Σε λίγες ημέρες οι απανταχού Έλληνες θα γιορτάσουμε και πάλι με ευλάβεια τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, με την καρδιά και το νου στην πατρίδα, επιβεβαιώνοντας τους άρρηκτους δεσμούς και την προσήλωση μας σε εκείνες τις αξίες που κράτησαν, αιώνες τώρα, ενωμένο το έθνος μας.

Το μήνυμα της αναγέννησης και η προσδοκία για μια δικαιότερη ζωή ας μας οδηγήσουν να σταθούμε αλληλέγγυα πλάι σε όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη μας. Ενωμένοι, με μία φωνή, ας στείλουμε σε όλο τον κόσμο το Αναστάσιμο μήνυμα της αδελφοσύνης και της ειρήνης, με την ευχή να ευοδωθούν και τα δίκαια αιτήματα της Ορθοδοξίας, όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Οι προκλήσεις των καιρών ας μας βρούνε ενωμένους να αντιπαλεύουμε τις όποιες δυσκολίες, φέροντας με υπερηφάνεια το ελληνικό όνομα στα πέρατα της γης.

Με τις σκέψεις αυτές και με ειλικρινή αισθήματα εκ μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Στέφανος Π. Ταμβάκης