δράστες, που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών", προέβησαν σε πυροβολισμούς και σε πυροδοτήσεις εκρηκτικών μηχανισμών,  λίγο πριν την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Κατά τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων «εάν δεν ληφθούν αποφασιστικά μέτρα τέτοιες ενέργειες εκφοβισμού θα βρούνε και άλλους μιμητές». Ο Αϊνταν Χουάϊτ τόνισε τέλος ότι «οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα να απαιτούν από τις αρχές να σπεύσουν προς βοήθειά τους και ότι η Διεθνής Ομοσπονδία τους υποστηρίζει στο θέμα αυτό».