Από τα καλύτερα των τελευταίων μηνών που τυχαία «αλίευσα» από το http://peiratikoreportaz.blogspot.com/", γραμμένο δια χειρός της νεαρής ( ακόμα) συναδέλφου Δώρας Βογιατζάκη, ήταν το χρονογράφημα/ σχόλιο με τίτλο  «Εκπαιδευτική Τηλεόραση». Γραμμένο με χιούμορ αλλά και σαφείς πολιτικές / κοινωνικές θέσεις, με γνώση του αντικειμένου και απαλλαγμένο από χυδαιότητες, το δημοσιογραφικό πόνημα της κυρίας Βογιατζάκη που βρήκε «φιλόξενη στέγη» και σε άλλα blogs ( όπως λ.χ. το troktiko) μας «ενημέρωνε» για το τι έμαθε  παρακολουθώντας την απολογία Παυλίδη στη Βουλή.

Και ενώ το θέμα προσφερόταν για εύκολη κριτική και δηκτικό σχολιασμό, η κυρία Βογιατζάκη κατάφερε και το μετέτρεψε σε εύστοχο πολιτικό σχόλιο, με  σοβαρές επισημάνσεις, όλο «ντυμένο» με περιπαικτική διάθεση χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει ποτέ από την μορφή ενός αξιοπρεπέστατου πολιτικο- ενημερωτικού  σχολιασμού.

Τι έμαθε λοιπόν η κυρία Βογιατζάκη;

  • 1. 'Ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ δικό της σπίτι. Με το ερωτηματικό: « Πόσο εύκολο είναι να πάρω δάνειο 100.000 ευρώ, να το εξοφλήσω σε δύο χρόνια, και να βρεθεί κι ένας θείος μου να μου τα χαρίσει κιόλας;»

    2. Ότι τα πλοία Μανούση είναι «σαπάκια». Δήλωση του τ. Υπουργού Αιγαίου, κατ εξοχή υπεύθυνου για το θέμα και καλού γνώστη της πραγματικότητας. « Οι νησιώτες εκλιπαρούσαν να αποσυρθούν αλλά παρόλα αυτά είχαν πάρει 12 από τις 37 άγονες γραμμές και ταξίδευαν μέχρι πριν βαρέσουν τα κανόνια», είπε ο τ. υπουργός .Γνώριζε ότι κυκλοφορούσαν «σαπάκια» και παρ΄ όλα ταύτα, τα άφηνε εκεί.

    3. 'Οτι η δικαιοσύνη μπορεί τελικώς να μην …είναι τυφλή. , Κι αυτό δεν το «διαπίστωσε» μόνο ο κ. Παυλίδης αλλά και άλλοι βουλευτές και πρώην υπουργοί από όλα τα κόμματα. Δηλαδή πραγματικά δεν αποκλείεται η δικαιοσύνη « να μας κοροιδεύει τόσα χρόνια»;

    4. ‘Ότι υπουργός και πλοιοκτήτης μπορούν να έχουν «σχέση» αν ανήκουν στην ίδια παράταξη. Δεν είναι σωστό να έχεις σχέση με πλοιοκτήτες, όταν είσαι Υπουργός, είπε. Αλλά… « Το πράγμα αλλάζει εάν ο πλοιοκτήτης είναι στέλεχος της παράταξής σου αφού όπως ναχει, τον βλέπεις με άλλο μάτι.» Εδώ έχουμε φάουλ κ. Βογιατζάκη. Ο κ. Μανούσης δεν έγινε εφοπλιστής, ούτε πήρε πλοία και επιδοτήσεις επί Νέας Δημοκρατίας. Επί ΠΑΣΟΚ άρχισε.

    5. Ότι στην πιάτσα μπορεί να κυκλοφορούν και άλλοι "Μανούσηδες" Όπως είπε ο κ.Παυλίδης στους συναδέλφους του βουλευτές, πρέπει « να προσέχουν να μην πέσουν κι αυτοί θύματα.».

Συμπερασματικά: Ο κ. Παυλίδης δεν γλύτωσε την προανακριτική. Δεν είχε καλά σχόλια. Εξέθεσε περισσότερο άλλους πολιτικούς, ήδη εκτεθειμένους. Εξέθεσε τη γενική έννοια της «πολιτικής». Ναι, οι συνεδριάσεις της Βουλής μεταδίδονται από την τηλεόραση.