Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Κασσίμη στο Λονδίνο. Ο κ. Κασσίμης είχε επαφές με ομογενειακούς φορείς στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ παρέστη στον ετήσιο χορό της ελληνικής παροικίας για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας. Ο Υφυπουργός εκφώνησε τον πανηγυρικό στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Σοφίας για την 25η Μαρτίου χοροστατούντος του  Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου.

Ο κ. Κασσίμης στην ομιλία του αναφέρθηκε στον αγώνα του 1821, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τη σημερινή οικονομική κρίση και την ανάγκη της συναίνεσης και της ενότητας των όπου γης Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κασσίμης τόνισε: «Θα συνιστούσε παράλειψη, κατά τη σύντομη αποκωδικοποίηση κάποιων από τα πολλά μηνύματα της Επανάστασης, η μη αναφορά στα σημαντικότερα, ίσως, στοιχεία της επιτυχούς έκβασής της: στην ενότητα των αγωνιστών και στη σταθερή επιμονή τους ως προς την επιδίωξη του εθνικού στόχου.

Πολλές φορές οι Έλληνες, λαός συναισθηματικός και παρορμητικός, λησμονούμε ότι, ιδιαίτερα στα θέματα που άπτονται των εθνικών μας συμφερόντων, ο σκοπός είναι κοινός.

 Αυτή η προφανής διαπίστωση αρκεί για να μας κάνει να καταλάβουμε ότι ενδεχόμενες διαφορές απόψεων ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Ότι, σε κάθε περίπτωση, μπορούν να ξεπερασθούν με ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο. Είναι βέβαιο ότι, συνδιαλεγόμενοι με καλή πίστη, επιμονή και γνώμονα το κοινό καλό, θα επιτύχουμε την απαιτούμενη για την πραγμάτωση των στόχων μας συναίνεση.

Είναι πολλές και επίκαιρες οι διδαχές του Αγώνα.  Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον έμφυτο πατριωτισμό που ο καθένας μας έχει μέσα του να έλθει στην επιφάνεια.

Ας πράξουμε και εμείς, ως άτομα αλλά, κυρίως ως σύνολο, ό,τι μπορούμε, για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μίας ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας.

Διαθέτουμε τη γνώση και τις δυνατότητες. Έχουμε οδηγό την ιστορία, που, ενωμένους, μας ανέδειξε πάντοτε νικητές».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ. Βρετανίας όπου συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Γρηγόριο θέματα που απασχολούν την ομογένεια και το έργο που επιτελούν τα παροικιακά σχολεία στη διατήρηση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στα παιδιά των ομογενών μας.

Η τριήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε με επίσκεψή του στο Ελληνικό κέντρο και ομιλία του με θέμα «Ο ρόλος της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική σκηνή», στην οποία έκανε μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση για τους στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής.