Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στην νεότερη Ιστορία του Ελληνισμού, από την οποία αντλούμε πολίτιμα διδάγματα προσλαμβάνοντας το λυτρωτικό της μήνυμα. Τις μέρες αυτές ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές των αγωνιστών που με την ψυχή και το αίμα τους, πάλαιψαν και έδωσαν στον ελληνικό λαό το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Πέρα όμως από την ανανέωση της ιστορικής μνήμης, είναι βαθιά η ανάγκη να διακηρύξουμε ακόμα μια φορά την προσήλωση μασ στις αξίες και τα ιδιανικά, στις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη μας. Την ουσία του πολιτισμού μας. Ώστε να μετουσιώνουμε και σήμερα την κληρονομιά αυτή σε νοοτροπίες και πρακτικές, που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον. Ιδιαίτερα σήμερα που η φετινή επέτειος εορτάζεται σε περιβάλλον διεθνούς ρευστότητες και βεβαιότητας, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Μέσα λοιπόν στο ευμετάβλητο και επικίνδυνο αυτό διεθνές περιβάλλον, όλοι οι Έλληνες, τόσο της μητροπολιτικής Ελλάδας, όσο και του Εξωτερικού καλούμαστε να αντιτάξουμε την αφορίωσή μας στη Δημοκρατία, την πίστη μας στο μέλλον του Ελληνισμού, στο όραμα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης για μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Η 25η Μαρτίου ενώνει τους Έλληνες απανταχού της Γης. Οι σκέψεις μου και οι ευχές μου απευθύνονται σε σας και τις οικογένειές σας που μακριά από την Ελλάδα κρατάμε ψηλά την σημαία του Ελληνισμού.