Από τις 14 Δεκεμβρίου 2008 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο συνέντευξη του απροκάλυπτα  φιλοσκοπιανού καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Chicago Victor Friedman. Η συνέντευξη με τους βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των αρχαίων Ελλήνων και του Ελληνισμού δημοσιεύθηκε στο έγκυρο Balcanalysis.  Στις 12 Μαρτίου 2009 μετά από  σχετική κινητοποίηση γνωστών Ελληνοαμερικανών και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Νικόλαος Μάρτης,  μια μεγάλη ομάδα πανεπιστημιακών ανέλαβε να απαντήσει με επιστημονικά επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς. Οι πανεπιστημιακοί που δραστηριοποιούνται για τα θέματα κοινής συναντίληψης ιδεών και οραμάτων που ενώνουν τον απανταχού Ελληνισμό μέσω του Hellenic Electronic Center *   συνέταξαν μια επιστολή την οποία και υπογράφουν. Επιστολή απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Friedman η οποία ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο  στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Όλα αυτά λίγο πολύ γνωστά
 
Αυτό που όμως δεν είναι γνωστό είναι ότι το θέμα στα μεν Ελληνικά ΜΜΕ αποσιωπήθηκε πλήρως, ούτε στα ψηλά των έντυπων ή ηλεκτρονικών,  δεν πέρασε  ενώ αντιθέτως στα Σκοπιανά ΜΜΕ  αναπαράχθηκε με μεγάλη ταχύτητα η συνέντευξη του κ. Friedman.  Η μοναδική εξαίρεση  προσπάθειες όπως το ΑΝΤΙΒΑΡΟ και κάποια BLOG που αναπαρήγαναν  το θέμα. Παρόμοια σιγήν ιχθύος συνέχισε όπως και στα άλλα μείζονα εθνικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής επεδειξε και το αρμόδιο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αντί να προβάλλει την απάντηση των Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών πανεπιστημιακών προτίμησε την απόλυτη απραξία και σιωπή… Δείτε λοιπόν πως προέβαλαν τα Σκοπιανά (κυβερνητικά και Μη)  ΜΜΕ την συνέντευξη με τους ανθελληνικούς χαρακτηρισμούς. Και πρώτα από όλους η γνωστή σκληροπυρηνική Αμερικανοσκοπιανή οργάνωση UNITED MACEDONIA DIASPORA.  Την οργάνωση για την οποία ΜΟΝΟ  το Greek American News Agency έχει αποκαλύψει από τις 23 12 2008  μια σειρά συγκλονιστικών στοιχείων και ντοκουμέντων για την παράνομη  δράση της στις ΗΠΑ και τις συνεχείς παραβιάσεις της Αμερικανικής νομοθεσίας περί Nonprofit.  
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ…
Και σε αυτό το σημείο αφομής δοθείσης, θα τονίσουμε για ακόμα μια φορά στο ζήτημα αυτό την ύποπτη  απραξία της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής  και των άλλων υποτιθέμενων Ελληνοαμερικάνικων οργανισμών της "οργανωμένης ομογένειας" όπου για 80 ημέρες(από τις 23 12 08) μετά την αποκάλυψη μιας υπόθεσης που τους δόθηκαν έτοιμα όλα τα στοιχεία συνεχίζουν να κωφεύουν! Συνεχίζουν να σιωπούν χωρίς την παραμικρή αντίδραση στις αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις που βοηθούν την ενθική προσπάθεια ενάντια σε ένα πολύ καλά οργανωμένο με Σκοπιανά και Αμερικάνικα κεφάλαια ΑμερικανοΣκοπιανό οργανισμό  που πολεμά  την χώρα μας με συνεχή διαβολή και διαστροφή της ιστορικής αλήθειας. Ένα οργανισμό  με ιστορία μιας μόνο 10ετιας όταν  η γνωστή Παμμακεδονική με ιστορία σχεδόν 50αετιας δεν έχει καταφέρει να πείσει για τα επιχείρηματα της,  ακόμα και όταν η Αμερικανική πολιτική ήταν σαφώς υπέρ της Ελλάδος στο ζήτημα  την περίοδο που τα Σκόπια ήταν ακόμα υπό το καθεστώς Τίτο..   Άφήνουν το ζήτημα  των αποκαλύψεων αυτών, ανεκμετάλλευτο πολιτικά   όταν την ίδια στιγμή το  "Ελληνοαμερικανικό Lobby" απαρτίζουν  μόνον 3-4 προσωπικότητες (και αυτοί Κύπριοι) και μια εταιρία αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας…  Το μόνο βέβαιο είναι ότι  οι κύριοι αυτοί θα εκλπαγούν από την εξέλιξη  αυτής της υπόθεσης και τότε θα τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα…  Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα με την περιβότητη συνέντευξη του κ. Friedman. 
