Είδαμε στο Ελληνικό Καφενείο το παρακάτω θεματάκι…

Αυτό τον καιρό είθισται τα σχολεία της Ελλάδος να διοργανώνουν εκδρομές για την ψυγαγωγία και την πνευματική ανύψωση των μαθητών. Εκδρομές που συνήθως πληρώνουν είτε οι ίδιοι μαθητές είτε οι γονείς τους.Παραθέτω το ακριβές πρόγραμμα μιας τέτοιας εκδρομής Λυκείου του Ηρακλείου Κρήτης στην Αθήνα.

Η εκδρομή ήταν τετραήμερη. Αφιξη με το καράβι στον Πειραιά στις 7 το πρωί Παρασκευής. Επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για Δελφούς και Αράχωβα. Επίσκεψη μισής ώρας στους Δελφούς για ……….φωτογραφίες (χωρίς καμμία ξενάγηση) και μετά επίσκεψη και παραμονή στην Αράχωβα για 4 ώρες (επίσκεψη στα κωλ..κα και τις ψησταριές της Αράχωβας). Επιστροφή στην Αθήνα και το βράδυ επίσκεψη σε γνωστό σκυλάδικο.
Σάββατο πρωί επίσκεψη 6 ωρών στο Mall Aτhens (για ψώνια ή εκμαυλισμό με το αζημίωτο για κάποιους ??).
Σάββατο απόγευμα επίσκεψη 2 ωρών στο Σούνιο και εν συνεχεία και μέχρι το βράδυ σουλατσαρία στα μαγαζιά της Γλυφάδας.
Κυριακή πρωϊ επίσκεψη στην Ακρόπολη για φωτογραφίες. Κυριακή μεσημέρι βόλτα στην Πλάκα. Κυριακή απόγευμα επίσκεψη σε γνωστό θέατρο-αποθήκη για να παρακολουθήσουν οι μαθητές το "πρωτοπορειακό και άκρως παιδαγωγικό" έργο ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ (με ομοφυλοφυλικά – σεξιστικά διδάγματα).
Κυριακή βράδυ αναχώρηση για Ηράκλειο.

Και ερωτάται κάθε λογικός νούς. Η επίσκεψη στα Mall, στο σκυλάδικο και όπου αλλού γιατί θεωρείται ψυγαγωγική ή πνευματική ?? Μήπως παίζονται μεγάλα συμφέροντα (π.χ. μίζες) ή ακόμα μεγαλύτερα Π.χ. η καλλιέργεια της καταναλωτικής μανίας και ο εκμαυλισμός των παιδιών ??
Τι ρόλο έχει η ΟΛΜΕ σε αυτό το άγριο παιγνίδι ?? Τι ρόλο έχει το υπουργείο Παιδείας ??

Ας πάψουμε να μιλάμε για ΚΡΙΣΗ. Την κρίση τη φτιάχνουν μεθοδικά οι υπεύθυνοι φορείς, αυτοί που θα έπρεπε να είναι οι θεματοφύλακες της ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Αντ' αυτού βλέπουμε διδασκάλους-λειτουργούς να είναι χωμένοι με τα μπούνια στο παιγνίδι της αλλοτρίωσης και του εκμαυλισμού που επιβάλλεται στη χώρα και τα παιδιά της.

Α.Τ.