Ο Συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης κ. Γιώργος Αμαραντίδης παρέστη το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 στο 5ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Σβάινφουρτ.

Το πρόγραμμα των ημερών περιελάμβανε την ίδρυση του συνδέσμου Θεσσαλών Επιχειρηματιών και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης.

 


Στο χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι Θεσσαλών στην Ευρώπη και τόνισε τα εξής:

«Αξίζετε θερμά συγχαρητήρια, αφού ήδη έχετε πετύχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν από τους στόχους σας που είναι να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός πλούτος της Θεσσαλίας σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Απόψε οι νέοι παρουσιάζουν τους συλλόγους τους, μα κυρίως την ελληνική  ταυτότητά τους, προβάλλοντας την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά του λαού μας.»

Ο κ. Αμαραντίδης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:

«Στο ΣΑΕ έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη της νέας γενιάς.

Στόχος μας είναι να τους φέρουμε ακόμη πιο κοντά μας, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικοί. Στις επόμενες δραστηριότητές μας ανήκει η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε προγράμματα φιλοξενίας για τους Έλληνες νέους που ζουν στην Ευρώπη. Προγράμματα που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποφέρουν σπουδαία αποτελέσματα και που θα χαρούμε να φιλοξενήσουν και τα δικά σας παιδιά.»