Η συνέντευξη προβλήθηκε αρκετά και σήμερα 3 μήνες μετά εξακολουθεί να αποτελεί θέμα στα Σκοπιανά ΜΜΕ.  Μια έρευνα στο διαδίκτυο (για να μη σας γεμίζουμε με παραπομπές και Link )θα σας δείξει την ταχύτητα με την οποία κινούνται  πάντα οι Σκοπιανοί. Από την δική μας την πλευρά(των Ελλήνων) οι μόνοι που αντέδρασαν σωστά οργανωμένα και με νηφαλιότητα είναι οι επιστήμονες του  Hellenic Helctronic Center   που  είναι φανερά αποστασιοποιημένοι από την λεγόμενη "οργανωμένη ομογένεια" και ξέρουν πολύ καλά το γιατί …Από την  άλλη, εμείς  αναπαράγουμε  και προβάλλουμε το θέμα  αυτό  σε όλες του τις εκτάσεις και εκφάνσεις-τονίζοντας τα καλά αλλά τα αρνητικά μας-  ευελπιστώντας και προσβλέποντας  στην ευαισθητοποίηση των υπευθύνων που χαράσουν(;) την ελληνική εξωτερική πολιτική  στην Αθήνα στο Εληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε πει και στο παρελθόν με επίσημη δημόσια πρόταση ότι υπάρχει αναγκαιότητα για την σύσταση μια "ομάδας δράσης  ειδικών" που με την χρήση των ηλεκτρονικών  πολυμέσων θα απαντούν σε κάθε προπαγάνδα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αφενός, και αφετέρου θα προβάλλουν και θα συντονίζουν\(όσοι θέλουν και αντιλαμβάνονται χωρίς πρωτοκαθεδρίες προεδριλίκια και προεδροπαράγοντες)  με άμεση επικοινωνία την ασυντόνιστη και ανεύθυνη "οργανωμένη ομογένεια"! Το πρόβλημα μας, εδώ στην  "οργανωμένη ομογένεια" είναι η "πολυεπίπεδη πολυποίκιλη πολυφωνία"  όπου ο κάθε ένας σηκώνει ένα μπαϊράκι αυτοανακηρύσσεται "αρχηγός", "προέδρος" και  "ηγέτης" και ακολουθεί την δική του τακτική στα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας! Εκθέτοντας πολλές φορές την χώρα διεθνώς ή ακόμα χειρότερα θέτοντας σε κίνδυνο την επίσημη εξωτερική πολιτική αφού άλλα λέει επίσημα και δημόσια η Ελληνική κυβέρνηση π.χ. στο θέμα των Σκοπίων και άλλα η Παμμακεδονική και άλλοι "ανεύθυνο-υπεύθυνοι" πατριδοκάπηλοι, ηγέτες και ηγετίσκοι που άγονται και φέρονται ανάλογα με το που θα στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας και τους φακούς τους οι φωτορεπότερ για να ποζάρουν με σκέρτσο και νάζι… Αυτή δυστυχώς είναι η μεγάλη αλήθεια η οποία πρέπει να μας κάνει να σοβαρευτούμε επιτέλους! Όσο για την μεγαλύτερη εκτός Ελλάδας Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που διεκδικεί για τον εαυτό της πρωτεία επειδή οργανώνει(καλύτερα συντονίζουν οι Κύπριοι Πανίκος Παπανικολάου και Φίλιππος Κρίστοφερ) την παρέλαση στην 5η λεωφόρο ούτε που πήραν χαμπάρι όχι αυτό το ζήτημα για να πραξουν κάτι άλλα μια σειρά άλλα ζητήματα που τρέχουν και στα οποία θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν ελείψη και άλλων τριοβάθμιων φορέων όπως το ΣΑΕ Αμερικής(του κ. Σπυρόπουλου και της ομάδας του) και το περιβόητο Ελληνοαμερικάνικο ΕΘνικό Συμβούλιου των κ.κ. Σπυρόπουλου και Βεληβασάκη και της ολιγομελούς  ομάδας τους που έχουν κατορθώσει μέσα από παρανομίες να καταδυναστεύουν τον Ελληνισμό των ΗΠΑ προαβάλλοντας εαυτούς στον Εθνικό Κήρυκα που χρυσοπληρώνουν και οι δυο! Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια όσο και αν πικραίνει.
Όσο για τα ομογενειακά ΜΜΕ; ας κλείσουμε καλύτερα εδώ αυτό το ζήτημα  γιατί αυτή η υπόθεση είναι μια ακόμα μεγαλύτερη χαίνουσα πληγή… Πληγή που αιμορραγεί  μια δεκατία τώρα με "αποστήματα" που συντηρούνται με απάτες εκβιασμούς και με ένα πάνελ πρωταγωνιστούν που  μεταξύ τους διαγκωνίζονται πρώην  κατάδικοι με 30 χρόνια πείρας στα ΟΜΜΕ που καβάλησαν το  ΚΑΛΑΜΙ,  καταδότες, απελαθέντες, μπογιατζήδες εμπαθείς και εμπερίστατα ανεπάγκελτα κουτσαβάκια  που μπέρδεψαν την πένα με την μπατανόβουρτσα… και μέσα σε όλο αυτό το συνοθύλευμα ξεπηδούν και οι αυτονακηρυχθέντες οπλαρχηγοί που οργανώνουν συλλαλητήρια(που μετά βαπτίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των 120 ατόμων έχξω από τον ΟΗΕ) εξαπατώντας επίσημους φορείς με τις ανευθυνότητες τους εκθέτοντας την Ελλάδα. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αυτή είναι η αλήθεια και αν δεν το καταλάβουν εκεί στην Αθήνα στο Μητροπολιτικό κέντρο κάποια στιγμή θα είναι πολύ αργά… πάρα πολύ αργά γιατί αυτή η ανεκμετάλλευτη δύναμη που ονομάζεται Ελληνισμός της Αμερικής τώρα απλά κοιμάται και περιμένει την σπίθα που θα τον κινητοποιήσει και θα τον επαναφέρει στην δράση και τον αγώνα επιβίωσης του Ελληνισμού στα πέρατα της οικουμένης. Μακάρι κάποτε να υπάρξει αυτή η σπίθα… Μακάρι.