Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται από τα διεθνή ΜΜΕ όπου ανακοινώθηκε προ ημερών ότι ο έγκλειστος στις Γαλλικές φυλακές  τρομοκράτης Κάρλος, γνωστός και ως το "Τσακάλι", έστειλε επιστολή στον Ομπάμα όπου ζητά να μάθει τι έγινε ο σύντροφος του Bruno Breguet που μυστηριωδώς εξαφανίστηκε το 1995 κάπου στη Δυτική Ελλάδα!
 

Συγκεκριμένα το "Τσακάλι" αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ,  "Κύριε Πρόεδρε, έχετε τα συγχαρητήρια μου για την απόφαση σας να κλείσετε τις φυλακές της CIA. Ο σύντροφος μου  Bruno Breguet, Ελβετός υπήκοος, απήχθη από ένα φέρρυ μπόουτ ερχόμενο από την Ιταλία προς Ελλάδα σε μια ειδική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στις 11 Νοεμβρίου του 1995 και έκτοτε εξαφανίστηκε δίχως ίχνη".

Στην επιστολή συνεχίζει δίνοντας λεπτομέρειες ότι ο Breguet έφυγε καταρχάς από την Ελλάδα προς την Ιταλία με το πλοίο αλλά οι εκεί αρχές του απαγόρεψαν την είσοδο και εξαναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα χωρίς όμως ποτέ να φτάσει στον προορισμό του.

Ο Κάρλος υποστηρίζει ότι οι Νατοϊκές ναυτικές δυνάμεις και πράκτορες της CIA τον απήγαγαν, αφήνοντας να εννοηθεί σε Ελληνικά ύδατα κατά τον κατάπλου.
 
Εκλιπαρεί για τη μεσολάβηση του Ομπάμα και τελειώνει την επιστολή  με τη φράση " Όπως θα έλεγε και ο  Παππούς σας "Allahu akhbar" ο Θεός είναι μεγάλος!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 1996 το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας τάξης σύμφωνα με την έγκριτη Ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung, δήλωσε ότι ο τότε Υπουργός σε συνάντηση με τον Ελβετό Πρέσβη στην Αθήνα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για τη τύχη του Breguet και ότι δεν έχει υπάρξει καμία εμπλοκή των Ελληνικών αρχών με το θέμα.
 
Έκτοτε πληροφορίες που έχουν δει το φως του Τύπου κάνουν λόγο για σύνδεση του Breguet με τον ΕΛ.Α. και ότι ο ίδιος διέμενε επί μακρόν στην Ελλάδα έχοντας αναπτύξει σχέσεις με άτομα που διαπλέκονται με εξτρεμιστικές πράξεις και οργανώσεις. 
 
Προκαλεί πάντως μεγάλη εντύπωση η επιστολή αυτή του Κάρλος προς τον Ομπάμα  που εμπλέκει ευθέως την Ελλάδα για μια «ξεχασμένη» υπόθεση, την ίδια ακριβώς περίοδο που αναζωπυρώνεται περιέργως η τρομοκρατία στη χώρα.

Ουσιαστικά πρόκειται για στοχοποίηση εκτός και εάν είναι μια ακόμη "διαβολική σύμπτωση" που αφορά όλως τυχαίως την Ελλάδα.
 
Το "Τσακάλι" εξακολουθεί να διατηρεί τη δημοφιλία του στις τάξεις των εξτρεμιστικών πολιτικών κινημάτων ανά το κόσμο και ίσως αυτή η περίεργη παρέμβαση του να μην είναι διόλου τυχαία και να συνδέεται με το όλο σκηνικό που αναπτύσσεται σε θέματα ασφάλειας το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα.
 
Αποτελεί εν τέλει μια είδηση που αξίζει να προσεχθεί από πολλούς και κυρίως από τους αρμόδιους.