Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια μακρά και δύσκολη προσπάθεια για τη σωτηρία της Ολυμπιακής και για το πέρασμά της σε μια καινούρια εποχή. Η νέα Ολυμπιακή συνεχίζει τη λειτουργία της, κρατώντας το ίδιο όνομα και το ίδιο σήμα. Η Πατρίδα μας περνά σε μια νέα φάση στις αερομεταφορές: με υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών, με επιλογές για τους καταναλωτές και με διασφαλισμένη την αεροπορική εξυπηρέτηση όλων των άγονων γραμμών.

Η περίοδος παρακμής της Ολυμπιακής, η οποία ταυτίστηκε με δυσβάσταχτα βάρη για τους Έλληνες φορολογούμενους και με σοβαρά νομικά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κλείνει οριστικά. Οι Έλληνες πολίτες θα σταματήσουν να πληρώνουν ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, για τη συντήρηση μια υπερχρεωμένης εταιρείας που δεν μπορούσε να ορθοποδήσει με διαχειριστή το Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι η νέα εταιρεία θα συνεισφέρει κάθε χρόνο, στα δημόσια ταμεία εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Για να βρεθεί η λύση, που οριστικοποιείται σήμερα, η Κυβέρνηση δούλεψε συστηματικά και οργανωμένα, για ένα πρόβλημα που ταλανίζει, εδώ και δύο δεκαετίες, τον Τόπο. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, για να εξασφαλίσουμε την αναγκαία σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απαλλάσσει τις νέες εταιρείες από τα χρέη της παλιάς Ολυμπιακής. Διασφαλίσαμε πλήρως τους εργαζόμενους της εταιρείας. Ακολουθήσαμε στην όλη διαδικασία το δρόμο της διαφάνειας και της νομιμότητας. Και έτσι πετύχαμε το στόχο μας.

Η εξέλιξη αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία.

Αντιμετωπίσαμε και την υπόθεση της Ολυμπιακής με αίσθημα ευθύνης».