Η ιστορία επαναλαμβάνεται (Μέρος 7ο)

 

Θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις διαστροφής της ιστορίας από Ομπάμα στην Άγκυρα. Τα πρώτα σύννεφα της «νέας εποχής» αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα….
Όταν άρχισα την δημοσίευση της σειράς «Η ιστορία επαναλαμβάνεται» δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα επιβεβαιωνόμουν τόσο γρήγορα. Πάντως θα ήταν υπερβολή να υποθέσω, ότι το State Department βιάστηκε να σπεύσει να με επιβεβαίωση, στέλνοντας τον πρόεδρο Ομπάμα στην Άγκυρα… Το γεγονός όμως είναι, πως οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και μόνο όσοι είναι εξοικειωμένη με την ιστορία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους συσχετισμούς και θα καταφέρουν να βγάλουν αντικειμενικά συμπεράσματα.

Στις 17 Φεβρουαρίου, στο πρώτο μέρος της σειράς (εδώ), έγραφα: «Ίσως η ιστορία μας φανερώσει τελικά, πως η κατάσταση που επικρατεί στο τόπο μας μπορεί να είναι απλά προσχηματική και όχι τόσο χαοτική όσο φαίνεται εξωτερικά. Και το "χάος", καμιά φορά, μπορεί να είναι μέρος κάποιου σχεδίου και να αποτελεί την αρχή μιας …"νέας τάξης πραγμάτων", για ορισμένους
 
Στις 18 Φεβρουαρίου, στο δεύτερο μέρος (εδώ): «Η νεοτουρκική επανάσταση ξεσπά στις 23 Ιουλίου, στο Μοναστήρι πρώτα, μετά στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη νεοτουρκική κυβέρνηση θα την καθοδηγεί το νεοτουρκικό κομιτάτο από την Μακεδονική πρωτεύουσα όπου θα διατηρήσει την έδρα του -πίσω του θα βρίσκονται πρώτιστα, όπως είδαμε, οι πλούσιοι ντονμέδες (μουσουλμάνοι φανερά αλλά φανατικοί εβραίοι μυστικά) της Θεσσαλονίκης
 
Και στις 25 Φεβρουαρίου (εδώ) -πολύ πριν την επίσκεψη Ομπάμα στην Άγκυρα: «Καλό θα ήταν να θυμόμαστε όμως, πως οι γεωστρατηγικές μελέτες, στις οποίες βασίζονται συνήθως οι πολιτικές αποφάσεις, έχουν σχεδόν πάντα ως κεντρικό τους άξονα την ιστορία, και ότι πολλές φορές οι ρόλοι στην πορεία αντιστρέφονται». .
Τα γεγονότα έρχονται λοιπόν σήμερα να επιβεβαιώσουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, και ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. (…η συνέχεια στο αρχείο)