Μια σημαντικότατη πετυχημένη 10ετη εκδοτική προσπάθεια των Ελλήνων της Γερμανίας  παρουσιάζουμε σήμερα στην πάγια τακτική μας να υποστηρίζουμε και να προβάλλουμε  κάθε έντιμη, ανεξάρτητη, με κατά το μέτρο του δυνατού επαγγελματική  και προ πάντων  υγιή εκδοτική  προσπάθεια των Ελλήνων της Διασποράς.  Μια εφημερίδα γεμάτη ζωή, χρώμα, καλές πένες, σύγχρονο σχεδιασμό και αρκετή ουσιαστική ενημέρωση για τα δρώμενα και τα γεγονότα  της περιοχής που καλύπτει . Ο Τύπος των Ελλήνων της Διασποράς χρειάζεται υποστήριξη με κάθε τρόπο από την Ελληνική πολιτεία ώστε να μπορεί να είναι ανεξάρτητος από μικρά ενδογενή επιτόπια μικρά ή μεγάλα  συμφέροντα που πολλές φορές καρπώνονται με ψυχία τα τεράστια ωφέλη της πρόσκαιρης ή συντονσιμένης (αυτό)προβολής τους για αυτό και όσο πιο αδέσμευτο είναι ένα -κυρίως έντυπο- ΜΜΕ τόσο καλύτερα μπορεί να κάνει την δουλειά του. Παρέχοντας πρώτα από όλα  έγκυρη ενημέρωση γόνιμη κριτική και όπου αυτό επιβάλλεται επιθετική και παρεμβατική αρρθογραφία γιατί η δύναμη του κάθε (ηλεκτρονικού ή ένυτπο) ΜΜΕ είναι ο σκεπτόμενος και συμμετέχων πολίτης!
 
Η δύναμη του Τύπου είστε ΕΣΕΙΣ. Μακάρι να υπάρχουν  τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες παντού,  ώστε να σταματήσει ο επικίνδυνος ερασιτεχνισμός που πολλές φορές ξεπερνά και αυτά ακόμα τα όρια  της συστηματικής εξαπάτησης  προς εξυπηρέτηση ίδιων ιδιοτελών και προσωποπαγών συμφερόντων  που  με  φθηνές copy paste εκδόσεις φάντασμα χωρίς απήχηση και προ πάντων  χωρίς αντίκρυσμα και κυκλοφορία μόνο και μόνο για να εισπράτουν  από τον  ελληνικό  κρατικό κορβανά ποσά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αποδιδόμενο από αυτούς τους γνωστούς αετονύχιδες και περιφερόμενους  τσαρλατάνους  που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρνουν και τρυπώνουν  παντού  στερώντας έτσι την δυνατότητα από έντιμες και γνήσιες  ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές  να κάνουν σωστά και έντιμα την δουλειά τους.
 
Δυστυχώς -και κυρίως εδώ στη μήτρα του μεγάλου Ελληνισμού της Αμερικής- έχουμε γεμίσει από τέτοιες αρωστημένες καταστάσεις που για χρόνια  περιφέρονται πότε στο διαδίκτυο και πότε ως εκδόσεις που ουδείς διαβάζει αφήνωντας τες εκεί που τις διανέμουν οι γνωστοί και άγνωστοι "ιδιοκτήτες" τους- αποτελούν την μόνιμη χαίνουσα πληγή  της  Ομογένειας των Ελλήνων της Αμερικής. Είναι χρέος της Ελληνικής Πολιτείας αντί να ενισχύει την εσωτερική ανεξέλεγκτη βιομηχανία πλυντηρίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος να στηρίζει και να ενισχύει οικονομικά έντιμες και υγιείς εκδοτικές προσπάθειες. Η ενημέρωση είναι πολύτιμο και ακριβοπληρωμένο  αγαθό. Οι  σκεπτόμενοι πολίτες  χρειάζονται ουσιαστική έγκυρη ενημέρωση  και αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο αν όλοι μαζί το προσπαθήσουμε. 
 
Η Ελληνική Γνώμη  λοιπόν μετά από μια 10ετια συνεχούς κοπιαστικής  προσπάθειας  φαίνεται να έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να ενημερώνει με εγκυρότητα παρέχοντας  στους αναγνώστες της ουσιαστική, έγκυρη και προ πάντων  διασταυρωμένη  χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις από τα επιτόπια συμφέροντα, ενημέρωση. Σε αυτό το τεύχος ΔΙΑΒΑΣΤΕ: