Άλλη μια  επώνυμη και ενυπόγραφη καταγγελία κόλαφος εναντίον του "συντονιστή" του ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου προς τον παγκόσμιο πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη αλλά και προς τον αρμόδιο υφυπουργό Θ. Κασσίμη  έφτασε σήμερα στην Αλεξάνδρεια εν όψη των εργασιών της άτυπης συνεδριάσης του Δ.Σ. του Παγκόσμιου ΣΑΕ που έχει συγκληθεί από σήμερα(06.03.09) μέχρι και τις 9 Μαρτίου 09. Η καταγγελία επιβεβαιώνει όσα μόνον το Greek American News Agency -όταν άλλα τοπικά  ΜΜΕ έστω και  μειωένης  εμβέλειας η επιρροής νομιμοποιούσαν τις κατ  επάγγελμα, σύστημα και κατά συρροήν παρανομίες και εκτροπές από τον νόμο τον κ. Θ. Σπυρόπουλο-   έχει καταγγγείλει με δεκάδες άρθρα και  αποκαλυπτικές έρευνες(που περιέχουν στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα) ήδη από το 2007. 

Στο κείμενο που υπογράφουν τα επτά από τα δέκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Αμερικής αποκαλύπτονται  και καταγγέλωνται όλες οι παράνομες και έκνομες πράξεις του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου.Το ΣΑΕ Αμερικής συνεχίζει να είναι καζάνι που βράζει αφού ο κ. Σπυρόπουλος και η ομάδα-διευθυντήριο που τον κατευθύνει τυφλά, τον παραπληροφορεί ενώ παρά την δημόσια δεύσμευση του ενώπιον των βουλευτών αντιπροσώπων της ελληνικής Βουλής τον περασμένο Νοέμβριο(08) μετά τα επεισόδια ότι θα σέβεται το συμβουλιο του και θα λειτουργεί σύνομα με βάση τον σχετικό νόνο εν τούτοις εξακολουθεί να ψεύδεται διαρκώς σε κείμενα, εκθέσεις και δημόσιες δηλώσεις του σε ότι αφορά την δράση του ΣΑΕ Αμερικής το οποίο θεσμικά όπως καταγγέλεται δεν λειτουργεί όχι απλά δεν λειτουργεί αλλά παραβιάζει συστηματικά και τον νόμο της ελληνικής Βουλής περί  λειτουργίας του ΣΑΕ. Την μεγάλη ευθύνη όμως για την εκτροπή του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου έχει ο ίδιος ο υπουργός Θ. Κασσίμης ο οποίος αν και έχει ενημερωθεί με επίσημες επιστολές καταγγελίες για τις παράτυπες πράξεις του Θ. Σπυρόπουλου ήδη από το 2007 εν τούτοις όχι απλά κωφεύει αλλά εμέσως πλην σαφώς αφού δια του διευθυντού της Γ.Γ. αποδήμου Ελληνισμού  κ. Κυπαρισσίδη τον περασμένο Νοέμβριο(08) αλλά και κατά το παρελθόν νομιμοποιεί πλήρως τις παράνομες και έκνομες πράξεις του! Πράξεις που δίχασαν κατά το παρελθόν την ομογένεια. Ακεραία την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στο εσωτερικό του ΣΑΕ Αμερικής αλλά συνολικά στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα! Τώρα όμως στην παρούσα φάση και μετά τα όσα είδε και διαπίστωσε ιδιοίς όμασοι  τον περασμένο Νοέμβριο στο Σικάγο και ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης οφείλει όχι απλά να πάρει θέση αλλά ως μόνος αρμόδιος με το Συμβούλιο του να διερευνήσει σε βάθος τις βαρίες καταγγελίες εναντίον του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου και με δημόσια ανακοινώση του να πάρει αποστάσεις από τις συνεχείς παρανομίες του ανθρώπου που δίχασε τον Ελληνισμό της Αμερικής όσο κανείς άλλος ποτέ στην  200ετη ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ.    

