Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο,με έδρα την Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας, κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς. Στο επίσημο δείπνο, παρουσία των πρέσβεων Ελλάδας και Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλέξανδρος Μαλλιάς και Ανδρέας Κακουρής, συμμετείχαν οι επικεφαλής όλων των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων και πολλές προσωπικότητες του πολιτικού, οικονομικού και επιστημονικού κόσμου της Αμερικανικής πρωτεύουσας, περιλαμβανομένων και μελών του Κογκρέσου.

Μεγάλη αναφορά έγινε στον ιδρυτή του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Gene Rossides, ο οποίος εργάστηκε για το όραμα του, προκειμένου να εδραιωθεί το ίδρυμα, να αποκτήσει δική του στέγη και να αρχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα για την προώθηση στόχων όπως η διασφάλιση μιας δίκαιης λύσης για το Κυπριακό και η κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ανάλογη αναφορά έγινε και για τον Διευθυντή του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Nick Larigakis, που βρίσκεται δίπλα στον Gene Rossides και εργάζεται για τους ίδιους σκοπούς, ενώ θερμό καλωσόρισμα έγινε στον νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Aleco Haralambides, που αναλαμβάνει την ευθύνη του Ινστιτούτου. 

Το πρόγραμμα της απονομής των βραβείων Ελληνικής Κληρονομιάς του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον παρουσίασε ο George Stephanopoulos.  

Ο διακεκριμένος Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος είναι επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του τηλεοπτικού δικτύου ABC στην Ουάσιγκτον, επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή This Week with George Stephanopoulos. Ο G. Stephanopoulos έχει επιτελική θέση στο αμερικανικό δίκτυο, ως επικεφαλής της κάλυψης όλων των εξελίξεων στην εκτελεστική και την νομοθετική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, των πολιτικών εκπομπών μεγάλης τηλεθέασης, και πολιτικό κομμάτι του δικτύου στο ιντερνετ.

ο G. Stephanopoulos ήταν σύμβουλος του Προέδρου Bill Clinton στον Λευκό Οίκο για θέματα πολιτικής και στρατηγικής. Έχει γράψει το βιβλίο AllTooHuman, που για πολύ καιρό ήταν στην κορυφή του καταλόγου bestseller βιβλίων της εφημερίδας NewYorkTimes που πραγματεύεται την πρώτη θητεία του Προέδρου Clinton και τις προεκλογικές εκστρατείες του 1992 και του 1996.