Την Πέμπτη 9.4.09, στην Αίγλη Ζαππείου, έγινε η ημερίδα της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», με θέμα : «Κράτος και Διαφορά,.Πώς θα πετύχουμε την εφαρμογή των νόμων».

Πρόεδρος της Οργάνωσης ο Κώστας Μπακούρης.

Μίλησαν πολιτικά πρόσωπα (Προκόπης Παυλόπουλος-Ευάγγελος Βενιζέλος). Ο αντιπρόεδρος της Transperency International Koς Akere Muna, o επιχειρηματίας Θεόδ.Παπαλεξόπουλος (ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης), ο Γιάννης Αλαφούζος (επιχειρηματίας-χορηγός της Οργάνωσης), το μέλος του ΔΣ της Οργάνωσης Νίκος Παπαποστόλου, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέναδρος Ρακιντζής, η δικηγόρος Ελένη Γκλεγκλέ. Ο δημοσιογράφος Αντ.Παπαγιαννίδης, ο Γιάννης Μαυρής Δ/νων Σύμβουλος της Pubblic Issue,  κλπ.

Παρουσιάσθηκε ο « Δεκάλογος του Ενεργού Πολίτη κατά της Διαφθοράς», Διαφάνεια παντού.Αξίζει τα συγχαρητήρια η όλη προσπάθεια της Οργάνωσης «ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ».

Ολοι καθημερινά συναντούμε, αντιμετωπίζουμε, υφιστάμεθα και υποφέρουμε από τη διαφθορά.Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας.Η Διεθνής Διαφάνεια και όλοι οι Ενεργοί πολίτες μαζί πρέπει να προσωρήσουν στα μικρά βήματα που θα οδηγήσουν στο μεγάλο άλμα.

Δυστυχώς η διαφθορά στην Ελλάδα είναι ευρύτατα διαδεδομένη ως πρακτική αλλά και «εθιμοτυπικά εδραιωμένη ως νοοτροπία».

Στη σημερινή Ελλάδα, η διαφθορά και η έλλειψη νομιμότητας, εμποδίζει τη Κοινωνία μας να προχωρήσει στο μέλλον του αναπτυγμένου κόσμου ώριμη, πολιτισμένη και ανταγωνιστική.Στο σύνολο που λειτουργεί αρμονικά, το κέρδος μοιράζεται σε Ολους!

Η καταπολέμηση της διαφθοράς συστηματοποιείται σε 3 κύριους άξονες, 1)στο πολιτικό τομέατομέα Δημόσιας Διοίκησης (ο ευρύτερος Δημόσιος χώρος- εργαζόμενοι-δημόσιες επιχειρήσεις-Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, από τους δόκιμους ως τους Γεν.Διευθυντές)και 3)στον Ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις, νοσοκομεία, τηλεφωνία κλπ).Στον Ιδιωτικότομέα η διαφθορά μπορεί να καταστεί επιζήμια για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα,ανασταλτική για επενδύσεις και τροχοπέδη για την ανάπτυξη. (κόμματα-κομματικά στελέχη-βουλευτές-μέλη κυβέρνησης), 2)στο

Ολοι μας πρέπει να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας στην Ανοικτή Κοινωνική Συμμαχία Ακεραιότητας και Διαφάνειας.

Ηρθε η ώρα η διαφάνεια από ρητορική να γίνει καθημερινή πράξη.

Η νομιμότητα είναι ανταποδοτική, ενώ η διαφθορά μας πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.

Επικοινωνήστε με τη http://www.trasparency.gr  (τηλ 210.72.24.940) για τα πρακτικά της ημερίδας.

Παρακολούθησα την ενδιαφέρουσα ημερίδα, προσυπέγραψα το «Δεκάλογο του Ενεργού Πολίτη κατά της Διαφοράς»  και υπέβαλα αίτηση μέλους. Συμμερίζομαι τους προβληματισμούς της Οργάνωσης, υπόσχομαι και δεσμεύομαι να συνεχίσω να παλεύω για τη Διαφάνεια, όπως έκανα πάντα. (http://attana.wordpress.com).

Ας προσπαθήσουμε Ολοι μας.Να είστε σίγουροι ότι κάτι θʼαλλάξει.

Το δικαιούται η Ελλάδα, το δικαιούνται και οι Ελληνες!.