Πρός:

 

Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

κ. Στέφανο Ταμβάκη, Πρόεδρο

Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

 

Με την ευκαιρία της επικείμενης «άτυπης» Συνεδρίασης του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου 6-9 Μαρτίου, και προς ενημέρωσή Σας και των Μελών Συντονιστών του Προεδρείου, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τα ακόλουθα:

 

Το Συντονιστικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αμερικής δεν έχει συνεδριάσει απο τον Απρίλιο του 2008.

Ο κ. Συντονιστής κάλεσε σε συνεδρίαση το Σ.Σ. με μοναδική ημερομηνία 27-28 Φεβρουαρίου και ενώ εμπρόθεσμα γνώριζε οτι η πλειοψηφία των μελών αδυνατούσε να παραβρεθεί, προχώρησε σε συνεδρίαση στην οποία παρέστησαν μόνο 2 μέλη.  

Κατά την διάρκεια του έτους 2008 το Συντονιστικό Συμβούλιο δεν πήρε ουδεμία απόφαση για οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ομογένεια.

Κατά τη διάρκεια του έτους 2008 δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίστηκαν να προταθούν σαν «τεκμηριωμένα αιτήματα» της βάσης, προβλήματα που απασχολούν την Ομογένεια της Αμερικής, προς το Προεδρείο και σε συνέχεια στη Βουλή των Ελλήνων για την προώθηση λύσεων.

Για ενημέρωσή Σας και η αναφορά του 2007 της Περιφέρειας ΣΑΕ Η.Π.Α στο Παγκόσμιο ΣΑΕ, ουδέποτε ήρθε προς συζήτηση στο Συντονιστικό Συμβούλιο και ουδέποτε είχε την έγκρισή του.

 

Σας εφιστούμε την προσοχή οτι οποιαδήποτε «αναφορά» για το ΣΑΕ Αμερικής από τον Συντονιστή για θέματα Ομογένειας, είναι προσωπική του τοποθέτηση και ουδεμία σχέση έχουν με την Ομογένεια και με αποφάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου.

¨Εχοντες συμμετάσχει με την παρουσία Σας στην «Συνέλευση» του Νοεμβρίου 2008 πιστεύουμε οτι γνωρίζετε περισσότερα για τα τεκταινόμενα η μη στο ΣΑΕ Αμερικής.

Το μόνο που έχουμε να σας γνωστοποιήσουμε είναι οτι το Συντονιστικό

ΣΑΕ Αμερικής δεν δυσλειτουργεί, απλά δεν λειτουργεί, αφού ο κύριος Συντονιστής αποφασίζει και πράττει κατά το δοκούν, χωρίς αποφάσεις τού εκλεγμένου  Συντονιστικού Συμβουλίου, αντίθετα με την Ελληνική Νομοθεσία (Νόμος 3480) και κάθε δεοντολογία λειτουργίας οργανισμών παρόμοιας εμβέλειας.

 

Σας χαιρετούμε από την Αμερική, ευχόμενοι καλή επιτυχία στη συνεδρίαση,

με Υγεία και προκοπή για το καλό του απανταχού Ελληνισμού.

 

Τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου

ΣΑΕ Περιφέρειας Αμερικής

 

Aliki Andrews

Constantine Economides

Michael Galanakis

Spyridon Garyfallis

Gus Karalekas

Efthalia Katos

Rev. Fr. Nikolaos Kyritses

 

Κοινοποίηση:

κ. Θεόδωρο Κασσίμη, Υφυπουργός Εξωτερικών

Μέλη Προεδρίου Διακομματικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

ΔΙΧΑZEI ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΘEOΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 

ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ! 

GREEK NEWS: ΟΚΤΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ (ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ & ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ: ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ TO "CLUB" ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ!

ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ! 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΕΡΟΣ Γ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ Κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S O S – Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΣΑΕ : ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ Θ. ΣΠΥΡOΠΟΥΛΟΥ 

ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΡΒΟΣ ΚΑΙ PHILLIP CHRISTOPHER ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